geçenlerde bir dergi elime geçti:)
çok severim dergi karıştırmayı,
hele dekorasyon ve mutfak içeriği varsa,
kaçmaz!
arda türkmen'i bilmeyen var mı bilmem,
ama benim sempatim var kendisine,
tv'de görsem izlerim,gazetede görsem okurum:)
amann öyle bir tarif var ki
o'na ayrılan sayfalarda
yıllardır arayıpda bulamadığım türden,
kaçmaz yani!
en sevdiğim lezzetlerdendir patlıcan,
hep kızartmalı altyapı hazırlamak gerektiğinden
pişirmekten hep de kaçmışımdır.
biri benden patlıcan yemeği istese hemen patlamıcam yaparım:))
işte o eski yıllara ait dergide arda türkmen,
'imam bayıldı'yı hiç kızartmadan yapmış,
hemen alışverişimi yapıp eve geldim:)
hazırlığı yaptım,
şunu söylemeliyim;
hayatımda hiç bu kadar lezzetli iç yememiştim,
yani boşver patlıcanı falan giriş kızım
içini ye türünden:)
malzeme budur;
tarif budur;
fırına girmeden önce ve sonraki halleri de budur!
o kadar bi hevesle hazırlanıp pişirdim ki!
hatta instagramda örtümü paylaşıp 'hazırlık var'
reklamı bile yaptım:))
komiğim ben:)
sanki hayatımda hiç patlıcan pişirmemiş gibi:)
sonuç beni hüsran etti:(
tarifdeki gibi 10 dakika değil,
tam 1 saat 170 derece fırında pişirdim:)
yine de olmadı:(
patlıcanlar haşır huşur pişmedi:)
içi tamam şahane,patlıcan pişmedi:)
eğer arda türkmen'e ulaşabilseydim
doğrusunu öğrenip yazacaktım:)
muhtemelen dergi basımı esnasında
gözden kaçan bişey oldu,
tarif yanlış yada eksik yazıldı?
yada sizde bir bakın bakalım:)
o bütün patlıcanın kemirilmiş yeri;
oldu mu,oldu mu? diye:)
benim tarafımdan tadına bakıldığındandır:))
mutluhaftasonları
:)
çok sevgiler
Bende imambayildiyi buna benzer yapıyorum ama önce patlıcanlari firinin ızgara bölümünde kozluyorum o zaman 20-30 dakika yetiyor lezzetlide oluyor iyi hafta sonları diliyorum öpüyorum
YanıtlaSilevet,tarife bu kadar güvenmeyip öncesinde ızgarayı yapsaydım:))
Silama iç muhteşem tam bir saat pişen karamelize olmuş soğan hımmmmmmmm
sevgiler
Ben de bir kere özene bözene , hem de misafir geleceği bir gün hoşuma giden bir tarif denediydim. Patatesi pişmemişti. Arkadaşlara dedim ki biliyorsunuz her şeyin çiği makbul, öyle pişirip öldürmeyelim vitaminleri. Ama tabi siz yine de patatesleri sıyırıp diğer kısmı da yiyebilirsiniz:-)
YanıtlaSilO gün bu gündür fırına sürülen çiğ şeylere kuşkuyla yaklaşırım ve tabi asla ilk denemeleri misafire denk düşürmem:-)
handan,
Silneyseki misafire değil de kendimize yaptıydım:)
ama şimdi böyle isim yapmış kişilerin tarif hatası olmaz diye düşündüm:(yanılmışım:)
ben de bi daha gaza gelmem:)
sevgiler
Havva bende dergi karıştırmaya bayılanlardanım..Hadi artık bunu baktım atayım artık da yoktur..Bütün dergilerimi biriktiririm..artık o kadar çok ki, nereye koyacağımı bilemiyorum..O zaman bizde 1 saat pişireceğiz bu tarifi demek ki, bir saatin son unda patlıcanı da pişiyor mu , doğrumu anlamışım..Ellerini sağlık, görüntü süper..
YanıtlaSilyok,güliz üzerine basa basa yazdım da,acaba yanlış mı ifade ettim diye,hatta şimdi yine kontrol ettim yazıyı patlıcan pişmedi,iç enfes oldu:)
Silsevgiler
Geçenlerde bende patlıcanlı köfteli görseli güzel bir yemek yapayım dedim, fırındar.. vayy arkadaş nereden giriştim köfteler pişti patlıcanlarda tık yok. Sası sası böyle haşlama gibi rezalet oldular. Patlıcan pişmeyince gerçekten çok kötü bir tadı oluyor. Ayırdık da köftelerini yedik :)
YanıtlaSilbeni yakından anladın sen,ben de seni:))
SilArda Türkmen'i ve tariflerini ben de çok seviyorum. Çok güzel görünüyor, ellerinize sağlık. Sevgiler..
