bazı şeyler gözgöze gelmeden etkileyiverir,
olma ihtimali ile
:)
limonlu,yeşil soğanlı pirinç pilavı!
o'nu il kez 'derya baykal'ın programında izledim
sonrada bir bloger olduğunu keşfettim.
tarifini birebir uyguladım.
sonuç;
kayınvalidem ve babam beğendi,
eşim bana göre değil dedi(yeşil soğan sevmez)
benim damak tadıma göre ise,
tereyağ tadı oldukça baskındı,
gerçi chefika bir markayı kullanmış ben tereyağ kullandım.
zeytinyağ veya ayçiçek yağ yarı yarıya tercih etmeliydim:)
ama hiçbir durum güzel ve etkileyici olduğunu değiştiremez!
davet sofrasına da yakışır,sürpriz masasına da.
porsiyonluk yoğurtlarda benden olsun:)
boyner home'dan aldığım şahane seramikler
200cc süt kapasiteli:)
bayılıyorum onlarda mayaladığım yoğurtları sunmaya:)
baksanıza şuna:)
kim kayıtsız kalabilir?
sofrayı güzelleştiren şeyler kalpleri de güzelleştirir :)
pilav sevmeyen de olabilir,
ben çok düşkün değilimdir mesela!
ancak sofraları güzelleştirip,
yemeklere iyi arkadaş olduğunu
inkar edemem:)
pilav yapmanın püf noktasının;
nişastasını iyice arıtmak olduğunu anlayana kadar, başarısızlıklarımdan dolayı
hep uzak durmuştum,
ne nişastaymış efendim :)
bırakınca pirincimin yakasını:)
ben de ne pilavlar yapar olmuşum:)
ve de yapıp sunmaktan ne hoşlanmışım:)
tane tane mis aromalı bi gün
bizi bekliyor sevgili arkadaşlarım,
hadi tadını çıkaralım:)
çok sevgiler
:)
ne kadar farklı bir tarif tarihçesi var mı acaba yoksa son yıllarda mı uydurulmuş merak ettim şimdi :)
YanıtlaSilhazelcim,
Silbilemiyorum,ancak sen söyleyince hatırladım ablam bazen limon dilimi koyardı pilavın demlenme aşamasında,eskilere uzanan bi durum olabilir,pilavda limon tadına alışıklığım da oradan geliyor demek:)
Bende yeşil soğanı anladım ama limon kabuğu nasıl olur onu merak ettim...
YanıtlaSilhiç fena değil ebru,ancak ince tarafıyla rendelemek daha iyi sonuç verebilir:)
Silsevgiler
Hemen denemeliyim çok hoş göründü gözüme:)
YanıtlaSilyaşasın! dene lütfen
Silçok sevgiler
of of of havvacım ne güzel şeysin sen yaptıklarında sen gibi güzel
YanıtlaSilo yoğurtlar beni benden aldı çok tatlılar pilavı çok severim ben denemeliyim...
ellerin dert görmesin.afiyet olsun.
naciye,sen ne güzelsin ya,teşekkür ediyorum hoş sözlerine:)
Silyoğurt çok severim,evde yapmak ise tercihim,ancak büyük kaplara yapınca bir miktar alınca geri kalan sulanıyor ya,bu usul beni rahatlattı,değişen bişey yok sadece mayayı bölüştürüyorsun hepsi bu:)
sevgiler
Tadını çok merak ettim. Ama limon girdiği her şeyi güzelleştiriyor, pilava da çok yakışmıştır eminim. Nasıl da güzel kokar hem. Yoğurtlara da bayıldım. Kaseleri çok şirin :)
YanıtlaSildeniz,hakikaten limon girdiği şeyi güzelleştiriyor:)
Silteşekkürler
Oh miss içim açıldı sabah sabah pilav yemek istedim iyi mi:))
YanıtlaSilekşili şeyleri severim tamda benim damağıma uygun!
