15 Eylül 2014 Pazartesi

uzun uzun kabuklar



kırmızı salgını başladı durdurabilene aşkolsun!


bizim ev de nasibini aldı,
nispeten daha küçük ölçekli ama sonuç aynı:)


eşim ve ben mutfak malzemesine pek bi düşkünüz,
hani yanlış da ifade etmek istemem, 
sürekli alışveriş yapıyoruz manasında değil de,  marketlerin yada alışveriş merkezlerinin sevdiğimiz yerleridir:)

mevzuya gelirsek;
şu sarı fırtına şahane bişey:)
domatesin kabuğunu o kadar ince alıyor ki,
 hiçbir bıçakla bu sonuca ulaşılamaz!
bir de yukarıdaki fotoğraflarda görüldüğü üzere kesintisiz:)


diyeceksiniz ki kabukları soyma!
tamam ama evde yaşlınız varsa,
yaşlı misafiriniz yemeğe gelecekse,
salata vs. yapacaksanız 
domatesin kabukları onları üzer,bilirsiniz:),
bazen çocuklar için de soymak gerekebilir!
kabuklarla hele böyle kesintisiz olunca dekor yapılmaz mı?
bir de hızlı ki:)
fasulye kılçıkları ayıkladım jet hızıyla:)


tarifi atlayalım;
küp domatese,sarımsak,tuz,zeytinyağ,sirke acı biber karışımı yumuşayınca rondo 
koyulaşana kadar kaynat:)
arzu edenler için;
domatesle neler yapmış bakabilirsiniz:)


günün karı;domates suyu:)
küp küp doğradığımız domatesler o anda hemen sularını bırakıyorlar ya,
doğradıktan sonra bir süzgeç içinde biriktirdiğim domateslerden süzülen suyu da içmek için ayırdım,


belki o gün domates sulu başka şey de yapılabilir:)


yada hazır sos varken bir de 
fırında kızartma patlatılır!


kavanozdan artanlar akşam sofrasına hazırlanır.


ve eğitime son derece önem veren,
görsellik peşinde olan kedimiz,
hep izler hep!
makyaj yaparken,yemek pişirirken,uyurken:) 
aman dikkat!
:)


sağlığınıza arkadaşlarım,
sağlıklı bir hafta başlasın!
çok sevgiler:)
:)




45 yorum:

  1. Çok güzel..
    Yummmyyyy :)))
    Ellerine sağlık.
    Ve o Çakır! Yerim onu meraklı şey :))
    Domates son haftalar aynı hazırlıklar bizde de var..
    Ama seninkiler başka oluyor hep, bayılıyorum.
    Afiyet olsun :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yasemin zarifsin sen çok:)
      çakır'ı sıklıkla yediğimden emin olabilrsin:)
      şu anda ulaşabilsem senin yerine de yiyecektim,ancak mutfak dolabının en yüksek yerine çıktı,orada uyuyor:)

      Sil
  2. Giremedim bir türlü bu posta. Her girişimde, aradığınız sayfa bulunmamaktadır dedi-durdu.
    Bende herhalde sildin diye düşünmüştüm. :)
    Neyse ki silmemişsin de :) kırmızı bombaları görebildik :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sorma ersin,
      telefonla bu işleri yapmak ne zormuş,eve yeni gelebildim,düzenledim falan:)
      sevgiler

      Sil
  3. bayılıyorum anlatış tarzına yaaa . ben domatesin kabuğunu hiç ama hiç yiyemem hep soyarım .hatta gittiğim restorantlarda soyulmuşsa özellikle teşekkür ederim çabalarından ve zerafetlerinden dolayı :) ellerine sağlık senin de.
    bu arada bu Çakır var ya bu çakır çok ciddiiiii yaaa :))
    benim kedili yazımı okudun mu . Psişik kedim boncuk :)
    http://kreatifbaskan.blogspot.com.tr/2014/08/psisik-kedim-boncuk.html

    Bu postunu da çok sevdim <3

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çakır 4;5 yaşında kelli felli bi adam oldu tabi:) sahiden onun bi cool havası var,yani her daim öyle:)
      senin boncuk kadarken bile hopbidi zıpbidi oynayıp dinlenirken cool takılırdı:)
      domates soyucuya gelirsek, o alet 20tl ve bence şahane bişey

