19 Temmuz 2014 Cumartesi

kızartma



bu çeşitlere,patlıcan,mantar vb.yakışır mı? yakışır.
evde varan neyse o'da olur:)


sarımsağı doğrayalım,soğanıda,
irice olabilir eriyip gidecek, 
karıştırma kabına koyalım,
biber,kabak,kalın olmalı 
ben biraz ince doğramışım:(
sonra da küp patates:)


zeytinyağ,balsamik sirke, tuz,karabiber homojen olsun:)
karıştırma kabında  sebzelerle yakınlaşsın:)
fırın tesisine fırın kağıdı yayalım,
sonra temizlik kolay olsun:)


benim tepsimde hatalarım var;

1-sebzeler(patates hariç) ince doğrandığından pişme süresi eşit olmadı,
patatesleri beklemek zorunda kaldım,
diğerleri daha da inceldi:(

2-evdekiler bitsin yazık olmasın diye 
ne var ne yok koyduğum için 
miktar tahminimden çok oldu:)


sadede geleyim;
ev hiç kızartma kokmadı:)
tepsime kağıt serdiğim için hiçbişey yapışmadı,
kolayca temizlendi:)
tadı da şahaneydi:)
soğan ve sarımsağı bir yabancı blogda görüp denemek için kullandım,
ılıkken güzel,ama ertesi gün yiyebilmek için yoğurtla karıştırdım.

bir de itirafım var:)
kayınvalidem daha güzel yapıyor:)
sos için; 
karabiber,tuz,zeytinyağ kullanıyor,
soğan sarımsak yok,sadece sebzeler var:)



afiyet olsun
güzel cumartesi devam:)
:)
çok sevgiler



27 yorum:

  1. Hem de daha sağlıklı :)
    Sarımsak güzel aroma veriyo aslında ;)
    Ellerine sağlık :)
    Öpüyorum kocaman :*

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet şeymacım sarımsak aroma veriyor,ancak ertesi gün pişman etmese::))

      Sil
  2. Etrafın temiz kalmasından öte kızartmaya göre çok da sağlıklı olmuş. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet ilhan bey,
      bi kaç güzellik ve iyilik bi araya geldi:))

      Sil
  3. Ohhh misss ellerine sağlık .... Hem sağlıklı... Hem de zahmetsiz:) Teşekkürler... Sevgiler..

    YanıtlaSil
  4. Ben de sade yapıyorum, sarımsağı da tavada çok az yağda rendelenmiş domatesler ile karıştırıp bir sos hazırlıyorum en sonunda onu üzerine döküyorum. Bu dolapta beklese bile şahane oluyor

    YanıtlaSil
  5. İyi fikir, kilo muhabbeti de yok. ;)

    YanıtlaSil
  6. çok güzel görünüyoooor :)
    ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  7. havvacığım.......afiyet olsun...yaz günlerinde kızartma yoğurtla iyi olur..bu fırınlama dahada güzel ve sağlık ellerine sağlık...sevgiler emel.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hem zaman tasarrufu hem kalori emelcim:))
      sevgiler

      Sil
  8. Kızartmayı çok severdim.Ama sağlık için bırakanlardanım..denemek isterim :) sarımsaklı yoğurtla da ne güzel olur :)

    YanıtlaSil
  9. of of harika görünüyor.
    ben sarmısaklıda severim.
    birde patlıcan buna çok yakışıyor bal olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. patlıcan herşeye yakışıyor naciye
      sevgiler

      Sil
  10. Kızartma sağlıksız madem, biz de böyle yapar yeriz:)) Sevgiler :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evvvett
      son derece katılıyorum,işte bal gibi fırın kızartması:))

      Sil
  11. yoğurtlu ve yoğurtsuz farketmez çok severim canım.ellerine sağlık.çok güzel görünüyor.sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sevmeyen var mı?
      varsa şaşarım!
      ohh afiyet olsun:))
      sevgiler

      Sil
  12. Ellerinize sağlık, nefis görünüyor.Hem de kızartmaya göre daha sağlıklı...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet gamze,yağ oranını ayarladın mı,tamamdır,fırın yemeği işte değil mi?

      Sil
  13. en sevdiğim yaz yemeği ....ben biberiye de koyarım dalından tazecik biberiyenin aroması çok yakışır....ellerine sağlık...kabak doğrayışını çok beğendim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ayşen hiç bilmiyordum biberiyeyi böyle kullanmayı,bu gün 'güliz'in dünyası'blogunda da gördüm,
      en kısa zamanda deneyeceğim
      teşekkürler,sevgiler

      Sil
  14. Daha sağlıklıda lezizde.Bir dahiyanesin ya!Sevgisini kattıkça insan öyle sonuçlar alır ki bu sende fazlasıyla var...Evde şu vardı buydu diyorsun ortaya nefis lezzetler çıkıyor yine ellerine sağlık.Yok mu bir tabak daha :)

    YanıtlaSil