16 Eylül 2014 Salı

uzun boylu açık tenli



hakkında uzun uzadıya konuşmamıza gerek var mı?
yok!


kabuktan sıyrılmış havuçlar verevine, 
içinde zeytinyağ olan tencereye yumuşamaya marş!


ilk ceketi mutlaka çıkarılmış pırasa da duş aldıktan sonra, 
hoop verevine yumuşamış havuçların yanına!


yumuşamış havuç ve yumuşamış pırasaya,
 kıvam verici bulguru da ekledikten sonra,
tuz ve yarım limon da kavuştu mu?
güzel,suyunu da katalım pişirelim,
bu tür yemeklerde dolma dahil,
pirinç yerine bulgur tercih ediyorum,
yada yarı yarıya kullanmayı:)


bu kokulu ancak son derece faydalı kış yiyeceğini, 
allayıp pullamama sebep biraz da


meltem'in yayınını okuyordum 
ve mutfakta yemek pişirmeye hazırlanıyordum,
o'na dedim ki; 
senin yüzünden pırasaya romantizm katmak üzereyim:))


:)
romantik yada değil,
bi şekilde yenmesi gereken bir sebze, 
öyle değil mi?

:)
çokk sevgiler:)
:)









61 yorum:

  1. ayyyy ben çok seviyorum bu yakışıklıyı
    hele öyle anlatışın yeniden yeniden vuruldum:)

    YanıtlayınSil
    Yanıtlar
    1. ben de çok severim naciye,
      pazarda görünce dayanamadım:)
      sevgiler

      Sil
  2. İşte bu uuzn boylu delikanlı bizim evde sorun..
    Ben severim yerimde, evdeki diğer delikanlıyla arası yok.
    Romantizmimizi biz de yoğurt adlı kemancıyla tamamlıyoruz..
    Yanına da mum niyetine 1 dilim esmer ekmek.
    Eline sağlık :))

    YanıtlayınSil
    Yanıtlar
    1. çok tatlısın sen,
      o kemancı olmadan sofraya oturmam ben:)
      sevgiler

      Sil
  3. çok alemsin ''uzun boylu beyaz tenli'' :)))))) severim pırasayı da erken değil mi? kış gelmesin henüz yaz devam etsin daha, patlıcan, biber , domatese az daha devam edelim...

    YanıtlayınSil
    Yanıtlar
    1. ayşen
      haklısın,geldi bi kere eve n'apıcan:)
      sevgiler

      Sil
  4. çok severim bol limonlu :) bulgurla hiç denemedim ben pirinçilerdenim :)
    her şeyde olduğu gibi yumuşamadan yemeği severim :)
    afiyet bal şeker olsun yanına ne yaptın derdi Ozan olsa :)

    YanıtlayınSil
    Yanıtlar
    1. hazel,ben de sebzeleri diri severim,eşim de çok baygın seviyo(aslında sebzeden pek hoşlanmıyo) hep sorun çıkarır bu nedenle 'hayatım sanki daha mı pişseydi'gibi şeyler söyler:)) ben de iyidir ya,daha fazla olmuyo,bu kadar pişiyo derim:))
      sevgiler

      Sil
  5. Kışın en sevdiğim yemek pırasa en çok da bu tarif. Harika görünüyor:) ellerine sağlık

    YanıtlayınSil
    Yanıtlar
    1. yapması kolay,yemesi olay bence;)
      haklısın en güzellerinden serra
      sevgiler

      Sil
  6. ben bu yemeğe bayılırım iş yerinde çıkınca kimse yemez ben koca bi tabağı hüpletirim :)elinize sağlık

    YanıtlayınSil
    Yanıtlar
    1. kimse bilmiyorsa bu şahanenin kıymetini,kendileri kaybeder yani
      ohhh tadını çıkara çıkara ye,afiyet olsun
      sevgiler

      Sil
  7. En sevdiğim sebzelerdendir kendisi. Hem lezzetine bayılırım hem de yarım saatte hazırlanıp pişmesine :-) Ama kışın her hafta piştiğinden bir müddet daha kendimi kış havasına sokmamak adına ona ve ıspanağa bakmıyorum henüz:-)

    YanıtlayınSil
    Yanıtlar
    1. handan,meşguliyeti çok olan kadınların en sevdiği şey,lezzetli,şık(rengarenk) ve çabuk hazırlanan,
      daha ne olsun
      sevgiler

      Sil
  8. tüm resimler harika.çok leziz görünüyorlar elinize sağlık..