Sunum şıklık on numara beş yıldız! o yoğurt kaplarına da hayran kaldım demeden geçemeyeceğim..
öperim..
teşekkürler sebuş,
Silnazik kadın:)
evet ekşi benim de tercihim hep,
küçük kaplarımı ben de çok seviyorum
çok sevgiler
Sofra sanki bir saray erkanını ağırlıyor. Tamda pilavına yaraşır görsellik var burada.
YanıtlaSilLimonlu pilav nasıl olur bilmiyorum, ama her zaman yenilere açığımdır.
Afiyetler olsun.
:)
Silsofra örtüm yatak kılıfı yapılan kumaşlardan,ben onu masa örtüsü yapmaya karar verdim:)DIY:)
salon büfesinin süsleriyle birleşince biraz havası değişti tabi:)
senin yenilikçi olduğun kesin,denemekte fayda var sahiden
sevgiler
Havalı ablanın, havalı büfe aksesuarları desene :) Harika!
SilSunum şahane..yoğurt kaselerin daha da güzel...Ne şirin olmuşlar öyle eline sağlık
YanıtlaSilSevgiler :)
teşekkürler sertaç,
Silsana bi önceki yayınına not yazdım dün gece
sevgiler
Görüntü harika:-) Yoğurtlar da sıcakta nasıl cazip geldler şimdi:-)
YanıtlaSilteşekkürler handan
Silbeni yoğurt içine at tamamdır,o kadar yani:)
çok sevgiler
O nasıl güzel bir sunum olmuş öyle,limonlar altın bidi durmuş pilavda :)
YanıtlaSilYoğurt kaplarına tek kelimeyle bit-tim :)
Ellerine sağlıııık..
teşekkürler,yüreğimi okşadın mor incirim
Silsevgiler
enfes olmuştur mutlaka,ellerine sağlık
YanıtlaSilyoğurt kaplarına bayıldım,çok şirinler :)
bu arada sevgiler :)
teşekkürler mim
Silbence güzeldi valla,yoğurdu eğer kendin yapıyorsan bu tarzı öneririm,hem zevkli,hem uzun süre aynı formda:))
tarif ilginç denemkte fayda var içerisinde yeşil soğan olunca benimde oğlum ayıklayabilir :) ama limonu da eşim sever ben bamya hariç herşeyi yerim benim açımdan sıkıntı yok en kıa zamanda deneyeceğim bu arada yoğurt kaplarına bayıldım harika
YanıtlaSilteşekkürler,
Silbazen yeni deneyimlerimiz bizi çok mutlu edebiliyor,bazen burun kıvırtabiliyor,ancak denemeden nasıl anlayacağız değil mi?
ben mutfağı sevenlerin farklılıklardan hoşlanacağını düşünüyorum:)
sevgiler çok
Havva çok farklı bir tarif lezzette kesin şahanedir :) görseller ve sunum zaten çok başarılı ne diyeyim eline koluna sağlık afiyetler olsun.
YanıtlaSilteşekkür ediyorum meltem
Silçok sevgiler
Havvacığım ellerine sağlık ben bayıldım bu pilava. Bizim kuzu etiyle yaptığımız bir pilavımız vardır. Arnavutların bahar pilavıdır o.;) bol taze soğan ve taze nane koyulur ve tas içinde kuzum etiyle pişer. Limon da annemden öğrendiğim kadarıyla, altını kapatmadan göz göz olduğunda beyaz olması için sıkılır. Ikisi birleşmiş ;) bayıldım. Kabuğunu hiç kıymamıştım limonun deneyeceğim. Sevgiler güzel arkadaşım.
