dün dışarıda çok işim vardı,
yemek yapamadım salata ile geçiştirmeyi düşünüyordum.
sevgili kayınvalidem şahane bişey yapmış,
girit kabağından dolma:)
ee,komşuda pişer bize de düşer ama değil mi?
:))
bir kabak sever olarak her şeyini yapar yerim:)
ama bu türünü şiddetle tavsiye ederim:)
bu güzel dolmayı ben yapmadığım için
size yiyim aşamasını fotoğrafladım:)
yapım aşamasını ise anlatacağım:))
1kg girit kabağı (aşağı yukarı 6 adet oluyor) normal kabak gibi üstü kapak olmak üzere kesiliyor,
içi oyuluyor.
dolma içi;
100-125 gr kadar kıyma,
1-2 çorba kaşığı pirinç,
1 orta boy kuru soğan ince kıyılmış,
sevdiğiniz kadar nane,dereotu,maydanoz
(ben bol severim)
karabiber,
1 tatlı kaşığı biber salçası,
1 orta boy domates rendelenmiş.
azıcık yenibahar(bir fiske)
1 yemek kaşığı sıvıyağ,
tuz.
bi güzel karıştıralım,
kuru gelirse azıcık su ekleyelim,
kabakları dolduralım,
ayırdığımız kapakları kapatalım:)))
kabakları uygun boy tencereye yerleştirelim,
şimdi sıra sosunda;
ayrı bir tavaya 1 tatlı kaşığı tereyağda
1 tatlı kaşık unu kavuralım,
1 tatlı kaşığı domates salçası ekleyip kavurmaya devam edelim,
1/2 veya 1 bardak su
(tencerenizin genişliğine göre değişebilir),kaynasın
1 orta boy domates kabukları soyup
küp doğrayıp
kaynayan suya ekleyelim ,
belki biraz da tuz.
hazırladığımız sosu,
kabakların üzerine gezdirerek dökelim,
kısık ateşte normal süresinde pişecek:)
yanına ne arzu ederseniz ,yoğurt,ayran,cacık?
hepsi uyar:)
kayınvalidemin ellerine sağlık,
çok sevgiler.
:))
Hımmmm :)
YanıtlaSilBöyle kayınvalide candır :)
Böyle cana da Sarostan bol bol çiçek getirilir işte :)
Sanada afiyetle yemek düşer :)
Çakır bıngıl bıngıl halinden dolay şimdi de objektiflerdenmi kaçıyor :))
KıyMam :)))
Mauvvvv
he valla,haklısın canımmm,
Silsanırım özledin sen çakır'ı.
yalnızca 1 tane yedim gülayım,yaş meselesi galiba!çok yavaş veriyorum kiloyu,bi hedefim var:))ulaşınca rahatım:)
sevgiler canım,erkenci arkadaşım:)
Ennnfes görünüyor. Aynen ben de kabağın her şeklini severim. Kayınvalidenin ellerine sağlık. Fotoğraflama tekniğine de bayılıyorum bu arada..:))
YanıtlaSilo zaman enfesss olduğunu söylemeliyim,tarife uygun yapmanda sakınca yoksa 10 numero bi lezzet çıkıyo:)
Silsevgiler
Ellerine sağlık kayınvalidenin çok güzel görünüyor..Şimdi sana soruyorum diyete uygun mudur, gönlünce yenilebilir mi, :) Ayrıca diyet yemeklerini dört gözle bekleyen var haberin olsun..Sevgilerimle..
YanıtlaSilgülizcim,
Silben yalnızca 1 tane yedim,tadımlık,diğer bir tane de eşime:))
kilo verme döneminde sos için kullanılan un,tereyağ,salçalar:( çok olmuyor ne yazık ki:)
sevgiler
bende çok severim harika görünüyor afiyet olsun :))
YanıtlaSilama 2 tane bana yetmez kii tüm tencereyi göndermeliymiş :***
heh he:)
Silaslında vermek istedi,ısrarla almadım alırsam yerim diye:))
teşekkürler hazelcim
sevgiler
Çok güzel görünüyor kabaklar,kayınvalidenizin ellerine sağlık :) Bi de kelebekler çok güzel görünüyor :)
YanıtlaSilteşekkürler:))
Silkayınvalideme ileteceğim
sevgiler
Dolma güzeldir lafım yok :) Ama kelebekleri çok sevdim ben :))
YanıtlaSil:))
Silonları almak için çevirdiğim dolapları bilsen:)) 3 yıl önce by mudo:))
Ben kabak sevmem ama gözüme güzel geldi valla :)
YanıtlaSilO kelebeklere bayıldım :)
teşekkürler,ama cidden güzel olmuştu
Silsevgiler
Elerine sağlık kayınvalidenin :))
YanıtlaSilNe güzel seni düşünmesi :))
Bulgurlu ve zeytinyağlı yaparsan diyetini de bozmazsın ;)
Dene bak kötü olmuyo :))
Öpüyorum seni kocamaaaan :*
evet çok severim bulguru şeymacım:)
Silben de seni çook öpüyorum şeker
Validenizin ellerine sağlık.:) Sizlere de afiyetler olsun. Görüntüler de çok can alıcı:))
YanıtlaSilteşekkürler nilgün:)
Silgelinlik ne durumda:))
Koştura koştura çalışıyorum. Daha da çok çalışmam lazım. Temmuz ortasına kadar bitmeli çünkü 30 Temmuz kına gecesi 2 Ağustos nikah ve düğün;)) sonra ayaklarımı yüksek bir yere kaldırıp dinleneceğim inşallah.
