neleri neleri olmaz ki;
ancak en popüleri
adıyla sanıyla'kabak tatlısı'
çok sevilir sevilmesine,bilirim ki bazılarına dert de çıkarır
mide yanması gibi:(
ancak;önlemek mümkün:)
kabak,ayıklanır yıkanır,
mümkün olduğunca aynı kalınlıkta ve büyüklükte doğranır
bu haliyle 1 kilo kabağa 600gr toz şeker gelecek şekilde orantı yapılır.
tencereye dizilir,asla gelişigüzel değil:)
akşamdan orantısı saptadığımız kabak ve toz şeker tencerede buluşur
sabah şeker erimiş,sulanmıştır,ortalama 45' dakika pişmesi için yeterli
işte şimdi 'püf noktası'
pişmiş kabak hemen tencereden nazikçe servis tabağına alınır,dizilir
bu arada şerbet bi 7-8 dakika daha kaynasın,koyulaşsın
şerbetin ılınmasını bekleyip
(ama soğuk olmaz,ne de çok sıcak)
artık daha önce servis tabağına aldığımız kabakların üstüne kepçeyle arzu edilen oranda şerbeti dökebiliriz.
(bu yöntem mide yanmasını ortadan kaldıracak)
servis için;
üzerine kıyılmış ceviz,yanına kaymak düşünebilirsiniz
afiyet olsun
:)
elbette;faydaları da burada:)
http://www.sifamarket.com/mucize-bitkiler/bal-kabagin-faydalari.html
http://www.sifalibitkitedavisi.com/balkabagi-faydalari-nelerdir.html
Havva bayilirim bayilirim kabak tatlisina :) nefis gozukuyor afiyetlen yeyin bakalim. Birazda isinlayin bu tarafa:))ellerinize saglik..
YanıtlaSilben de bayılıyorum,hem de bu kadar zahmetsiz ve lezzetli bi sebze daha yok.aahh mümkün olsa ışınlasam her canın çektiğinde yaparım valla.
SilEllerine sağlık harika olmuş:))
Silcanımm,teşekkürler
SilBayılırım Kabak tatlısına :)
YanıtlaSilAfiyet olsun...
teşekkürler,ben bu tatlıyı yapınca,bi tabak anneme,bi tabak kayınvalideme ve mutlaka bi kısmetlisi daha oluyo ve ertesi güne kalmıyo,sana da yapayım:)
Silharika görünüyor.....ellerinize sağlık ......
YanıtlaSilAyyy en sevdiğim! Fotoğraflarda bile şahane görünüyor, kimbilir capcanlısı nasıldır :)
YanıtlaSilcapcanlısı da aynısı:))
Silbu yöntemi bilmiyordum, çok iyi oldu öğrendiğim, (eşimin midesi oldukça rahatsız). bir de çiçeklere mi bakayım tatlıya mı şaşırdım hepsi ayrı güzel.
YanıtlaSilyaaa:)bir de kaktüsün saksısında begonya çıkar ve de çiçek açar mı,açar:)
Silteşekkürler
Ellerine sağlık diyelim ;))
YanıtlaSilYa sen bir tanesin .
YanıtlaSilHep güzel şeyler anlatıyorsun.
Püf noktasını bilmekte süper oldu :)
Ellerine sağlık :)
nazik arkadaşım:))teşekkür ediyorum
Silçok sevgiler
datça da yaşamanın en kötü yanı kabaklarının güzel olmaması, istanbul dan gelmedikçe asla böyle bir kabak tatlısı yememiz mümkün değil... su gibi eriyor buradaki kabak cinsi, adapazarı kabağı da burada yetiştirilememiş. afiyet olsun size.
YanıtlaSilkabak tatlısını çok severim,yaptığım bir iki deneme başarısız olunca yapamadığımı düşünmüştüm,meğer kabağın cinsi pek önemliymiş,öğrendim:)
Silve kabağı tek bi yerden satın alıyorum,hatta satıcıya sordum nasıl anlarım iyisini diye,valla bende anlamıyorum dedi iyi mi:)
kabakçımdan istediğin zaman sana gönderebilirim
sevgiler
hem hafif hem de bir o kadar lezzetli bir tatlı :) ben de çok severimmm:)
YanıtlaSilteşekkürler,yapması da çok zahmetsiz,yemesi de çok leziz:)
Siltatlı harika görünüyor, püf noktası mühim birşey rahatsızlığı olanlar için.
YanıtlaSileline sağlık. afiyet şeker olsun:)
sevgiler
teşekkürler,yürekten:))
Silellerine sağlık herrsey nefıs gorunuyor hımmmmm lezızde *-*
YanıtlaSilteşekkürler:))
SilEllerine sağlık, püf noktasıyla birlikte harika bir tarif olmuş. BU arada çiçeklere bayıldım, nasılda güzeller:)
YanıtlaSilteşekkürler,beğenilecek şeyler olması beni çok mutlu ediyor
SilQue maravilha amiga, parece delicioso, e a cor incrível!!! Fiquei com água na boca !!!
YanıtlaSilParabéns!
Beijos Marie.
Fiquei muito feliz desagradar
Silsevgiler:)))
bu renkte kabak tatlısı hiç görmedim yaa.
YanıtlaSilciğer sakatat yiyemiyom ya kabak tatlısını da hiç yiyemiyom.
sütlü tatlıcıyım sadece.
:)
tamam sana sütlü tatlı yapıcam:))
Silancak gerçek rengi o,katkısız:)
Çok iştah açıcı görünüyor. Benim gibi tatlı sevmeyen birinin bile canını istetti yani :) İlk fırsatta denemek istiyorum...
YanıtlaSilkabak öyle bi sebze ki,her damağa uyar,tatlının şeker oranı damağa göre değişir,yada başka şeyleri yapılır.
Siluzakdoğunun tuzlu tatlı yemeklerini seviyorsan,kabak tam da öyle lezzet,mesela böreği:)
En sevdiğim tatlıdır kabak tatlısı. Ben hep aynı gün şekeri azıcık su koyup pişirirdim ve hep sulanırdı. Şimdi yanlışlarımı gördüm tekrar deneyeceğim, bu tarifle :) ellerine sağlık :)
YanıtlaSilhem kolay,hem ucuz,hem lezzetli,hem de sunumu istediğin kadar şıklaştırma imkanı verecek kadar sade
Silafiyet olsun
Aynen öyle :)
Sil