sıraya girdiler,
daltonları aştı bunlar!
:)
bi kere sayı olarak 7-8 ! ve mini mini
:)
dolma olmaya karar vermişler:))
soğan ince doğranmış,
domates rendelenmiş,maydanoz dereotu,nane ince kıyılmış,bulgur nazlanmadan gelmiş,
zeytinyağı(bir tatlı kaşık içe)karabiber,bir çimdik kimyon,tuz ve
konuk;acı biber salçası sulandırılmış!
hepsi bi sıkı fıkı olana kadar yoğurulur:)
üstten bi parça kapak olarak keselim,
içlerini nazikçe oyalım girit kabaklarının.
püf:kabakların içini parmağınızla incecik tuzlarsanız lezzeti artar:)
hazırladığımız iç harcını
çok tıkıştırmadan gevşekçe
kabaklara dolduralım,
ne de olsa genişleyecekler:)
uygun boyda tencereye dizelim,
sosu için;
1 tatlı kaşığı zeytinyağı,
1 domates rendelenmiş,
tuz
suyunu da koyup homojen yapalım,
(kabakların yarısına gelecek kadar olmalı)
su kaynamaya başlayınca kısık ateşte pişecek.
afiyet olsun,ister ılık,ister soğuk:)
paşa gönlünüz bilir:)
bu arada özür diliyorum,
yemeden fotoğraf çekmeyi unuttum:(
haftamız
ağız tadımızı güzelleştirerek geçsin
çok sevgiler.
:)
En sağlıklısından olmuş :)
YanıtlaSilGüzel ellerine sağlık :)
Afiyet olsun böylede mükemmel olmuş ki hiç üzülme ;*
şeymacım demiştin ya sen,ben de yaptım işte:)))
SilSevdin miii :))
Silfotoğrafa yetişmedi,anla yani:))
SilAy çok sevindim ki o zaman :)
SilKocaman kocaman öpüyorum ;*
ne kadan güsel görüntüleri var,hanım hanımcık :)
YanıtlaSiltatları da enfes olmalı,ellerine sağlık
anlatımın da mikemmel,ben de sana bişi dicem;ben de unutuyorum fotolamayı :)
sevgiler
yani tadı da yıkılıyordu gerçekten,
Silaman bende yapıyorum,yaptıklarıma bitiyorum,
ne çok seviyorum yemeyi yahu!
allaahııım sana geliyorum :)) afiyet olsun ne güzeller öyle ^.^
YanıtlaSilhazel,nası kahkaha attım kendi kendime:)
Silçok yaşa emi!
Şirinlik abidesi bir yemek:) Ama ne emek! Bir de güzel anlatılmış ki.. Ellerine sağlık! Afiyetler olsun.
YanıtlaSilteşekkür ediyorum:)
Silbiber yada başkası,dolmayı minik minik yapmayı çok seviyorum
sevgiler
Özür dile tabi pişmiş halinden mahrum kaldık:)) şaka bi yana bu kabakların çok cici yemeği de eminim çok lezettli olmuştur, öperim,
YanıtlaSilgüzel oldu sebuşcum,zaten kabak severim,bu giritli her dafasında baştan çıkarıyor beni:)
SilNe kadar düzenlisin:)) Ben de çok seviyorum bu kabakları hem sunumu güzel oluyor, hem de lezzeti daha farklı:) Ellerine sağlık. Bu arada anlatım da harika olmuş:))
YanıtlaSilteşekkürler nilgün sen de beğenince bi başka oluyor
SilHarika ellerine sağlık bir de afiyet olsun üstüne :))
YanıtlaSilteşekkürler,
Siluzaklardasın ama,orada da vardır değil mi?
Ha ha ha karar vermişler dolma olacaklar haaa. Vaz geçiremedi mi?
YanıtlaSilokuduğum anda bastığım kahkahayı göresin isterdim:))
Silçok inatçıydılar,bende pişirip yumuşattım:)
Girit kabağından dolma ile aşk :)
YanıtlaSilBence sen tarif kitabı çıkart . Ama böyle aşkla anlatarak :)
Hımmmm ellerine sağlık.