    YanıtlayınSil
  9. Çok güzel bir sunum olmuş ama ben gene de sevmiyorum:)

    YanıtlayınSil
  10. Hiç böyle keyifli bi yemek tarifi görmemiştim. Harika olmuş, verevine verevine... ;)

    YanıtlayınSil
    Yanıtlar
    1. ay, teşekkür ediyorum,mutlu oldum,eğlenceli olsun istiyorum
      sevgiler

      Sil
  11. Çok lezzetli görünüyor, ellerine sağlık.

    YanıtlayınSil
    Yanıtlar
    1. teşekkürler,
      çakır mutlaka bütün yemeklerin tadına bakar,sizin evde durum nasıl?

      Sil
  12. Severim cook her turlusunu. pırasa pek romantik bir bey değil eveet ama herkes romantik sevmez di mi amaaa ;)

    YanıtlayınSil
    Yanıtlar
    1. evet haklısın,hayatın gerçeklerinden kaç kaç nereye kadar değil mi?
      :)))
      sen sev yeter dermişim:)))

      Sil
  13. Ben dün aldırdım pazardan artık patlıcan, kabak ve fasulye kardeşler biraz kendini özletsin :)
    Ellerine sağlık. Meltem beğendin umarım ;)
    Mauvvv

    YanıtlayınSil
    Yanıtlar
    1. hımmm,minik prensesin canı mı çekti acaba?
      meltem de beğendi :)))
      galiba bu ara çok yemek yaptım ben gülaycım:)))
      sevgiler

      Sil
  14. Evvelki hayatımda otçul birşeydim eminim bundan.Ağzımın suyu aktı okurken ve "gel bana" diyen fotoğraflara bakarken. Güzel ellerin dert görmesin Havva

    YanıtlayınSil
    Yanıtlar
    1. sanırım ben de senin gibiydim,her sebzenin çiğ halini bilir ve severim:))
      demek fotoğraflar seni etkiledi:)) ne güzel:)))
      çok teşekkür ediyorum
      sevgiler

      Sil
  15. Pırasa, kereviz, ıspanak zamanımız geldi de çattı değil mi? :)) Ellerine sağlık açılışı yapmışsın sen. Bizde daha yapsana diyen yok. Barbunya hala revaçta:) Biraz daha oyalanırım herhalde. Afiyet şeker olsun.

    YanıtlayınSil
    Yanıtlar
    1. nilgün hepsini yemeyi seviyorum,yapmasına gelince ıspanaktan kaçabildiğim kadar kaçıyorum,mıncık mıncık yıkamak ve ayıklamak beni çok sıkıyor:(
      barbunyaya bayılırım,olsun hakkıdır hep sevilmek:)
      teşekkürler
      sevgiler

      Sil
  16. Havva karnıyarıktan sonra en sevdiğim yemek ,herkes sevmez belki ama ben bayılırım tadına okurken bile ağzım sulandı çok beğendim bu romantik pırasayı :) fotoğraflarda muhteşem ellerine sağlık..

    YanıtlayınSil
    Yanıtlar
    1. meltem,rica etsem bi karnıyarık tarifi yayınlar mısın? ben de çok severim ama pişirmeyi sevmiyorum,kızartma falan diye,başka türlüsünü de denemedim açıkçası,ama şimdi konuşurken şekillendi,fırında kızartma olabilir mi diye:))
      ))
      teşekkürler
      sevgiler

      Sil
  17. hehehee başlık dikkat çekici;) her zaman ki gibi harikasın... emeğine, eline sağlık.... sevgiler....

    YanıtlayınSil
  18. Havvam uçurmuşsun pırasayı romantik romantik :) Çokta güzel olmuş.Ellerine sağlık..

