11 Ocak 2014 Cumartesi

kestane kebap yemesi sevap

kedilievintarzı
                                        ister sobanın üstünde,                                           ister fırında,ister suda
kestane 






afiyet olsun
:)




Potasyum, fosfor, magnezyum, klor, kalsiyum, demir,sodyum mineralleri ile C, B1, B2, PP vitaminlerini içeren ve şekerproteinyağ açısından zengin olan kestanenin, 100 gramında 200 kalori bulunuyor.
 Nişasta, mineral tuzözellikle potasyum ve diğer besinsel değerleriyle kestane, kış mevsiminin olumsuz şartlarına, fiziksel ve zihinsel yorgunluklara karşı paha biçilmez bir sağlık kaynağı. Kalp ve kas sistemini uyarıp organizmanın su dengesini düzenleyen kestane, kasları güçlendiriyor, Kestane, en çok potasyum düşüklüğünden yakınanlara öneriliyor, çünkü 100 gramında tam 500 mg potasyum bulunuyor. 
 
antik çağlardan beri ´aşkiksiri´ olarak bilinen kestanenin yaşamı uzattığı dahi öne sürülüyor. İnsanoğlunun balabatırarak tatlıya dönüştürüp yediği ilk meyvelerden biri olan kestanenin, antik çağda kutsal sayıldığı için saraylarda veril
en büyük şölenlerin değişmez lezzeti olduğu biliniyor. 


12 yorum:

  1. mmmmm dayanamadığım...
    :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ben de aynı cevabı verebilirim size:)

      Sil
  2. yapmalı yemeli hemen aşk iksirini;)

    YanıtlaSil
  3. Çok severim ama keşke sobamız olsada üstünde yapsak, en lezzetlisi öyle olur bence :))
    Merhaba, blogunu yeni buldum ve harika yayınlar paylaştığını gördüm. Tabiki hemen takibe aldım :) Sevgilerimle :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hoşgeldiniz,güzel sözlerinize teşekkürler.
      katılıyorum,ec
      evde soba üstündeki kestanenin tadını hiç bişey tutmuyor.hele kestane 'inebolu'dan gelmişse:))

      Sil
  4. aaaa aşk iskiri mi alla alla. hiç yemediğim belli oluyo yani.
    :)
    son 6 ayda bir kez istiklalde yedim.
    soba nerde görcem bulcam.
    :)
    fırında ha.
    suda mı.
    du bunu deneyim.
    ben en iyisi bi akarabamın evinde yiyim yaa gidip öle daa kolay.
    :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :))
      evet deep;
      kestaneler yıkanır,bıçak ile çizilir,suda haşlanır,(kestaneli tatlıları yapmadan önce de haşlamak gerekir)afiyetle yenir
      aynı işlem, soba üstünde ve fırında pişirme yöntemin de de kullanılır,lezzetlerin farklılığı vardır o kadar.

      Sil
  5. Havvacım çok severim :)
    Şİmdi sen yapıncada daha güzel olmuştur :)
    Bol muhabbetler canım :))))
    Sevgiler canım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. gülaycım,kestaneler at kadar değil de inebolu'nun normal büyüklükte ve çok lezzetlisi olunca yeme de yanında yat durumu oluyor

      Sil
  6. Mübarek Mevlit Kandili gecenizi kutlar, dualarınızın kabul olmasını dilerim. Sevgilerimle…

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkürler,sizin de dualarınız kabul olsun

      Sil