Mauuuuvvvv
gülaycım,sahiden aşk gibi bişey şu yemek işleri,hiç derdim olmasa pişirsem,pişirsem:)
Silınga ınga
Ne şirin o ikinci resim...dizi dizi Nazilli bardakları gibi :)
YanıtlaSilben biraz deliyim galiba sertaç,
Silonları dizip bi de seyrettim ki sorma:),ama sanırım sen de beni anladın:)
sevgiler
bende her hafta pazardan girit kabağı alıyorum, çok lezzetli bir kabak cinsi, kızartıp yoğurtluyorum, yada bol dereotlu ve pirinçli yapıyorum, bu hafta da bu tarifi yapayım, ellerine sağlık, senin şu yemeklerdeki eski usul detaylarına kabağın içine parmağınızla tuz sürün gibi.
YanıtlaSilsahiden çok lezzetli,keşan pazarında uzunları da var,
Silseneye bahçeme dikeyim bunlardan ben ayşen:)
sevgiler
Havvacım ellerine sağlık canım.bizim buralarda giritli, kabağı diye bi tür satılmıyor canım ya..Geçende ki kayınvalide nin giritlisini yapacaktım..Eşime giritli kabağı al dedim..Pazarcılar giritli yok muğlalı var demişler :))..
YanıtlaSilya güliz,
Silsenin pazarcı cem yılmaz maşallah yani:)
sevgiler canım,bence sen muğlalı kabağı uçurursun:)
Nasıl güzeller yaaaaa...Ellerine sağlık...E tabii unutulur fotoğraf çekmek;)Öyle leziz görünüyorlar ki;)Sevgiler...
YanıtlaSilbaharcım,
Silpazardan 8 tane miniciklerini aldım,hooop bitti anında:)
sevgiler canım
ama bunlar oyuncak gibi çok şirinler dombik dombik :) ben bunları yiyemem aramda gönül bağı oluşur kıyamam yaaa çok şirinler hihihi :)
YanıtlaSil:))
Silçok seviyorum minik minik dolmaları,biberde de hep küçükleri seçerim,azıcık uğraştırıcı ama görüntü güzel oluyor
sevgiler başkanım
şekercim biraz mutfaktan alalım seni .bloguma baksana. efes gezimin 2 bölümünü anlattım , şimdi de 3 . bölümünü hazırlıyorum. Azıcık yemeğe mola - biraz gezelim di mi hihihi bekliyorum amaaa :)
SilBu ne taze bir kabak, müthiş görünüyor offf :)
YanıtlaSilteşekkürler ebru:)
Silpazar alışverişi iyidir.
havvacığım...sizin yemekler kesin çok lezzetli oluyordur.böyle güzel güzel hazırlıyorsun birde sevgiyle ...ellerine sağlık...afiyet olsun.sevgilerimle emel.
YanıtlaSilteşekkürler ince duygulu emelcim:)
Sildamak tadı herkese göre değişiyor tabii,ama beğendiklerimi paylaşmaya çalışıyorum
sevgiler
Ah o mini minileri yerim ben ne sevimliler öyle :) Havva Girit kabağını bende çok yaparım bu arada fotoğraflar nefis görünüyor ellerine sağlık.
YanıtlaSilteşekkürler meltem:)
SilÇok şirin bu kabaklar yaa:) Afiyet olsun hem hafif hem lezzetli:)
YanıtlaSiltam da söylediğin gibi,hem hafif hem lezzetli
SilGörüntüler muhteşem, yazım diline söz bulamıyorum, her gün daha da keyif alarak okuyorum. Ellerine sağlık. Afiyetler olsun.
YanıtlaSilSevgiyle kal.
sen beni ihya ettin şimdi ama:)
Silteşekkür ediyorum.
Ben de biber ve domates dolması yapmıştım dün. Buna rağmen okurken iştahım kabardı.
YanıtlaSil:)
Ellerine sağlık.
:)
kabağın giritlisi başka türlü:
Sildemedi deme:)
Aaa ben hiç bulgurlu yapmadım herhangi bir dolmayı bi denemek lazım :)
YanıtlaSilBu arada süper bir tarif sıkı fıkı olmalar falan, çok eğlenceli olmuş :)
hoşgeldin:))
Silbence bulgur pirinçten daha lezzetli oluyor,ya da sen ilk başlarda yarı yarıya kullan:))
sevgiler
hmmm aslında annecikin de pirinç yemesi yasak o yüzden denenmeli kesin.
