19 Ocak 2014 Pazar

kabak tatlısı

kedilievintarzı

 neleri neleri olmaz ki;
 ancak en popüleri
 adıyla sanıyla'kabak tatlısı'

çok sevilir sevilmesine,bilirim ki bazılarına dert de çıkarır
mide yanması gibi:(
ancak;önlemek mümkün:)


kabak,ayıklanır yıkanır,
mümkün olduğunca aynı kalınlıkta ve büyüklükte doğranır
bu haliyle 1 kilo kabağa 600gr toz şeker gelecek şekilde orantı yapılır.
tencereye dizilir,asla gelişigüzel değil:)




akşamdan orantısı saptadığımız kabak ve toz şeker tencerede buluşur
sabah şeker erimiş,sulanmıştır,ortalama 45' dakika pişmesi için yeterli


işte şimdi 'püf noktası'
pişmiş kabak hemen tencereden nazikçe servis tabağına alınır,dizilir
bu arada şerbet bi 7-8 dakika daha kaynasın,koyulaşsın


şerbetin ılınmasını bekleyip
(ama soğuk olmaz,ne de çok sıcak)
artık daha önce servis tabağına aldığımız kabakların üstüne kepçeyle arzu edilen oranda şerbeti dökebiliriz.
(bu yöntem mide yanmasını ortadan kaldıracak)



servis için;
üzerine kıyılmış ceviz,yanına kaymak düşünebilirsiniz


afiyet olsun
:)

elbette;faydaları da burada:)

http://www.sifamarket.com/mucize-bitkiler/bal-kabagin-faydalari.html

http://www.sifalibitkitedavisi.com/balkabagi-faydalari-nelerdir.html


35 yorum:

  1. Havva bayilirim bayilirim kabak tatlisina :) nefis gozukuyor afiyetlen yeyin bakalim. Birazda isinlayin bu tarafa:))ellerinize saglik..

    YanıtlayınSil
    Yanıtlar
    1. ben de bayılıyorum,hem de bu kadar zahmetsiz ve lezzetli bi sebze daha yok.aahh mümkün olsa ışınlasam her canın çektiğinde yaparım valla.

      Sil
    2. Ellerine sağlık harika olmuş:))

      Sil
    3. canımm,teşekkürler

      Sil
  2. Bayılırım Kabak tatlısına :)
    Afiyet olsun...

    YanıtlayınSil
    Yanıtlar
    1. teşekkürler,ben bu tatlıyı yapınca,bi tabak anneme,bi tabak kayınvalideme ve mutlaka bi kısmetlisi daha oluyo ve ertesi güne kalmıyo,sana da yapayım:)

      Sil
  3. harika görünüyor.....ellerinize sağlık ......

    YanıtlayınSil
  4. Ayyy en sevdiğim! Fotoğraflarda bile şahane görünüyor, kimbilir capcanlısı nasıldır :)

    YanıtlayınSil
  5. bu yöntemi bilmiyordum, çok iyi oldu öğrendiğim, (eşimin midesi oldukça rahatsız). bir de çiçeklere mi bakayım tatlıya mı şaşırdım hepsi ayrı güzel.

    YanıtlayınSil
    Yanıtlar
    1. yaaa:)bir de kaktüsün saksısında begonya çıkar ve de çiçek açar mı,açar:)
      teşekkürler

      Sil
  6. Ellerine sağlık diyelim ;))

    YanıtlayınSil
  7. Ya sen bir tanesin .
    Hep güzel şeyler anlatıyorsun.
    Püf noktasını bilmekte süper oldu :)
    Ellerine sağlık :)

    YanıtlayınSil
    Yanıtlar
    1. nazik arkadaşım:))teşekkür ediyorum
      çok sevgiler

      Sil
  8. datça da yaşamanın en kötü yanı kabaklarının güzel olmaması, istanbul dan gelmedikçe asla böyle bir kabak tatlısı yememiz mümkün değil... su gibi eriyor buradaki kabak cinsi, adapazarı kabağı da burada yetiştirilememiş. afiyet olsun size.

    YanıtlayınSil
    Yanıtlar
    1. kabak tatlısını çok severim,yaptığım bir iki deneme başarısız olunca yapamadığımı düşünmüştüm,meğer kabağın cinsi pek önemliymiş,öğrendim:)
      ve kabağı tek bi yerden satın alıyorum,hatta satıcıya sordum nasıl anlarım iyisini diye,valla bende anlamıyorum dedi iyi mi:)
      kabakçımdan istediğin zaman sana gönderebilirim
      sevgiler

      Sil
  9. hem hafif hem de bir o kadar lezzetli bir tatlı :) ben de çok severimmm:)

    YanıtlayınSil
    Yanıtlar
    1. teşekkürler,yapması da çok zahmetsiz,yemesi de çok leziz:)

      Sil
  10. tatlı harika görünüyor, püf noktası mühim birşey rahatsızlığı olanlar için.
    eline sağlık. afiyet şeker olsun:)
    sevgiler

    YanıtlayınSil
  11. ellerine sağlık herrsey nefıs gorunuyor hımmmmm lezızde *-*

    YanıtlayınSil
  12. Ellerine sağlık, püf noktasıyla birlikte harika bir tarif olmuş. BU arada çiçeklere bayıldım, nasılda güzeller:)

    YanıtlayınSil
    Yanıtlar
    1. teşekkürler,beğenilecek şeyler olması beni çok mutlu ediyor

      Sil
  13. Que maravilha amiga, parece delicioso, e a cor incrível!!! Fiquei com água na boca !!!
    Parabéns!
    Beijos Marie.

    YanıtlayınSil
  14. bu renkte kabak tatlısı hiç görmedim yaa.

    ciğer sakatat yiyemiyom ya kabak tatlısını da hiç yiyemiyom.

    sütlü tatlıcıyım sadece.

    :)

    YanıtlayınSil
    Yanıtlar
    1. tamam sana sütlü tatlı yapıcam:))
      ancak gerçek rengi o,katkısız:)

      Sil
  15. Çok iştah açıcı görünüyor. Benim gibi tatlı sevmeyen birinin bile canını istetti yani :) İlk fırsatta denemek istiyorum...

    YanıtlayınSil
    Yanıtlar
    1. kabak öyle bi sebze ki,her damağa uyar,tatlının şeker oranı damağa göre değişir,yada başka şeyleri yapılır.
      uzakdoğunun tuzlu tatlı yemeklerini seviyorsan,kabak tam da öyle lezzet,mesela böreği:)

      Sil
  16. En sevdiğim tatlıdır kabak tatlısı. Ben hep aynı gün şekeri azıcık su koyup pişirirdim ve hep sulanırdı. Şimdi yanlışlarımı gördüm tekrar deneyeceğim, bu tarifle :) ellerine sağlık :)

    YanıtlayınSil
    Yanıtlar
    1. hem kolay,hem ucuz,hem lezzetli,hem de sunumu istediğin kadar şıklaştırma imkanı verecek kadar sade
      afiyet olsun

      Sil