kereviz ve ayva dilimlerini limonlu suda bekletelim kararmasın
1/2 t.kahve fincanı zeytinyağını tencereye alalım,üzerine ister arpacık,ister ince kıyılmış 1 baş soğanı koyalım,kavuralım.
arzu ederseniz 1-2 diş sarımsak lezzet artırır.
havucu ekleyelim,kavuralım,yumuşasın çünkü en geç havuç pişiyor.
limonlu sudan biraz koyarak havuçlar yumuşarken
önce kerevizi, biraz sonra ayvaları koyalım tencereye
unutmadan;ayvanın kabuğunu soymuyoruz:)
tuzunu ekleyelim,portakal suyunu ekleyelim,kısık ateşte ortalama 25 dakika da şahane bir şey olacak
ben hiç şeker koymadım,sizin tercihinize kalmış,
ocağı kapatalım,ince kıyılmış kereviz yapraklarını yemeğimizin üstüne serpiştirelim,havlu kağıt koyup tencerenin kapağını da kapatalım,demlensin.
ılınınca servis kabına alalım
afiyet olsun
Özellikleri : Tohumları ile çoğaltılan kerevizde A, B, C vitaminleri vardır.
Önerilen Hastalıklar : Kereviz, baş ve yaprak olarak ne kadar çiğ yenirse o kadar faydası fazla olur. Mideyi kuvvetlendiren kereviz, iştah açar, kanı temizler.
Karaciğere faydasıyla bilinir,şişkinliği giderir. Safra ifrazatını normale sokar. Böbrekleri çalıştırır, vücutta birikmiş fazla suyu idrar yoluyla dışarı atar. Ses kısıklığına iyi gelir.
Önerilen Hastalıklar : Kereviz, baş ve yaprak olarak ne kadar çiğ yenirse o kadar faydası fazla olur. Mideyi kuvvetlendiren kereviz, iştah açar, kanı temizler.
Karaciğere faydasıyla bilinir,şişkinliği giderir. Safra ifrazatını normale sokar. Böbrekleri çalıştırır, vücutta birikmiş fazla suyu idrar yoluyla dışarı atar. Ses kısıklığına iyi gelir.
Kullanma Şekli : Kereviz haşlanmış sebze olarak, salatası veya çorbası yapılarak, yaygın şekilde tüketilen bir gıda maddesidir.
Sayfama gelip sarmalarima yorum birakan Sevgili Havva,sizi tanidigima ben memnunum...
YanıtlaSilAyva,portakal ve kerevizin bulusmasi anca bu kadar güzel olabilir,ama ben encok Mavi servis kabina bayildim...
2014 yili sana ve sevdiklerine saglik,huzur ve sans getirmesini diliyorum.Sevgiyle ve dostca kal....
yorumunuza,misafirliğinize,dileklerinize teşekkürler,
YanıtlaSilsize de gönlünüz gibi bir yıl diliyorum
En az haftada bir yemek lazım.
YanıtlaSilkatılıyorum,çeşit çeşit:)
SilOhh şahane! Ayva bilmezdim, çok iyi fikir, ellerinize sağlık!
YanıtlaSilçok yakışıyor gerçekten
Silportakallı kereviz çok sevdiğim bir tat ayva ile eminim daha bir güzel olmuştur...ellerine sağlık.
YanıtlaSilgüzel oldu ne yalan söyleyeyim:)
SilŞahane görünüyor, ellerinize sağlık...
YanıtlaSilKerevize bayılırım, ayvalı kerevizi ilk defa görüyorum, eminim çok lezzetli olmuştur, ilk fırsatta deneyip geri dönüş yapacağım.
Sevgiler...
güzel oldu,denemelisin
SilCANIM :)))))
YanıtlaSilHe he kalp kalbe karşıymış. Sen en azından ayvalı yapmışsın.
Dün başka bir blogger arkadaş yapmış portakallı kereviz. Üstelik tarifimiz neredeyse aynı :)
Ellerine sağlık. Ayvalı denemek lazım .eminim çok hoş bir lezzet katmıştır :)
Bu arada yemek sende kalsın ben seramik tencereni alim bana yeter :)
Çok sevgiler :)
gülaycım,bu söz var ya doğru kalb kalbe:))
Silboyner'den almıştım iki sene kadar önce.şimdi görüyorum başka renklerini
kereviz en sevdiğim yemek ve haftada en az bi kere yapıyom. ayvalı portakallı bilmiyodum ama terbiyelisini biliyom. yapayım bunu da mağdemsi.
YanıtlaSil:)
deepciğim salatasını yapıyoruz ya kerevizin,o zaman da sosunu portakalla yapabilirsin:)
SilHiç yemek seçmem, hemen hemen sevmediğim yemek yok gibi
YanıtlaSilama taze bakla ile kerevizi bir türlü sevemedim
pişerken başlıyor kokusu ağır gelmeye
sadece süzme yoğurt ceviz ve sarımsaklı pişmeden mezesini yiyorum
o zaman pek kokusu çıkmıyor
kereviz değil de
o mavi tencereye öldüm bittim
çok beğendim
güzel günlerde kullanın <3
sevgiler
teşekkür ediyorum,eski bir boyner alışverişi.
Silhaklısın bazı yiyecekler pişerken insanı zorlayabiliyor.
Ellerine sağlık harika görünüyor canım şadiye
YanıtlaSilteşekkür ediyorum sevgili arkadaşım:)
SilBu yemeği çok severim.Ellerinize sağlık. Ama söylemeden geçemeyeceğim en çok kabınızı beğendim , çok güzelmiş, güle güle kullanın :)
YanıtlaSilAyvalı kerevizi ilk kez görüyorum.Portakalı,kerevizi ve ayvayı severim,neden birleşimini sevmeyeyim ki?Tarif süper,sunum süper.Elinize sağlık.
YanıtlaSilbayıldım mantığına,seversin çok güzel oluyor:)
Silteşekkürler
Ah bayılırım kerevize. Ama ayva ile hiç denemedim. Bugün yapsam, adına da Havvanın ayvalı kerevizi diye defterime not düşsem.
YanıtlaSilEllerine sağlık, sunumun da iştahı iki kat arttıyor hani.
Markete gidiyorum STOP!
teşekkürler emelcim:))
Silbi koşu,
çok al da salatasını da yapalım
Enfes bir tarif. Ayva ilginç. Bu cuma pazardan alınacaklar listesine yazıldılar.
YanıtlaSilafiyet olsun şimdiden:)
SilGüzel görüntü tadı da öyle dir
YanıtlaSil