      Sil
  4. O bıçağın siyah kardeşi de bende var. Fusulyenin kenarları için de bir harika:-) Elimden düşmüyor hiç:-)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. handan iyi ki almışım,sırf ondan bahseden yayın bile yapabilirim:))

      Sil
    2. Yakışır bu bıçağa :-). Hem daha çok insan öğrensin. Taklitlerinden kaçınınız da diyelim, zira hiçbiri bu markanın yerini tutmuyor. Bana hediye gelmişti, en sevdiğim hediyelerden:-)

      Sil
  5. Ay posta girebilmek için göbeğimi çatlattım ama başardım iyiki de başarmışım ismimi görünce de bi sevindim bi sevindim!! teşekkür ederim canım!
    senin kırmızılar da yakıyor ortalığı ve tesadüfün bu kadarı ki bende hafta sonu Sertaç'ın kızartma konservesinden yaptım denemek amaçlı, başarıya ulaşırsam seneye daha çok yapmayı planlıyorum.. düşünsene hazır yemek! ani bi misafir mi geldi hemen aç dök tabağa, hele çalışan bayanlar için biçilmiş kaftan!
    O beyaz kuğu gibi salınan mırnawı da yerim ben, endamı yeter!
    öperim..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. günaydın sebuş,
      dışarıdaydım telefonumdan yayın yapmayı denedim,ilk kez.
      bazı şapşirik durumlardan dolayı evde düzeltme yapmam gerekti,teşekkür ediyorum
      o beyaz kuğu şu saatte bir azgın ki hoplayıp zıplıyor,bana bilgisayarı bırak da gel benimle oyna mauuv gibi sesler çıkarıyor
      sevgiler

      Sil
  6. sanada sağlıklı günler haftalar canım kışın kursa getirirsin o kırmızıları hep birlikte yeriz ellerine sağlık gönül

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkürler gönül'üm herşey sana açık:)
      sevgiler

      Sil
  7. Havaaa okuldan gelmişim, yorguuuun argıııın, karnım aç ve sen bu şahane kızartmayı paylaşıyorsun. Ama olmaz ki yaaa :( afiyetle yiyin inşallah. Şu domates sodunu bende yapıcam.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. vallahi,senin yerine koydum kendimi şimdi,ne desen haklısın:)
      merakla bekliyorum
      çok sevgiler

      Sil
  8. Güzel domates bulayim bende yapacagim,Sertac'da görmüstüm heveslenmistim :)

    Agiz tadiyla yiyin...Kedilerden korkarim ama iltifat etmeden gecemiyecegim,maasallah cok güzel.Benim yerimede oksayiver :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. tam zamanı yağmurlar çok yağarsa domatesler bozulmaya başlar,seralara kalırsın:)
      çakır o kadar yumuşacık ki,eminim ondan korkmazsın
      sevgiler

      Sil
  9. Ne de güzel anlatıyorsun bayılıyorum, ellerine sağlık canım, harikasın
    Şadiye

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. şadiyecim,
      teşekkürler,özledim seni güzel arkadaşım

      Sil
  10. ben geçen yaz kırmızı biber patlıcan yaptım ertesi haftaya bozuldu hava almış :( o yüzden bu işlere şimdilik uzağım :))
    inşallah afiyetle yersiniz havvacan :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aa,kötü tecrübe olmuş,ancak belki eşinden yardım almalıydın,kapakların yeni olması içinin çok sıcak olması,ve kuvvetli birinin kapatması öneriliyor
      canın istediği zaman tekrar denersin
      teşekkürler