YanıtlaSilteşekkürler
SilKızımda bize patlıcan,patates,köfte karışık fırında yapmıştı aynı şekilde patlıcan bir türlü pişmemişti. Ben sağlıksız ama biraz yağda kızarttıkdan sonra fırınlarım ama közlemek daha iyi fikir.Patlıcanı çok severim ama imam bayıldının içine bol sarmısak koyarım çok lezzet verir afiyet olsun Türkan.
YanıtlaSiltürkan,
Silelbette ki mantık önce işlem yapmak:)
ancak böyle isim yapmış ve takip edilen kişilerin tarifleri böyle olmasın değil mi
O patlıcanlar, bence közlenmiştir. Yoksa, bekle dur.
YanıtlaSilsevgili peri
Siltarife uydum,hüsrana doydum:)
Sevgili Havva bu kadar ugrasa ve guzelim ice yazik olmus :( ben imambayildiyi genellikle duduklu tencerede yaparim. Ic ayni ama patlicanlari kup seklinde kesiyordum ben fakat sizinkilerin goruntusu cok hosuma gitti bir dahaki sefer 6-7 cm lik parcalar halinde yapicagim ;-)
YanıtlaSildüdüklüde? ben rica etsem daha ayrıntılı bilgi alabilir miyim ayfer.:)
Sileeeee görünen güzel ama
YanıtlaSilevet güzel iç muhteşem ama patlıcan ıııhhh
Sil:)
Arda Türkmen'i ben de severim. Allah Allah patlıcanlar neden pişmedi acaba? Ben sizin yerinizde olsam Twitter vb. bir yerden kendisine ulaşır ve bunu sorardım...
YanıtlaSil:))
Sildenedim:) sanırım çok meşgul,hangi tarif diye sordu gerisi gelmedi:))
Havva hanım merhaba. Bende kızarmayı çok sevmeme rağmen yapmayı tercih etmiyorum.Bu tarz yemeklerı,patlıcanı z.yağı ile bulayıp fırına atıyorum veya yemegin üstüne z.yağ ve su karışımı gezdirip ,ocakta 5-10 dk.pişirdikten sonra fırına koyuyorum.Uzun oldu biraz.:) ellerinize sağlık . Sevgiler Çengelli
YanıtlaSilinstagaramda gördüğüm hazırlık bunun içinmiş, şimdi anladım:)) arda türkmen'in bir tarifni buldum, kızartarak yapılıyor fakat sonuna kadar okursan kızartmak istemeyenler için notu var. linkini aşağıda bulabilirsin.
YanıtlaSilgüzel geçsin hafta sonun:))
http://www.ardaninmutfagi.com/yemek-tarifleri/zeytinyaglilar/zeytinyagli-imam-bayildi
aynen arkadaşım
Silbu da bana ders olsun,arda yaptıysa doğrudur demicem artık,kesin!
evet bende inceledim dersimi alınca,ancak dergi tarifi uyduruk gördüğün gibi!
ben arda olsam madara olmayı göze alamaz yayın öncesi ve sonrası mutlaka kontrol ederdim
sevgiler çok
Havvacim ben firinda yaptigim köfteli patlican kebabinda cigden koyuyorum,ama üzerine sosuda geliyor tabii ve de bir güzel pisiyor,hatta Adanali arkadasim bir keresinde denk gelmisti,ben böyle kebab yemedim demisti:)) Gerci esim tercih etmiyor her daim yapmiyorum ama güzel oluyor.
YanıtlaSilSimdi bendeki hani o güzel kitap varya,ordada Imam bayildi cigden yapiliyor, ic malzeme pismeden (ama sivi yagla karistirilip) ve de tam iki saate yakin! Yani o yazilan 10 dakika kesinlikle yanlis yazilmis,aslinda hic bilmeyen icinde yazik,oda nerde hata yaptim diye düsünecek simdi!Ve de piserken sik sik yagindan suyundan alip patlicanlara serpin yaziyor,iyice pistiginde de patlicanlar düz bir sekle girmesi gerekiyor,yani o zaman tamam.Yine pistikten sonrada yagindan suyundan dökün kendine ve onlar bir tencerede pisirmis,belki yeniden yapmak istersin,bende bu hafta yapacagim bakalim,burdaki patlicanlarla bende hep hüsrana ugruyorum ama yinede bikmadim,icinide seninki gibi pisirip yapmak istiyorum,bayilirim pismis sogana:)) Sevgiler canim,kolay gelsin.
emin ol o 1 saat pişmiş soğanın lezzeti,biber ve domatese karışınca çok şahane,
Silben de tarife kanmayalım niyetiyle bu yayını yaptım,
yemek pişirmeyi bilmeyen yandı yanee,
her daim hüsran,ben tekrarlıyacağım ama arda olsam kontrolüm olmadan yayına izin vermezdim:(
ciddiye alıyorum,biz yayın yapmak için ne kadar çaba harcıyoruz öyle değil mi?
