2 Mayıs 2015 Cumartesi

alengirsiz enginar


cumartesi gecesine uygun olsun:)


şıppadanak oluveren bi yemek beni çok mutlu eder:)


pazarımdan mis gibi enginarımı almışım,
1 büyük kuru soğanı soyup bütün halde tencereye koymuşum,
bol zeytinyağlı taban yapmışım,
yarım da limon sıkmışım,
tuzunu da ilave etmişim,
üzerine tazecik minnak enginarlarımı dizmişim:)
suyumu da eklemiş pişirmeye başlamışım:)


derin dondurucudaki son paket bakla gelivermiş aklıma,
hemen ayrı bi kapta haşlamışım,
ılınınca kabuklarını soymuşum:)


enginarlarım tıkırdarken aklıma taze patateslerim gelmez mi?
onlardan da soyup enginar tenceresine aktarmışım,
artık tadını tuzunu vermiş olan soğanı da içinden çıkarmışım.
patatesler pişince ocağın altını kapatıp,
baklaları üzerine serpiştirip 
hepsini kendi hallerine bırakmışım.


ılınınca servis tabağına alıp keyiften kaç köşe olmuşum:)
sonra da durumu sizinle paylaşayım istemişim:)
tatlı arkadaşım kahveye gelmiş,ikram etmişim:)
epi topu 1 saatte olmuş hepsi:)
bana masal gibi gelmiş sanki:)


ağız tadımızın yerinde olduğu bi hafta olsun.
:)
çok sevgiler
:)




29 yorum:

  1. Hımmm, tam benlik:-) Pratik, sade ve çabuk:-) Ve lezzetli tabi:-)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. dediklerin doğru handan,10 numara 5 yıldız,
      dene lütfen,
      afiyet olsun şimdiden.

      Sil
  2. Bende senin gibi şip şak oluveren yemekleri pek severim. Ama elinde malzeme olduktan sonra zoru da yapmak heyecanlı oluyor. Burada en büyük sorun malzeme benim açımdan. iyi bir enginar seçicisi olduğumu söyleyemem. Nasıl alınır bilmiyorum bu yüzden gördüklerime hep burun kıvırıyorum:) Aslında epeydir yiyesim var ama beğenemedim gitti. En sonunda dekor amaçlı alacağım sanırım en uyduruklarından:) Afiyet olsun sana. Teyzem de annem de çok güzel yaparlar zeytinyağlı enginarı ama ben dolmasını bir kez yemiştim öğrenci evimde arkadaşımın annesi yapmıştı bayılmıştım. Onu özlemişim sanırım. Bir de alıp haşlayıp sos yapıp yapraklarını koparıp yiyorlar ya onu hiç sevemedim pek zevksiz ve eziyetli. Bence en güzeli iç baklalı hali. Tr'ye dönünce sanırım zevkle yapacağım.
    Kocaman sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tatlım 😀
      Olmadı konserve yaparsın,hiç yoktan iyidir ❤️
      Enginar başka bi zevkli yemektir😀

      Sil
  3. Ben buna yer elması da atarım, sen de dene. Çok seveceksin. Ben buna yorum atmıştım. Net koptugundan gelmemiş. 😕 Neyse öptüm. 😚😚

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Elbette denerim bahçe perim severim yer elmasını da😀

      Sil
  4. Ohhh süper, pek severim zaten. Ben suyunu eklemeden önce bir kaşık un serpiyorum, suyu daha kıvamlı ve leziz oluyor ki, ekme banıp yemeye bayılırım :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Füsun maşallah sana😀hem ekmek hem un demek kalori sorunun yok🍍
      İstediğin gibi tüketmek şahane bişey

      Sil
  5. Yoldan gelmişim açım tadına bakamassam bile görüntüsü anlatımı açlığımı giderdi bile. Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  6. Enginar en sevdiğim sebzelerdendir ama böyle güzel sunulmuşsa yemeye doyaöayacağım en sevdiğim sebze de olabilir:)) Zevk sahibesi arkadaşım:)

    YanıtlaSil
  7. Enginar böyle güzel böyle pasta kurabiye gibi sunulursa hapur hupur yenmez mi :)
    mutlu haftalar gözü gönlü güzel insan :)
    http://loveandsmile.wordpress.com/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ay ne şahane bir beğeni yorumu😀
      Teşekkürler
      Sağlık için enginar ❤️

      Sil
  8. ama onlar bir de bebek enginar mı :)) küçücükler çok da ha güzel oluyorlar :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bebekten bi ileri Hazel ancak lezzet şahane

      Sil
  9. ah enginarımı getirdin ah bayılırım yaaa :)

    YanıtlaSil
  10. Enginar mevsii geldi di mi?Yazınızı okuyunca farkına vardım.Ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil
  11. Hiç sevmem ama şu sunumla beni bile kendine çekerdi, bundan hiç kuşkum yok. Resmen kişilik katmışsın enginara.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yazdıkların beni memnun etmedi desem yalan olur😀

      Sil
  12. Aaay sizi okurken bir an aklıma :D "tavukları pişirmişem - hacıyı da çarşıya göndermişem" düşüverdi :DD
    medyanın bize dayattığı türden saçmalıklar... her neyse görüntü fevkalade, ellerinize sağlık.. sevgiler çokça...

    YanıtlaSil
  13. Ben çok sevdim bu alengirsiz enginarı, afiyetler olsun size de, sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ediyorum Esra ben de çok sevdiğim için paylaştım,memnun oldum😀

      Sil
  14. enginar çoook seviyorumm afiyet olsun.
    o süs var ya hani kozalaklı
    biblo gibi olmuş ellerini açan bir semazen gibi.
    <3 :D ;) :*

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İzmir li olup enginar sevmeyen var mı acaba 😀
      Teşekkür başkanım

      Sil
  15. enginar ve iç bakla çok yakışır, çok lezzetli gözüküyor.

    YanıtlaSil