bir arkadaş bir arkadaşa seviyor diye emaye kupa almış,
ne güzel yapmış:)
kupalarında su içmiş,ıhlamur içmiş,
amsterdam usulü nane çayı içmiş,
çok keyiflenmiş
bi gün süt içmiş ılık ılık veee evreka!
ben bunda yoğurt mayalarım akideşş demiş:)
yoğurdu mayalayıp fırına vermiş
7 saat de olabilirmiş 8 de,ekşimezmiş hiççç:)
gözetlemek de kolaymış :)
ama bu defa fazla rahatlamış,
hatta unutmuş yoğurdu moğurdu!
hatırlayınca koşakoşa eve gitmiş,
tepsiyi kaptığı gibi bahçeye gelmiş!
flaş hiç sevmezmiş,tripotu da yokmuş,
havada kararıyormuş,
nasıl fotoğraf çekecekmiş?
kanıtı da burdaymış!
çok da güzel bi kanıtmış:)
o karanlıkta çekilen fotoğraflar kötü,
ama yoğurtlar çok güzelmiş:))
masal da burda bitmiş,
onlar ermiş muradına biz çıkalım kerevetine.
musmutluhaftasonu
:)
çok sevgiler
Aaa ilk defa goruyorum kupada yogurt:) arkidisin cok sevecek bunu . Guzel de tutmus. Hic usenmemissin bravo sana yaa :)
YanıtlaSilüşenecek bi durum yok ki,aynı süt miktarını kaplara dağıtıyorsun
Silaynı maya miktarını da ardından bölüştürüyorsun,doğru fırına marş
sonra çok şık olarak herkesin kendi yoğurdunu ikram ediyorsun.bölünmeyen yoğurt da sulanmıyor akideş
aaalemsiniz,afiyetler olsun :) bardakta yoğurt :))
YanıtlaSilserpilcim
Silben de alemlere böyle akıyorum canım:))
sevgiler
Havva'nın sevimli Mişli muşlu hikayeleri... :) Masalcı kadınmış... Güzel yapıyormuş. Ben seviyormuşum :))
YanıtlaSilteşekkürler ersin
Sil:))
sevgiler
yerim senin masalınıııı kiii :))
YanıtlaSilhem masalı hem yoğurdu yerim çok da güzel yerim pek de güzel yerim :))
ye bee!
Silfeda olsun sana yoğurtlar:)
güzellliğinden belli yoğurt sevgin:)
Yoğurt masalını Sertaç çokkkk sevmişşşş.
YanıtlaSilben de seni:))
Silhavvacığım.....bukadar güzel anlatılır...bu yoğurt harika ...resimler harika gerçekten ben bundan sonra kupa evet evet katılıyorum.bizim usulde çabuk sulanıyor.havvacığım benim yogurt mayamı kendim yaptım.nohut ve sütten internette buldum ve uyguladım gerçekten mayada önemli doğal..biraz uğraştım ama gerçek maya ulaştım.15 tane nohut 1 bardak sütle birlikte..1 gün ara ile tekrarladım.sıvı koyulaşmaya başladığında kendin zaten biliyorsun tamam maya oldu diye tadı çok güzel oluyor.eskilerde yediğimiz gerçek yoğurt oluyor.(biraz zanmetli ve sabır biraz uzun sürüyor) belki anlatamadım sa ..interte yazarcafe ....sevgilerimle emel.
YanıtlaSilemel söylediğin şey benim için yeni bişey
Silçok teşekkür ediyorum her yorumundan bişey öğreniyorum.ben de deneyeceğim en kısa zamanda
teşekkürler arkadaşım
sevgiler
gökten 3 elma düşmüş biri benim biri senin biride okuyanların başına...
YanıtlaSilevet naciye tam isabet
Silsevgiler :))
Yoğurt da yakışır çay da emaye kap kacak olsun da...