Silyarı yarı olursa daha değişik olmaz mı tadı?
emin olamadım şimdi :)
yok yok rahat ol,asıl uygulama yarı yarıya,ben rejim yemekleri yaptığım için pirinç yerine bulgur koydum,ben seviyorum,bu biraz da damak tadı,herkese göre değişebilir.bir denane maydanoz,dereotu bol kullanınca iç harcında daha da güzel oluyor
Silsevgiler
off olmaz mıı şimdi tam da mevsimi. Nane dereotu maydanoz taptazeler! :)
Silahh ben bir de reyhanı da çok severim.
Bu arada bir ara hani sana annemin de bi zeytinyağı fasülye tarifi var deyip üstün körü anlatmıştım yaa işte onu doğru anlatmışım, annem öyle dedi :)
Şimdi bir de anne cümleleri ile anlatayım; fasülyeleri güzelce yıkayıp haşlıyorsun sonra suyundan bir bardak ya da 1 kase falan ayırıyorsun. (Fasülyenin miktarına bağlıymış bu :) )
Soğan ve sarımsağı yağda kavuruyorsun sonra üzerlerine tuz karabiber döküp fasülyeleri de ekleyip çoookk nazik bir şekilde bir iki karıştırıp tepsiye alıyorsun sonra da üzerine ayırdığın suyu döküp fırına veriyorsun 10-15 dkk yeterli oluyormuş annem öyle söyledi :)
İnanılmaz lezzetli hafif ve sağlıklı bir şey oluyor.
Hiçç taze fasülye yemeyen ben bile çok seviyorum düşün artık :)
Hem yapması da çok pratik! (:
O zaman şimdiden afiyet olsun! hehehe
ilk defa duydum,ama ben bunu kesin yaparım,belli çok şahane,
Silbi tek şunu sorayım;fasulye tam mı haşlanacak yoksa yarı diri mi,
haaaşimdi yeniden okudum tam haşalanacak tmm
sevgiler,anneye de:))
Heeheheh annemin tarifi olabilir valla ben de bilemiyorum ki :)
SilAnneme süresini sorarım istersen çünkü çok çok haşlanırsa bu sefer fırına da atınca perişan olabilirler :D
Annelerimiz hep olsun! Yoksa ben bi zeytinyağlı fasülye bile yapamıcam hehehe :)
Bu arada annem bir de böyle tavuklu falan börek gibi de yapıyor ııımmmm ımmm bayılıyorum onaa ahh nasıl da canım çekti! :)
görseller muhteşem, yemek desen can çektirir. :))
YanıtlaSillezzet daha güzel yonca:)
SilGörüntüler süper yine ! Orda dizili hallerini görünce çocukken ana okulunda öğrencileri sıraya koyma hali geldi aklıma.Bunlarda büyüyünce dolma olmak istemişler e öğretmeninide utandırmamışlar. :) Ellerinize sağlık...
YanıtlaSilheh he:))çok da espirilisin,
Silsana diyorum ki güzel olduğun kadar komiksin de!
teşekkürler
oleeeeeey :)
YanıtlaSilçok mu beğendin?
Silhavvacim,,,bu ne tatli anlatim...
YanıtlaSilyemin ediyorum 10 gundur sekillerine bayildim aldimdi,,koydum dolaba
ne yapsam derken sen ciktin karsima:))))))))
hemen yapmaliyim,,,seker seker siralamaliyim,,,bende
opuyorum seni
çok memnun oldum:))
Sillezzetin de bayılınır,bir de kayınvalidemin yaptığı var,etli
şimdiden afiyet şeker olsun
sevgiler
Havvaaaa bu ne güzel bir fikir . Akşama ne pişirsem derdim bu günlük de olsa sayende halloldu !
YanıtlaSilEllerine sağlık,güzel fikir için de çok teşekkürler ♥
Not: senin ve bir kaç kişinin daha yayınları bende güncellenmiyor, takipten silip yeniden izlemeye alacağım haber vereyim dedim.
ayy ne sevindim anlatamam,
Silhem beğenmene,hem akşamı kolaylamana:))
ben seni zevkle ve şevkle izliyorum:))
sevgiler çook