    YanıtlayınSil
    Yanıtlar
    1. güliz,
      sanırım sonbaharın romantizmi vurdu:)))
      teşekkürler

      Sil
  19. Hola amiga querida ! Que rica ensalada ¡que tenga un óptimo día

    YanıtlayınSil
  20. Pirasaya bayılırım, bir de dolapta bir gün beklese tadindan yenmez. Ellerine sağlık, ben de bulguru çok yakistiriyorum, sevmiyorum pirinci. Karniyariga gelince firinda oluyor fircayla suruyorum yağı, veriyorum firina ama birde kozlenmis patlicanla yapiyorum kiymasina hiç yağ koymadan hafif suyla aciyorum kiymayi inanilmaz hafif ve lezzetli oluyor tam senlik yani:))
    Sevgiler...

    YanıtlayınSil
    Yanıtlar
    1. cici teşekkürler,
      ben şu karnı yarığı bi ara denicem,ama keşke önce sen bi yayın yapsan:)))
      sevgiler

      Sil
  21. Valla " uzun boylu açık tenli "diyince benim aklıma HAVVA gelir...:)))))))
    Sevgileeeee

    YanıtlayınSil
    Yanıtlar
    1. sertaç:))
      ben bi karış sayılırım:))ama isterdim sahiden öyle olayım:))
      sevgiler

      Sil
  22. yemediğim yıllar için üzüldüğüm bir sebze.
    şimdi yemeğini böreğini herşeyini yapıp tüketiyorum.
    yaşasın pırasa:)
    eline sağlık havaa'cım. özendim bilesin:))
    sevgiler kucak dolusu...

    YanıtlayınSil
    Yanıtlar
    1. katılıyorum sana sonuna kadar yaşasın pırasa
      özlemişimseni ben
      sevgiler

      Sil
  23. Başlık öyle olunca, pırasa da havaya girmiş, bol bol poz vermiş :))
    Çok severim kendilerini.

    YanıtlayınSil
    Yanıtlar
    1. bi şımarık haller var üzerinde değil mi?
      çok sevgiler

      Sil
  24. çok çok severiiimmm

    YanıtlayınSil
  25. havvacığım.....merhaba bilgisayarım arızalı ...yazmaya çalışıyorum .ellerine sağlık.sevgiler emel.

    YanıtlayınSil
    Yanıtlar
    1. ah şu elektronik aletler,yokluğu da fena oluyor:)
      sevgiler

      Sil
  26. Eşim sevmediğinden bende mecburen mahrum kalıyorum :( Şİmdi böyle şahane karelerle görünce canım nasıl da çekti,afiyetler olmuştur eminim,ellerinize sağlık..

    YanıtlayınSil
    Yanıtlar
    1. ah bu eşler:)
      benim eşim de kereviz,enginar vb.burun kıvırır,o gün başka şey olmazsa mecburen yer
      teşekkürler

      Sil
  27. ne güsel olmuştur şimdi,şöööleee bool limonlu,oyyy
    ellerine sağlık

    YanıtlayınSil
  28. ay pırasa en çok yediklerimden. bayılırıım. babam hiç yemiyo amaaa :)

    YanıtlayınSil
    Yanıtlar
    1. ben de çok severim,benim babam çok sever hatta çiğ olarak bile yerdi,şimdi dişleri izin vermiyor.

      Sil
  29. Kücükken hic sevmezdim,simdi bayiliyorum.Bende bulgurlu tercih ederim.Burdaki pirasalar böyle nazik degil ,kalin .
    Türk bakkalinda ince bulursam aliyoum hemen ,ellerine saglik.

    YanıtlayınSil
    Yanıtlar
    1. çiğnemesi zor geliyor çocuklara:)
      pırasa şahane lezzet bence:)
      fırsat buldukça,beğendiğini buldukça yap ye:))
      çok sevgiler

      Sil
  30. eşim sevmiyor bende alıp yapmıyorum bir başıma diye valla canım çekti şimdi ımm enfes görünüyor eline sağlık

    YanıtlayınSil