Silayyy,hem çok zaman var,hem az zaman,Allah yardım etsin,herşey güzel gönlünce olsun:)
SilOyyy kabağa bayılırım, afiyet olmuş size, sıra bizde :) eve gidince yapıcam hemen
YanıtlaSilhadi bakalım sana da afiyetler olsun
Sil:))
Havva o arka fondaki kelebekler ne öyle...çok güzeller
YanıtlaSil:))
Silby mudo
sevgiler canım
olsada yesem şimdi :) harika görünüyorlar
YanıtlaSilbak şimdi:(
Silne dicem şaşırdım:(
yaparsın sen:))
Kayinvalideleri degiselimmi ? :) benimki de hep kizartma turunde seyler yapiyo sisirdi beni iyice ayip olmasin diye yemek zorunda kaliyorum :) noolursun bir haftaligina degissek bile yeter :) tamam kabak bile yapsa kabulum
YanıtlaSilYalniz ben arkadaki kelebekli dekora bittim, tek kelime bittim :))
opuldun o guzel yanaklarindan :*
yüksek sesle coşkun'a okudum,kahkahayı bastık:)
Sildiyor ki sabiş daha fena yapar haberi yok!
:))
sevgiler tatlım,ben pişireyim sana:)
Dolmaya bayılırım. Ne kadar güzel görünüyor afiyet olsun sana da (:
YanıtlaSilçok güzeldi irem valla:))
Silsevgiler
Nasıl da güzel lezzetli görünüyor:) Ellerine sağlık kayınvalidenin:) yiyenlere de aafiyet bal olsun :)
YanıtlaSilteşekkürler,ileteceğim:))
Silgeçenlerde paylaştığın kayınvalidenin enginarlı pilavını dün nihayet yapabildim,, oww yok böyle bir lezzet ama ben yarımda limom sıktım içine off şahane oldu.. bak bunu da yaparım ben şimdi, kayınvalideye selamlar,
YanıtlaSilteşekkürler iletirim,kayınvalidem çok mutlu olacak:)
Silafiyet olsun:))
Dolmaya bayılırım ama kabak sevmem :D
YanıtlaSilKelebekler çok sevimli görünüyorlar (: ♥
Afiyet olsun.. (:
teşekkürler,naziksin
Siloleey ne güzeeeel. biz pek severiz tabii. giritliyiz ne de olsa kökten. bak bi de girit kabaklarının minik ince uzun olanlarının da peynirli dolması filan yapılıyoo :)
YanıtlaSilevet deep keşan pazarında var,yazsana tarifi yapayım:))
Sil1/2 kg. küçük Girit kabağı
Sil1/2 kg. domates
100 gram teneke peyniri
yarım demet maydanoz
bir tahta kaşığı sızma zeytinyağı
biraz tuz
bir baş sarımsak
kabaklar yıkanır, soyulmadan altı ve üstü ayıklanır, bir çelik veya teflon tencereye bir baş sarımsak ayıklanıp yerleştirilir, üzerine kabaklar dörde bölünüp ikişer santim boyunda doğranıp sarımsakların üzerine konur, domatesler soyulup doğranır üzerine, biraz tuz ilave edilip, yağı da koyarak kapak kapatılır, ağır ateşte bir iki kaynattıktan sonra kapak açılıp üzerine peynir ezilerek konur, tekrar kapatılır, kabaklar pişinceye dek beklenir, söndürdükten sonra üzerine maydanoz serpilip kapak tekrar kapatılır, beklemeye bırakılır. Soğuduktan sonra servise hazırlanır.
istenirse, bu malzemeler aynen borcam’a konup fırında da pişirilir.
yapınca fotosunu koyarsın amağğğğ :)
ohh bu ne ya,yapmayan n'olsun!
Silteşekkürler
İzmir'e gittiğim zaman bu kabaktan alıp dolma pişireyim, kenara kaydettim. Eskişehir'de bulunmuyor, varsa da ben rastlamadım.
YanıtlaSilKayınvalidene saygılarımla.
teşekkürler iletirim:)
Silaz önce eşimle izmir muhabbeti yaptık,balık pişiricisinde lahos şiş,salatada izmir tulumu bol zeytinyağlı fln işte:))
gidersen bizim için yap bari.
:)
sevgiler
Fesleğenli ayrannn… (:
YanıtlaSilEline sağlık, kelebeklerde çok güzel.
(:
teşekkürler,tweet kontrolü yaptın mı?
SilCevap ta yazdım. (:
Silaa becerememişim,konser var yavuz çetin anmak için batu mutlugil
SilKesinlikle Yavuz Çetin i anma konseri derim ben. (:
SilKonuklar çok şahane…
çok lezzetli görünüyor... ve ayrıca o kelebekli tabloya bayıldım ben ...
YanıtlaSilteşekkürler serra,sevgiler
Silhavvacığım...tarifi bir kenara yazdım.....kayınvalidenin ellerine sağlık çok güzel görünüyor. afiyet olsun.sevgilerimle emel.
YanıtlaSilemel yap canım,püf olarak da sosunu unutma emi:))
SilIraz Ana da bunu bir süper yapar. Offf, ne zaman dönecek bizimki tatilden.:( Çok hastayım, bakmıyor bana.:( İğne oluyorum. Otit+ lenfadenopati... :(
YanıtlaSilBana bakan biri olsun. Yazıyorum işte...
tatlımm yaz günü tühhh,çok geçmiş olsun çok:((
Sil