28 Ocak 2014 Salı

100'de yüz bulgur

kedilievintarzı

             100.yayınıma bulgur yakışır dedim:)
                     mezopotamya'dan dünya sofralarına
                                  tarihinden tarifine 
                                          bulgur
       adıyla yayınlanan kitabı tanıtmak istiyorum.


                    içinde tarihide tarifide var bulgurun.
                 tam 175 sayfa ve şahane fotoğraflarıyla.



diyetisyen seçil kenar ve duru bulgur'un katkılarıyla hazırlanmış bu kitapta bulgurun salatasından tatlısına kadar bir çok tarif bulunuyor




narlı ince bulgur salatası
1 bardak köftelik bulgur
1/2 bardak haşlanmış nohut
2 adet nar(taneleri ayıklanmış) 
1 adet portakal
1 demet maydanoz
1 demet taze nane
1/2 adet kuru beyaz soğan
6 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
4 yemek kaşığı portakal suyu
2 yemek kaşığı limon suyu



bulguru tel süzgece alıp yıkayıp,20 dakika buharda pişirin(kapak kapalı olarak)
sonra bir tepsiye alıp soğumasını sağlayın.


ince kıyılmış kuru soğanı,haşlanmış yıkanmış nohutu,ayıklanmış narı,ince kıyılmış nane ve maydanozu ekleyin



portakalın kabuğunu rendeleyin,suyunu sıkın,limon suyunu sıkın,zeytinyağı ve tuzu da ekleyip,bi güzel harmanlayın




sonucu da bu şahanelik olsun
afiyet olsun
:)









23 yorum:

  1. Almak için listeme yazdığım kitaplardan.. Bulguru çok severim ve farklı pek çok yerde kullanırım bakalım daha neleri neleri yapılırmış :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)pişman olmayacaksın,evde duru ürünlerini kullanmayı seviyorum,daha lezzetli buluyorum

      Sil
  2. en sevdiğim yemektir bulgur bayılırım ben pirinç pilavından hem daha lezzetli hem daha yararlı ilerleyen günlerde yararlarını detayşı anlatırsan sevinirim...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. oo,yapmaz mıyım ben bir bulgur aşığıyım.dolmaların içine konur mutlaka,mesela vazgeçilmez lezze kısır:)) di mi!

      Sil
    2. evettt kısır off olsada yesem şimdi bol limonlu :)

      Sil

  3. Olá amiga,obrigada pela visitinha!!!Amo sua atenção!!!
    Volte sempre!!!

    Beijos, Marie.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gostaria de visitar o seu blog todos os dias Graças

      Sil
  4. Havvacım yine yaptın yapacağını.
    Can evimden vurdun :)
    En kısa zamanda bu nefis tarif denenecek ve senden o kitaptan bol bol tarif istiyorum :)
    Özellikle tatlısını bir kaç kez duydum ama içime sinecek kadar açıklayıcı bir tarif bulamadım :)
    Ellerine sağlık canım..
    Çakıra da Mırnavvvvvvv :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. tatlım ya:)bulgursuz hayat ne bayat:)
      evvvett sen iste yeterki,yapar yapar yayınlarım ben.
      çakır dedi ki mauvki mauv güllaayyy
      sevgiler

      Sil
  5. Bulgur vazgeçilmezimiz, ellerine sağlık. Duru'nun bir ajandası vardı bende, tarifler vermişlerdi. Mis gibi olmuş:)

    YanıtlaSil
  6. Bulguru çok severim çok faydalı bir kitaba benziyor. Salata müthiş lezzetli görünüyor, ellerinize sağlık....
    Nice 100 lere....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkürler,şimdi 101'i hazırlıyorum:)

      Sil
  7. kısır:)) tek geçerim seni bulgur.........

    YanıtlaSil
  8. Merhaba! Blogumun şubat sayısı için bir video hazırlıyorum, bana en çok yorum yapan bloggerların yorumlarından… Ve siz de elbette başköşedesiniz –olması gerektiği gibi. Yapmış olduğunuz yorumları kolajlıyorum ve tek bir cümle yapıyorum. Sorun olmaz değil mi?
    Not: Videoyu birkaç gün içinde yayınlıyorum, bakmayı unutmayın! :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aaa!çok yaratıcısın,merakla bekliyorum,sorun olmaz elbette:)

      Sil
  9. Ooo ne guzel bir tarif..ve paylasim.Bulgur kitabi:)..yararlidir severiz cook bulguru..sevgiler..bol bulgurlu salata yemeler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkürler,siz de ne tarifler vardır kim bilir?

      Sil
  10. vay beeee bulgur kitabı ha.
    yanında domates sosu var mı aceba.
    domatesli bulgur kitabısı.
    :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. domates sos mu dedin,severim domatesli bulguru:)

      Sil
  11. Bunu daha önce hiç yemedim. Kısır benim favorim, şöyle acılı acılı :)

    YanıtlaSil