YanıtlaSilteşekkürler nilgün,
Silsanırım senin o tarifine benim eş bayılır hatta mutluluğu tavana vurur:)
eğer denersen kabuğu rendenin ince tarafıyla yapmanı öneriyorum.
limon hepimizin damağında var sanırım
çokk sevgiler
Ellerine saglik canim. Su anda tadini bilmiyorum ama gorsellik 10 uzerinden 20. Sefikanin tariflerini cok severim. Her tarifi cok ince eleyerek yapar ve tarifleri bire bir tutar. Opuyorum.
YanıtlaSilMauvvv😇😗
gülaycım,
Siltatlı arkadaşım teşekkürler,canın çektiyse o becerikli ellerinle iki dakkada yapıver olur mu?
agucuğum benim:)))
Yurtdışı serüvenimin uzunca bir kısmı Azerbaycan' da geçti. Tam 11 yıl. Bu süre, pilavın sofralardaki, yeri, anlamı ve kapsamının neler olabileceğine dair bir seyahat gibiydi aynı zamanda.Orta Asya' da, gidip görmediğim hiç bir ülke yoktur ve istisnasız hepsinde pilav baştacıdır. Her türü garnitürle yenilen (et, balıki tavuk, kuru meyve, perde pilavı olarak tanımlanacak hamur ile vs.) Ancak pilav ve limon ikilisine Tahran' da rastgeldim sadece.
YanıtlaSilLimon da değil (lime - yeşil limon) eşleşmesinin damaklarda bıraktığı eşsiz tada ve görsel zenginliğe o zamanlardan aşinayım. Aslında her yemek sonrasında limon tüketiliyor İran mutfağında.
Bizde pazarlarda "Aş otu" diye satılan Kişniş ve yeşil limonun lezzet kattığı sofraları çok özleyen biri olarak; o gözle baktım pilavınıza, aklıma ne çok anı düştü....
Özlemişim o günleri sanırım....
ne kadar etkileyici bir yaşamınız olmuş,hala da aynen devam ediyor,üretiminiz ve hayata bakışınızdan böyle düşünüyorum.
Silfotoğraflarımın sizi güzel anılara götürmesi beni memnun etti
teşekkürler,sevgiler
Biliyor musun? Dikkatimi çekti: Ne kadar çok servis malzemenin var. Bu arada, o kullandığı yağı hafifletmek için da limon koymuş olabilir.
YanıtlaSilbiliyor musun peri,
Sildışarı çıkınca arkadaşlarım neredeyse benden nefret edecek,hiç kıyafet için kendimi yormuyor,ama ev eşyası dedin,hele mutfak malzemesi mi dedin gözler dört açılıyor:)
eşim de mutfağa meraklı,düşün gerisini:)
ancak bir de benim takım yapma derdim yok,beğendim mi bir yada iki kişilik alıyorum,sonra kalabalık sofralarda bile kombinliyorum bana güzel geliyor.
yoksa rakam olarak çok değil,biraz çeşit var
çok sevgiler
Vay bee, senin kafadansa çok iyi.
Silayyy bu ne güzel sunum böyle. senin eşin kendisini hünkar sanıyordur eve gelince orası kesin :) sultanlara layık sunumlar , malzemeler ohh harika. Valide sultan beğenmiş bak hadi iyisin Hürremcim hehehe :)
YanıtlaSilakşam eve gelince eşime okudum yorumunu,bastı kahkahayı:) ben de ona sen şımarıksın dedim:)
Silhepimiz hem kendimizi hem sevdiklerimizi mutlu etmek için neler yapıyoruz:)
neyse ki sultan olma aşkımız yok,yemek aşkımız var:)
teşekkürler,sevgiler
Sunum harikaa...
YanıtlaSilteşekkürler,
Silsofra aşktır:)
sevgiler
Ellerinize sağlık...
