5 Ocak 2014 Pazar

dersimiz ayvalı portakallı kereviz

kedilievintarzı


kereviz ve ayva dilimlerini limonlu suda bekletelim kararmasın


1/2 t.kahve fincanı zeytinyağını tencereye alalım,üzerine ister arpacık,ister ince kıyılmış 1 baş soğanı koyalım,kavuralım.
arzu ederseniz 1-2 diş sarımsak lezzet artırır.


havucu ekleyelim,kavuralım,yumuşasın çünkü en geç havuç pişiyor.
limonlu sudan biraz koyarak havuçlar yumuşarken


önce kerevizi, biraz sonra ayvaları koyalım tencereye
unutmadan;ayvanın kabuğunu soymuyoruz:)



tuzunu ekleyelim,portakal suyunu ekleyelim,kısık ateşte ortalama 25 dakika da şahane bir şey olacak
ben hiç şeker koymadım,sizin tercihinize kalmış,


ocağı kapatalım,ince kıyılmış kereviz yapraklarını yemeğimizin üstüne serpiştirelim,havlu kağıt koyup tencerenin kapağını da kapatalım,demlensin.
ılınınca servis kabına alalım


afiyet olsun


Özellikleri : Tohumları ile çoğaltılan kerevizde A, B, C vitaminleri vardır.
Önerilen Hastalıklar : Kereviz, baş ve yaprak olarak ne kadar çiğ yenirse o kadar faydası fazla olur. Mideyi kuvvetlendiren kereviz, iştah açar, kanı  temizler.
Karaciğere faydasıyla bilinir,şişkinliği giderir. Safra ifrazatını normale sokar. Böbrekleri çalıştırır, vücutta birikmiş fazla suyu idrar yoluyla dışarı atar. Ses kısıklığına iyi gelir.
Kullanma Şekli : Kereviz haşlanmış sebze olarak, salatası veya çorbası yapılarak, yaygın şekilde tüketilen bir gıda maddesidir.

27 yorum:

  1. Sayfama gelip sarmalarima yorum birakan Sevgili Havva,sizi tanidigima ben memnunum...
    Ayva,portakal ve kerevizin bulusmasi anca bu kadar güzel olabilir,ama ben encok Mavi servis kabina bayildim...
    2014 yili sana ve sevdiklerine saglik,huzur ve sans getirmesini diliyorum.Sevgiyle ve dostca kal....

    YanıtlaSil
  2. yorumunuza,misafirliğinize,dileklerinize teşekkürler,
    size de gönlünüz gibi bir yıl diliyorum

    YanıtlaSil
  3. En az haftada bir yemek lazım.

    YanıtlaSil
  4. Ohh şahane! Ayva bilmezdim, çok iyi fikir, ellerinize sağlık!

    YanıtlaSil
  5. portakallı kereviz çok sevdiğim bir tat ayva ile eminim daha bir güzel olmuştur...ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. güzel oldu ne yalan söyleyeyim:)

      Sil
  6. Şahane görünüyor, ellerinize sağlık...
    Kerevize bayılırım, ayvalı kerevizi ilk defa görüyorum, eminim çok lezzetli olmuştur, ilk fırsatta deneyip geri dönüş yapacağım.
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  7. CANIM :)))))
    He he kalp kalbe karşıymış. Sen en azından ayvalı yapmışsın.
    Dün başka bir blogger arkadaş yapmış portakallı kereviz. Üstelik tarifimiz neredeyse aynı :)
    Ellerine sağlık. Ayvalı denemek lazım .eminim çok hoş bir lezzet katmıştır :)
    Bu arada yemek sende kalsın ben seramik tencereni alim bana yeter :)
    Çok sevgiler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. gülaycım,bu söz var ya doğru kalb kalbe:))
      boyner'den almıştım iki sene kadar önce.şimdi görüyorum başka renklerini

      Sil
  8. kereviz en sevdiğim yemek ve haftada en az bi kere yapıyom. ayvalı portakallı bilmiyodum ama terbiyelisini biliyom. yapayım bunu da mağdemsi.
    :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. deepciğim salatasını yapıyoruz ya kerevizin,o zaman da sosunu portakalla yapabilirsin:)

      Sil
  9. Hiç yemek seçmem, hemen hemen sevmediğim yemek yok gibi
    ama taze bakla ile kerevizi bir türlü sevemedim
    pişerken başlıyor kokusu ağır gelmeye
    sadece süzme yoğurt ceviz ve sarımsaklı pişmeden mezesini yiyorum
    o zaman pek kokusu çıkmıyor
    kereviz değil de
    o mavi tencereye öldüm bittim
    çok beğendim
    güzel günlerde kullanın <3

    sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ediyorum,eski bir boyner alışverişi.
      haklısın bazı yiyecekler pişerken insanı zorlayabiliyor.

      Sil
  10. Ellerine sağlık harika görünüyor canım şadiye

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ediyorum sevgili arkadaşım:)

      Sil
  11. Bu yemeği çok severim.Ellerinize sağlık. Ama söylemeden geçemeyeceğim en çok kabınızı beğendim , çok güzelmiş, güle güle kullanın :)

    YanıtlaSil
  12. Ayvalı kerevizi ilk kez görüyorum.Portakalı,kerevizi ve ayvayı severim,neden birleşimini sevmeyeyim ki?Tarif süper,sunum süper.Elinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bayıldım mantığına,seversin çok güzel oluyor:)
      teşekkürler

      Sil
  13. Ah bayılırım kerevize. Ama ayva ile hiç denemedim. Bugün yapsam, adına da Havvanın ayvalı kerevizi diye defterime not düşsem.
    Ellerine sağlık, sunumun da iştahı iki kat arttıyor hani.
    Markete gidiyorum STOP!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkürler emelcim:))
      bi koşu,
      çok al da salatasını da yapalım

      Sil
  14. Enfes bir tarif. Ayva ilginç. Bu cuma pazardan alınacaklar listesine yazıldılar.

    YanıtlaSil
  15. Güzel görüntü tadı da öyle dir

    YanıtlaSil