24 Aralık 2013 Salı

dirsek dirseğe destek

kedilievintarzı


           ve......film başlar

söyleyin lütfen bu nedir?
şahane bişeydir?
bloger arkadaşımhttp://gulaycansever.blogspot.com/2013/12/elmali-pasta.html

ELMALI PASTA'sıdır


Malzemeler:
3 yumurta
1,5 türk kahvesi fincan şeker
1 türk kahvesi fincan sıvı yağ
1 türk kahvesi fincan süt yada yoğurt
3 türk kahvesi fincan un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya şekeri
3-4 büyük elma

Yapılışı:

Şeker ve yumurta çırpılır.
Pudra şekeri ve elmalar hariç kalan malzemeler sırası ile eklenir ve çırpılır.
Yağlanmış kalıba dökülür ve elmaları soyup dörde böleriz.
Böldükten sonra üzerine çizikler atarız ki elmalarımız hem pişsin hemde pişerken araları açılsın ve güzel görünsün.
Elmaları önce dış tarafından dizmeye başlarız.
Şayet elmalarınız küçükse ortasına da yelpaze şeklinde dizebilir yada tam ortaya yarım elma koyabilirsiniz.
150-160derece fırına koyup yaklaşık 30dakika pişiririz.
Çok kalın bir kek olmayacak ama çok lezzetli olacak.
Pişip hafif ılınınca üzerine pudra şekeri ve isterseniz ki ben serptim tarçın serpin.
Sonrada bir dilim kesip bir fincan kahve yada çay ile güzelce yiyiniz.
Afiyet olsun... 

işte bu da onu tarifidir ve sonuç şahanedir.




bu da hem arkadaşım hem bloger arkadaşım emel'in tarifi


 Kısır

Malzemeler

2.5 su bardağı ince bulgur
2,5 su bardağı kaynamış su
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
1 büyük soğan
1 çay bardağı  riviera zeytinyağ
1/2 demet ince doğranmış maydanoz
1/2 demet ince doğranmış dereotu
1/2 demet ince doğranmış nane
1 tatlı kaşığı kuru nane
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kırmızı biber (acı severler acı biber kullanabilir)
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı toz kişniş (bunu ben ekledim..şart değil)
Tuz
1 limon
İsteğe göre, yerken nar ekşisi, bir kaç dal marul (nar ekşisini servis ederken kullanın, tamamına koyarsanız, bekledikçe acı bir tat alıyor)

Yapılışı
  • Bulguru bir kabın içinde, sıcak suyu ilave ederek 10-15 dakika kadar ağzı kapalı olarak bekletin. -suyun miktarı önemli, su çok az bulgurun üzerine çıkacak-
  • Çok ince doğranmış soğanı bir çay bardağı yağ içinde kavurun.
  • Salçaları ekleyin. -İncelmesi için çok az sıcak su ilave edebilirsiniz-
  • İyice pişirdikten sonra, ocağın altını kapatın.
  • Bulguru bir kaşık yardımı ile iyice karıştırın.
  • Salçalı sosu bulgurun üzerine gezdirin ve iyice karışmasını sağlayın.
  • Önce baharatları sırası ile koyun. Karıştırın.
  • Yeşil yapraklıları, ince ince doğrayın ve bulgura ilave edin.
  • Limon ve tuz ekleyin. Dilerseniz biraz daha halis zeytinyağ gezdirin.
  • Marul yaprakları ve nar ekşisi ile servis yapın.
Püf noktası: Bulgur ve salça karışımına, yeşil nane ilave etmeden, soğumasına izin verin. Bulgur ve salça sıcak olursa, naneniz kararır.

                                bu da başka bi şahanedir


babam ve annem ve de güzel yeğenim ile oturduk bu sofraya


lezzetler için teşekkürler emel,gülay
tadı damağımızda kaldı;
ayrıca babam bayıldı size çok selam söyledi kızlar


yemede yanında yat buraya uymuyor
ye, olsun uyanık kal; daha iyi
çünkü çok lezzetli
:)



26 yorum:

  1. heeeey nefis herşey bu yazıda.
    fotolar da.
    çok sevdim.
    tarifler de tımım.
    :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet deep,çok güzeller yap onu ye onu:)

      Sil
  2. Canım afiyet olsun :) her şeyden çok tarifin beni utandırmaması önemli :) babacığının selamını aldım. Kısırda çok güzelmiş yapmak lazım.. bu arada bu keki hemen hemen her meyveyle yapabilirsn. Özellikle mrdüm eriği de çok yakışıyor .. seninde ellerine sağlık canım. Öptüm...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkürler,çok havam oldu
      çok sevgiler

      Sil
  3. Afiyetler olsun:) Tarif edenin de yapanın da ellerine sağlık. Not alındı bir köşeye.

    YanıtlaSil
  4. çok lezzetli gözüküyor, eminim hepsi bitmiştir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. gece 11'de kısırın sonunu getirdim,pasta zaten çoktan mefta!

      Sil
  5. Ama bu fotolar çok güzel :) Acıktım valla, elmalı pastaya bayılırım.. İlk fırsatta bende yapacam bunlardan :)

    YanıtlaSil
  6. birinci kek fotoğrafını görünce, ilk aklıma gelen hafif kar yağmış, arasında kurumuş yapraklar . hiç alakasız bir şey insanda nasıl da farklı çağrışımlar yapıyor. afiyet olsun. yoğurt kovası, yine renklendirmiş, masanızı. çok güze hepsi. sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkürler,kızlarınızı öpüyorum

      Sil
    2. yoğurt kovasına kurdele bulamadım ama kırmızı melek ekledim:)

      Sil
  7. süper görünüyor
    afiyet şeker olsun
    tüm güzellikler sneinle olsun yeni yılda da
    sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkürler,
      güzelliklersağlıkdostluksevgiparahuzur hiçbirbirinden ayrılmadan bizimle olsun,mutlu yıllar

      Sil
  8. Hepsi birbirinden iştah açıcı görünüyor, sizlerle olmak isterdim :))

    YanıtlaSil
  9. olsada yesem şimdi ne iyi olurdu iş yerinde birde acıktım ki hiç sorma bak şimdi aklıma kısırı düşürdün ya daha ne diyim iyiki hamile falan değilim :))

    YanıtlaSil
  10. blog yazılarımı okuyup gidiyosun ya dalgaları aşmak, nar taneleri gibi arkadaşlarımıza. deep'ten geliyorum diyorsun.. bunu pek sevdim. öle işte. ne bileyim thanx.
    :)

    YanıtlaSil
  11. Babaciginin ellerinden oper basimin uzerine koyarim onu😚afiyet seker olsun ne de guzel yapmissin sunumunda sahane😍ellerine saglik, kac gunlerdir bloglara girip bakamiyorum hastaliktan kirildim gectim😔sadece kendi blogumu yazip kactim, nasıl merak ettım neler yaptınız dıye😳bu akşam oturup bıraz bakıcam kısmetse. Saros tasınız sanırım haftasonu! Türkan a dı mı😉 keyıflı haftasonu

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. emelcim,çok geçmiş olsun
      anladım seni grip yakalamış,dediğin gibi türkan'a gittik,döndük.
      çok öpüyorum seni
      mutlu yıllar canım

      Sil
  12. Yanıtlar
    1. evet,çok yakışıyor tavsiye ediyorum

      Sil