YanıtlaSilteşekkürler gamzecim
Silben de limon koymam ama bikaç damla limon sıkarım bazen :)
YanıtlaSilevet,demektir ki bi limon alışıklığı var damaklarımızın:)
Silsevgiler
Havva bayılırım pilavı, her türlüsünü de bayıla bayıla yerim..Limon bende sıkarım 1-2 damla , beyaz olsun diye..Taze soğanlısını hiç yemedim tarifi deneyeceğim :) Yanlız ben en çok sunuma bayıldım ..Nedir öyle havvacım ..Masa örtüsümü, duvar kağıdımı, desene bayıldım..Çok hoş bir hava katmış..Yoğurt ve kapları zaten süper süperrr :))
YanıtlaSilgüliz teşekkürler,
Sildene tabi,mutfak da yeniliklere açık olmak lazım değil mi?
örtü için açıklama;semtimizde ki kumaş ve manifatura dükkanına öylesine gittim,bi kenarda top ta son kalmış bi kaç kumaş vardı,bil bakalım bu kumaş aslında ne için kullanılıyor?
yatak yapmak için!evet,eskiden yataklar elde yapılırdı ya,onlardan işte:)
ben masa örtüsüne karar kıldım,kalan ölçü de tam bana göreydi,eteklerim zil çalarak çıktım,günün karı idi benim için.
bu biraz delilik oluyor ama,bizi mutlu eden şey değil mi delilik?
çok sevgiler gülizcim
Ben be pilav severim.Şefika hanımın bloğuna da arada bakarım.Bulgur pilavına yeşil soğan koyarım ama pirinç pilavında hiç duymadım afiyet olsun sunumda çok güzel.Ben de İranlı arkadaşımdan yumurtalı pilav yemiştim o da değişik ve güzeldi sevgiler Türkan.
YanıtlaSilteşekkürler türkan,
Silşefika genç yaşına rağmen üretken bir kitabı da var.
yumurta benim için çok kolay olmayan bi gıda,pilavda da kullanmışlar demek,hakikaten şaşırdım:)
sevgiler
Pilavı da çok severim, ama yoğurt kaplarını daha da bi sevdim. Süper görünüyorlar... :)
YanıtlaSilteşekkürler,evde minik minik başka renklerde de tencere görünümünde kaplarım var,yoğurt için sos için kullanmaya bayılıyorum:)
SilMerak ettim yav, üşenmezsem deneyeyim görüntü on numara beş yıldız.
YanıtlaSilverdiğin nota teşekkürler beni mutlu ettin:)
Sildenemekten ne kaybedersin,belki de çok seversin:)
Çok estetik Havvacığım sunum süper. Pilavada bayılırım ayrıca ama limon olmaz gibi geldi sanki merak ettim .
YanıtlaSilteşekkür ediyorum bütün kaygım bu oluyor fotoğraf seçerken:)
Sillimon hep kullanılan bişey kabuğu sanırım hepimize ilginç geldi,
denemekte fayda var:)
Yazdigim yorum gönderilmeyince öylece kalakaldim! Evde eski Saray usulü bir yemek kitabim var,iste cok eskiden saray ascilari nasil yemekler yaparlardi,sirlari neydi filan notlarda veriyor,Almanca-Türkce hazirlanmis,iste senin cekimlerinde onlarinkine benziyor,limonlu pilavi göremedim ama eminim ben severdim,degisik tadlara acigimdir,yogurt kaplarinda o kadar sekerki sadece begenmek yetmiyor:)) sevgiler Havvacim...
YanıtlaSilne kadar nazik ve yüreklendirici yorumlamışsın,teşekkür ediyorum.
Silyemeğe mi tarihe mi ilgin yöneltti bu kitaba seni?
aslında bu çekimin sırrı,yeni bulduğum ve çok mutlu olduğum kumaş parçasında:) onu görünce masa örtüsü yapmalıyım fikri uyandırmasında:)
sevgiler,çok.