çok sevgiler
Hola amiga querida! Que rica receta ! Adoro los zapallitos rellenos , yo comí unos muy ricos en su país ! Que tenga un lindo fin de semana
YanıtlaSilBesos
sevgili arkadaşım
Silsenin sevmen beni mutlu ediyor ve beni ziyaret etmen daha da mutlu ediyor
teşekkür ediyorum
çook sevgiler
yorumları okuyamadım zamansızlıktan ama bana eksik olan salçalı bir su gibi geliyor :)
YanıtlaSiltatlım güzel hazel:))
Siltarife uydum,çukura düştüm:))
çok sevgiler
bizim imam hep ayık,bi bayıltamadım ki desem şöyle yap böyle yap :) Tadı için bişi diyemiyecem ama görüntüsü nefis Havva.
YanıtlaSilheh he:))
Silkadriye çok tatlısın sen:)
tadı da güzel valla 10 numara ama,patlıcan çiğ
çok sevgiler
Havvacığım üzmüş seni bu tarif ama boşver güzel arkadaşım. Bunca emekten sonra, o iç harcı var ya...Alırım taze ekmeği, o harç kaçmaz.:) Karamelize olmuş soğana bayılırım. Domates olmasa kıracaksın ona yumurtayı...Hoş domatesli olsa da olur ya... Osmanlı mutfağının şaheseridir bilirsin soğanlı yumurta. Hatta, saraya aşçı alınırken, soğanlı yumurtayı nasıl yaptığına bakarlar ve aşçının puanını bu yemekle verirlermiş.:)) Üzme tatlı canını sen ne yemekler yapıyorsun Arda Bey senden öğrensin:) Dur bakalım onun, senin pratiğine ulaşması için yıllar lazım:) Sevgiler güzel arkadaşım.
YanıtlaSilnilgün,emin ol kafa aynı:)
Silaldım ekmeği yedi o içi :)
hımmmm nası lezzet anlatamam,1saat boşuna pişmedim dercesine beni benden aldı:))
patlıcanın kendisi,çiğ,pişmemiş,sert!
ne dersen!
n'apalım!
sevgiler
hehe iyimiş yaparım ben de :)
YanıtlaSilhadi bakalım deep:))
SilGuzel bilgi oldu .demekki patlıcana yaklasmicaz :) senin blog da gittikce dekorasyon dergilerindrn firlamus gibi guzel görselleniyo:)
YanıtlaSilbaşkan,patlıcana bakış açımız aynı bilesin yani:))
Silgüzel sözlerine teşekkür yanee!
sevgiler
Goruntu sahane olmus ama :)) bence Arda bey tarifi eksik vermis . ellerine saglik hem azcik cig yemek sebzeleri daha saglikliymis:)) patlicani bosver icini yesekte olur..
YanıtlaSil:))
Silnapalım,duruma razı da olabiliriz elbet,
yada tarife inanmayıp bildiğimiz yoldan da gidebiliriz
:))
sevgiler
Evleneli 2.5 sene oldu, daha bir defa bile patlıcan pişirmedim :) Bana zahmetli geliyor, dediğin gibi illa kızartma istiyor vs... Bu arada görüntü şahane olmuş ama ♥
YanıtlaSilzahmetli hakikaten,boşver uğraşma:))
Sildışarıda yersin:))
Yaahaa!!! OIdu mu ama şimdi? Nasıl hevesle okudum hüsran kısmına kadar. Patlıcanı, karnıyarığı çok seven biri olarak, kızart, et bilmem ne, üşendiğinden yapmayan biri olarak işin kısa yolunu buldum diye ne heveslendim. :/ Oldu mu ama şimdi? Hani mutlu son ama? :/
YanıtlaSilişte gerçek bu
Silgerçek seninle aynı noktada olduğumuz
ne yazık ki!
:))
bir püf noktası vardır belki :))
YanıtlaSilvalla bende bir heves okudum ama sonuca şaşırdım.:(belki tuz ve limonla ovmak patlıcanı biraz yumuşatabilirdi.fırınlamaya çok üşendiğimden kolayca közmatikte közlüyorum ben çok pratik :))
YanıtlaSilama hep söylüyorum patlıcan muhteşem bir sebze ve tek aşkı sarımsak birleşince ise resmen şölen oluyor :))
görseller süper.çok beğendim.ellerine ve emeğine sağlık.
sevgiler.
süper elinizine sağlık
YanıtlaSil