11 Aralık 2013 Çarşamba

porta-kal kal

                             en sevdiğim mevsim,portakal zamanı,                                          neler neler yapılır bu verimli meyve ile



3 yumurta
7 kaşık toz şeker 
mikserde çırp
3 kaşık eritilmiş yağ ekle(ben tereyağ tercih ettim)
7 kaşık un
1 paket kabartma tozu
havalandır,mikserde karıştırmaya devam.
yağlanmış kalıba koy 160C fırında 20' pişir
sos için;
1/2 bardak toz şeker
1 portakalın rendesi
1,5 bardak portakal suyu
ısıt
ve ılık olarak sıcak kekin üzerine gezdir,yesin içsin sosu
1 kaşık un
2 kaşık nişasta
1/2 barda toz şeker,karıştır
2 bardak portakal suyu ekle
muhallebi yap
soslanmış kekin üzerine dök
ve canının istediği gibi süsle.

şapşahane kek yada pasta,hafif ve yumuşacık
tavsiye ediyorum.






21 yorum:

  1. hımmm...çok nefis görünüyor, acilen denemeliyim :)) ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. fazlasıyla tavsiye ediyorum

      Sil
    2. http://cansanatgurme.blogspot.com/2013/12/portakalli-pasta.html

      Sil
  2. Oooo epey bilgilendirici tabii yemekle ilgilenenlere. :)


    Ben de iki yazı yazdım şimdi yayımladım, sonra da blog turuna çıkayım dedim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. önünde sonunda yemekle ilgilenmek zorundasın:)

      Sil
  3. çok güzel görünüyor, denemek lazım

    YanıtlaSil
  4. bende dün akşam portakallı kek yaptım. şimdi yapmicazda ne zaman yapıcaz değilmi :)
    ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  5. Elinize sağlık, nefis görünüyor :) Sabah sabah canım çekti yahu :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkürler,zahmetsiz ve çok kolay deneyin bence

      Sil
  6. Cumartesi tatlımız hazır :) Sabah erkenden rahat rahat yapacağım, ellerinize sağlık!

    YanıtlaSil
  7. ellerine sağlık mutlaka deneyeceğim ve de paylaşıcam

    YanıtlaSil
  8. holeeey holeeeey holeey yapcam bunuuuu.
    :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. var ya deep portakal seven yada aşığı biri olarak yap derim,yap!

      Sil
  9. Aldım bu tarifi,ben de çok severim elinize sağlık,afiyet olsun,sevgiler.

    YanıtlaSil
  10. Ben pasta yapma özürlüyüm ama o kadar pratik anlatmışsınız ki ben de en azından denemeye karar verdim. Ellerinize sağlık. Bu arada müsaadenizle izleyiciniz oldum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok memnun oldum,hoş geldiniz.safa getirdiniz:)
      bu pasta mucit olmayı gerektirmeyecek kadar sevecen,herkese kucak açıp tadını gösteren,şimdiden elinize sağlık ve de afiyet olsun

      Sil