cumartesi gecesine uygun olsun:)
şıppadanak oluveren bi yemek beni çok mutlu eder:)
pazarımdan mis gibi enginarımı almışım,
1 büyük kuru soğanı soyup bütün halde tencereye koymuşum,
bol zeytinyağlı taban yapmışım,
yarım da limon sıkmışım,
tuzunu da ilave etmişim,
üzerine tazecik minnak enginarlarımı dizmişim:)
suyumu da eklemiş pişirmeye başlamışım:)
derin dondurucudaki son paket bakla gelivermiş aklıma,
hemen ayrı bi kapta haşlamışım,
ılınınca kabuklarını soymuşum:)
enginarlarım tıkırdarken aklıma taze patateslerim gelmez mi?
onlardan da soyup enginar tenceresine aktarmışım,
artık tadını tuzunu vermiş olan soğanı da içinden çıkarmışım.
patatesler pişince ocağın altını kapatıp,
baklaları üzerine serpiştirip
hepsini kendi hallerine bırakmışım.
ılınınca servis tabağına alıp keyiften kaç köşe olmuşum:)
sonra da durumu sizinle paylaşayım istemişim:)
tatlı arkadaşım kahveye gelmiş,ikram etmişim:)
epi topu 1 saatte olmuş hepsi:)
bana masal gibi gelmiş sanki:)
ağız tadımızın yerinde olduğu bi hafta olsun.
:)
çok sevgiler
:)
Hımmm, tam benlik:-) Pratik, sade ve çabuk:-) Ve lezzetli tabi:-)
YanıtlaSildediklerin doğru handan,10 numara 5 yıldız,
Sildene lütfen,
afiyet olsun şimdiden.
Bende senin gibi şip şak oluveren yemekleri pek severim. Ama elinde malzeme olduktan sonra zoru da yapmak heyecanlı oluyor. Burada en büyük sorun malzeme benim açımdan. iyi bir enginar seçicisi olduğumu söyleyemem. Nasıl alınır bilmiyorum bu yüzden gördüklerime hep burun kıvırıyorum:) Aslında epeydir yiyesim var ama beğenemedim gitti. En sonunda dekor amaçlı alacağım sanırım en uyduruklarından:) Afiyet olsun sana. Teyzem de annem de çok güzel yaparlar zeytinyağlı enginarı ama ben dolmasını bir kez yemiştim öğrenci evimde arkadaşımın annesi yapmıştı bayılmıştım. Onu özlemişim sanırım. Bir de alıp haşlayıp sos yapıp yapraklarını koparıp yiyorlar ya onu hiç sevemedim pek zevksiz ve eziyetli. Bence en güzeli iç baklalı hali. Tr'ye dönünce sanırım zevkle yapacağım.
YanıtlaSilKocaman sevgiler
Tatlım 😀
SilOlmadı konserve yaparsın,hiç yoktan iyidir ❤️
Enginar başka bi zevkli yemektir😀
Ben buna yer elması da atarım, sen de dene. Çok seveceksin. Ben buna yorum atmıştım. Net koptugundan gelmemiş. 😕 Neyse öptüm. 😚😚
YanıtlaSilElbette denerim bahçe perim severim yer elmasını da😀
SilOhhh süper, pek severim zaten. Ben suyunu eklemeden önce bir kaşık un serpiyorum, suyu daha kıvamlı ve leziz oluyor ki, ekme banıp yemeye bayılırım :))
YanıtlaSilFüsun maşallah sana😀hem ekmek hem un demek kalori sorunun yok🍍
Silİstediğin gibi tüketmek şahane bişey
Yoldan gelmişim açım tadına bakamassam bile görüntüsü anlatımı açlığımı giderdi bile. Ellerine sağlık.
YanıtlaSilGezginim beğenmene pek Mesut oldum😀
SilEnginar en sevdiğim sebzelerdendir ama böyle güzel sunulmuşsa yemeye doyaöayacağım en sevdiğim sebze de olabilir:)) Zevk sahibesi arkadaşım:)
YanıtlaSilTatlı sözler ruhumu okşadı ama😀
SilEnginar böyle güzel böyle pasta kurabiye gibi sunulursa hapur hupur yenmez mi :)
YanıtlaSilmutlu haftalar gözü gönlü güzel insan :)
http://loveandsmile.wordpress.com/
Ay ne şahane bir beğeni yorumu😀
SilTeşekkürler
Sağlık için enginar ❤️
ama onlar bir de bebek enginar mı :)) küçücükler çok da ha güzel oluyorlar :)
YanıtlaSilBebekten bi ileri Hazel ancak lezzet şahane
Silah enginarımı getirdin ah bayılırım yaaa :)
YanıtlaSilAl benden de o kadar deep😀
SilEnginar mevsii geldi di mi?Yazınızı okuyunca farkına vardım.Ellerinize sağlık..
YanıtlaSilGeldi tatlım Gamze cim😀
SilHiç sevmem ama şu sunumla beni bile kendine çekerdi, bundan hiç kuşkum yok. Resmen kişilik katmışsın enginara.
YanıtlaSilYazdıkların beni memnun etmedi desem yalan olur😀
SilAaay sizi okurken bir an aklıma :D "tavukları pişirmişem - hacıyı da çarşıya göndermişem" düşüverdi :DD
YanıtlaSilmedyanın bize dayattığı türden saçmalıklar... her neyse görüntü fevkalade, ellerinize sağlık.. sevgiler çokça...
😀
SilGülümsettin beni,teşekkürler
Ben çok sevdim bu alengirsiz enginarı, afiyetler olsun size de, sevgiler..
YanıtlaSilTeşekkür ediyorum Esra ben de çok sevdiğim için paylaştım,memnun oldum😀
Silenginar çoook seviyorumm afiyet olsun.
YanıtlaSilo süs var ya hani kozalaklı
biblo gibi olmuş ellerini açan bir semazen gibi.
<3 :D ;) :*
İzmir li olup enginar sevmeyen var mı acaba 😀
SilTeşekkür başkanım
enginar ve iç bakla çok yakışır, çok lezzetli gözüküyor.
YanıtlaSil