YanıtlaSilBir de sen anlat ama olur mu tatlı dilli, güzel hatun ?
değil mi kaptırdım kendimi bu rüzgara ben:)
Silteşekkür ediyorum,utandım yahu:))
hah haaaaa bütün yazdıklarına gitttiiim. kerevit mi var sizin orda. nası bişi nası çıkılıyoooo :)
YanıtlaSil:))
Silhuzur kereveti deep
:))
hehehe bu anlatım kuzenimin minik prensesini anımsattı bana
YanıtlaSilo da hep hikayelerine bir gün prenses bi anne varmış onun adı ... mış kızını cok severmiş diye başlar (:
cici anlatımınla cici anılarımı anımsamak çok güzel oldu (:
sanırım içimdeki çocuk arasıra dışarı taşıyor:))
Silyaa bugün yaptığım yorumların hiç biri görünmüyor noluyo böyle yaa :(
Silaa gördüm seni aslı
Silaslı aa nerdesin?
:)))
noldu?
hehehehe budayımmmm!!!!
Sil:))
Ya Havvacım ayran içtik de ayrım mı düştük Havva hiç bana uğramıyor diyordum ki, yoğurttan herhal:-)
YanıtlaSilhandan ben bu yoğurda fazla kaptırdım galiba,geldim şimdi:))
SilAğızları kapalı olsaymış, bir kaç gün dolapta öyle kalabilirmiş. Sevgilerimle:)
YanıtlaSilama yoğurt mayalayınca ve de çok güzel olunca suyu uçsun diye katılaşsın diye dolapda ağzı açık kalmalı,tadı şahane olunca bitmesi de uzun sürmüyor zaten.
Silbu arada istersen bi kapak uydur üstüne:)
bence gerek yok:))
:) ne güzel anlatmışsın gerçekten zevkle okudum.
YanıtlaSilteşekkürler,:)
SilKişilikli yoğurtların olmuş :-) Bayıldım yazına,anlatımına,resimlerine ve güzel kanıtlarla bezemene
YanıtlaSilteşekkürler kadriye
Silmaviyi bıraktın geldin,sana zor biliyorum,
ancak hoşgeldin
Gercekten cok hos anlatmissin bayildimm! Arti yogutlarindan da canim cekti!
YanıtlaSilteşekkürler,uzat elini al birini:)
Silahahah anlatım çok hoş :)
YanıtlaSilcansetabay.blogspot.com
canset hoşgeldin:)
Sil:):):) Çok cici yine:) Yoğurt ve peynir severim:):)
YanıtlaSilyoğurtsuz öğün az,neredeyse yok yani:)
SilBen fırında hiç yoğurt mayalamadım biraz anlatırsanız sevinirim.
YanıtlaSilyoğurdu fırında mayalamanın tek farkı,hiç kapak kapatmana gerek yok,diğer adımlar aynı,45 derece civarı süt ısısı 1 çay kaşığı kadar yoğurt mayası süte çalıp fırın tepsisine koyup içine yerleştir bitti.6-7 saat sonra, yoğrt braz oda ısısında bekler,yine kapak kapatmadan buzdolabında devam eder,kapaksız olunca uçması gereken su da uçar,kıvamı daha ii olur.elbette sütü güzel kaynatınca suyu uçuyor,bazı kayıpları da oluyor,suyu uçan sütün yoğurdu daha kıvamlı oluyor:)
Silyeterli oldu mu acaba?
aslında linkini vermiştim o yayında ama 'yoğurt mayalama diye yine ekleyeyim http://kedilievintarzi.blogspot.com.tr/2014/07/ssssssitttt.html
sevgiler
Minik kaplarda olunca daha güzel oluyo di mi :)
YanıtlaSilÇok sevdim ben bu masalı güzel ellerine sağlık ;)
evet şeyma daha güzel oluyor,hem sunumu hem bütünlüğü bozulmadan saklanması açısından.
Silsevgiler
Biz bebekken de annem her gün bardaklarla yoğurt mayalarmış bizim için. Evde yapılan yoğurt ile yapılan ayran çok başka oluyor canım, içine fesleğende koyacaksın..
YanıtlaSil(:
evet çocuklar taze yesin diye hergün yoğurt yapar anneler,
Silsonra çocuklar bayata alışır:)))
katılıyorum söylediklerine:)
:) geröekten masal gibi anlatmışsın, kalemine sağlık. Ben 2 kere denedim fırında ama beceremedim. Belki ağzını açık bırakmadığım içindir. Dur bir de açık deneyeyim. Sevgiler
YanıtlaSilşafak bence beceremediğini düşünmüşsün:))
Silzira baktın sulu kapat fırının kapağını elleme kalsın
taaa ki sertleşene kadar,mevzu kapak değil süre
sevgiler