      Sil
  11. Canımcımmm..Kendi güzel, kalbi güzel arkadaşım..güzel yazında yer aldığım için çok ama çokkk teşekkür ederim..Döktürmüş sün kışlık, günlük hazırlanmış..Bende yapacağım konserve ama şimdilerde hiç zaman yok..Domatesler geçmeden..bakalım yapabilir miyim :)) O sarı fırtınayı da ilk defa gördüm..senden bu kadar övgü aldığına göre..alınacaklar listesinde baş sıraya alındı..Nereden aldığını da yazarsan..Domates suyu da mis..Şöyle yakın olsaydık da bir bardak içiverseydim.. Çakır beyde her zaman ki gibi yakışıklı ve asil..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. güliz,
      istanbul'da Enplus+ adında mağazalar var şu isviçre çakısının markası aslında bu domates soyucular,sen bi araştır,belki nette falan bulabilirsin,sahiden sihirli bişey gibi,olmadı ben sana alır gönderirim
      sevgiler

      Sil
  12. Domates ve kızartma hastasıyımdır ben.
    Yemiş içmiş kadar oldum sayenizde; teşekkür ettim, elinize sağlık. :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)
      eve gidince sipariş verirsin bence anneye:))
      sevgiler

      Sil
  13. kışa hazır, oh! mis...şu arkadan görünen kanaviçe işleri nedir acep daha detaylı foto ve bilgi lütfen.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkürler ayşen,
      doğrusu çalışma hayatım pek uygun değildi böyle şeylere zaman ayırmaya,
      şimdi aklımda ne varsa yapmaya çalışıyorum:))
      çok seviyorum böyle işleri fotoğrafa fon yapmayı,vaktiyle elcazımla işlediğim,var bi kaç tane kanaviçem:)
      haklısın bigün ayrı yayın yapayım,teşekkürler

      Sil
  14. Ellerinize sağlık! Vallahi öyle iştah açıcı bir yazı olmuş ki zevkle okudum ve bayıldım! :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkürler,
      datça'na tekrar kavuşmanı diliyorum

      Sil
  15. Que ricas esas verdiras amiga querida ! que tengas buenas noches
    Besos

    YanıtlaSil
  16. Havva nefis olmuş , Güliz ve Sertaçın tariflerini çok beğenmiştim senin tarifinde artı olarak patateste var çok lezzetli görünüyor harika olmuş ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkürler meltem,
      ancak patates sosun suyunu çekiyor bilesin:) şaşırma sonra:)
      ben şaşırdım da!

      Sil
  17. nefissssssssssss

    YanıtlaSil
  18. O sarı şeyden bakıp bulmak lazım hakikatten. Domatesler bile mutludur senin eline düştüğü için Havva :-))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kadriye, o sarı şeyin renk renkleri var ufff,sahiden insan eline alınca kullanmaktan zevk alıyo,tavsiye ediyorum

      Sil
  19. Aklı güzel,kendi güzel,kedisi güzel,arkadaşlığı daha da güzel Havvacım..biraz geç gördüm postunu kusura bakma..Bu aralar çok koşturmam gerekiyor.Tavsiyen için teşekkürler...Bozulmayacak gibi duruyor konservelerin Havva...Bende Tantintoni'den aldım kırmızısını harika vallahi..Eline sağlık
    Bu arada yazılarıma onlarca yorum gelse de seni arıyor gözlerim haberin olsun...Sevgileeeee

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sertaç,
      benim de gözlerim her zaman seni arıyor bilesin:)
      konserveler uzaktan sağlıklı demek:)ancak o patatesli olanı açtım merakımdan,tabi domatesin suyunu bi güzel çekmiş,sos salça gibi olmuş,lezzeti tamam da görüntü olmamış:(
      haklısın patates olmuyor
      sevgiler çokkk

      Sil
  20. oyyy,kızartmanın yanına şahane olmuş görüntüüüü,ellerine sağlık
    ama çakır ın yanında da fena durmamış :)

    YanıtlaSil
  21. ayy kışa hazırlık ne güzel. sonbahar geldi. ne güzel işte ev hali çok severiim :))

    YanıtlaSil
  22. Ellerinize sağlık.Domates kabuğu soyma konusunda ben de çok karışığım.Kimileri diyor kesin soyulmalı, zararlı.Kimi uzmanlar da soyulmamalı diyor :( Ben de karışık takılıyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. gamze,bütün meyve ve sebzeler için,önce akan su altında yıkayıp, bir kap içinde bir çorba kaşığı sirke ile 5 dakika kadar beklettikten sonra yemeli:))
      sevgiler

      Sil