Çok merak ettim :)) Leziz görünüyor, ellerinize sağlık
YanıtlaSildeğişiklik güzeldir:))
Silsevgiler
kaselere bayıldııım :) ne güzel de tutturmuşsunuz yoğurdu elinize sağlık. pirinç tüketmiyorum ama pilav da çok lezzetli görünüyor şu anda gözüme.. acıktım ben galiba yahu :)) afiyetler olsun efendim :)
YanıtlaSilevet,fırında her defasında iyi sonuç alıyorum,sanırım değişmeyen ısısından kaynaklanıyor,
Silbu arada bloger olmayan ama izleyip zaman zaman yorum bırakan türkan hanım,bulgur pilavına yeşil soğan kullandığını yazmış
sevgiler
YanıtlaSilBen her pilav yaptığımda birkaç damla limon damlatıyorum, daha beyaz olsun diye. Ama limon tadının hissedildiği pilav nasıl olur...denemeden bilemeyeceğim. Dengeler iyi kurulduğunda farklı lezzetleri seviyorum aslında.
Pilav da yoğurt kapları da şahane görünüyor, ellerine sağlık.
işin sırrı denge sanırım,çok iyi anlattın:)
Silteşekkür ediyorum,sevgiler
Bir kere fotograflar nefis. Pilavdan çok limon dikkatimi çekti. Hiç çekirdek yok sanki. :)) İlk defa duydum ama limonun da , taze soğanın da yakışmış olduğunu düşünüyorum. Hele yoğur koyduğunuz seramiklere bittim. Özellikle sarı-kırmızı renklerinden dolayı. Her şey çok güzel ve uyumlu gözüküyor ellerinize sağlık.
YanıtlaSililhan bey,
Silsiz bana bu sözleri söylediniz ya,sanırım sırtım yere gelmez desem yeridir:)
teşekkürler,
renklere gelince güzel sahiden:)
Kaç türlü ziyafet var bu blogda :-) Görsel ziyafet, damağa yönelik ziyafet, gönlü dolduran ziyafet.Ellerin dert görmesin Havva..muhteşemdi.
YanıtlaSilteşekkürler güzel kadriye
Silgüzel gözler gördükçe güzelleşir herşey
havva şu tarifler bloguna başla artık, limonlu pilav wawww.....
YanıtlaSilayşen:)
Silteşekkürler,yapıciiim,biraz zamana ihtiyacım var,ailesel durumlardan:)
ayyy limon ekşi yok bende hiç :)
YanıtlaSilpilavın tadı ekşiliği bastırıyor deep
Silben limon tadını seviyorum bi de!
Pilav ve limon çok şaşırdım
YanıtlaSilbu kadarmi temiz,,,sevimli,,,istah acici kareler olur havvacim:)
YanıtlaSilpaylasimlarin,,,sunumlarin,,,hazirlamadaki kareler hepsi cok guzel..
opuyorum seni...hemde koskocaman
cihan ablam,teşekkür ediyorum.
Silöp beni çok mutlu oldum.
ben de sana sarılıp öptüm:)
Çok güzel görünüyor canım çekti şuan ellerinize sağlık :)
YanıtlaSilBlogunuzu takibe aldım ben de beklerim sevgiler :)
teşekkürler,
Siliadei ziyaret yapılır:))
Harika olmuştur eminim.. ben böyle değişik lezzetlere bayılırım.
YanıtlaSilEllerine sağlık.
denemek kazanç olabilir:))
Silsevgiler
Çok merak ettim mutlaka deneyeceğim.Bu arada tarif kadar sunum da önemli haklısınız.Ehh buna bir de harika bir anlatım eklenirse daha ne istenir?? Teşekkür ederim paylaşımınız için. Dostlukla.Ebru...
YanıtlaSilebru,ne kadar güzel şeyler söylemişsin bana,teşekkür ediyorum:)
Silumarım senin damak tadına uygun olmuştur,
sevgiler
Sıradışı bir paylaşım olmuş. Bana da ellerine sağlık demek düşüyor ;)
YanıtlaSilteşekkürler,hoşşgeldin
Sil