ve......film başlar
söyleyin lütfen bu nedir?
şahane bişeydir?
bloger arkadaşımhttp://gulaycansever.blogspot.com/2013/12/elmali-pasta.html
ELMALI PASTA'sıdır
Malzemeler:
3 yumurta
1,5 türk kahvesi fincan şeker
1 türk kahvesi fincan sıvı yağ
1 türk kahvesi fincan süt yada yoğurt
3 türk kahvesi fincan un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya şekeri
3-4 büyük elma
Yapılışı:
Şeker ve yumurta çırpılır.
Pudra şekeri ve elmalar hariç kalan malzemeler sırası ile eklenir ve çırpılır.
Yağlanmış kalıba dökülür ve elmaları soyup dörde böleriz.
Böldükten sonra üzerine çizikler atarız ki elmalarımız hem pişsin hemde pişerken araları açılsın ve güzel görünsün.
Elmaları önce dış tarafından dizmeye başlarız.
Şayet elmalarınız küçükse ortasına da yelpaze şeklinde dizebilir yada tam ortaya yarım elma koyabilirsiniz.
150-160derece fırına koyup yaklaşık 30dakika pişiririz.
Çok kalın bir kek olmayacak ama çok lezzetli olacak.
Pişip hafif ılınınca üzerine pudra şekeri ve isterseniz ki ben serptim tarçın serpin.
Sonrada bir dilim kesip bir fincan kahve yada çay ile güzelce yiyiniz.
Afiyet olsun...
işte bu da onu tarifidir ve sonuç şahanedir.
bu da hem arkadaşım hem bloger arkadaşım emel'in tarifi
Kısır
Malzemeler
2.5 su bardağı ince bulgur
2,5 su bardağı kaynamış su
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
1 büyük soğan
1 çay bardağı riviera zeytinyağ
1/2 demet ince doğranmış maydanoz
1/2 demet ince doğranmış dereotu
1/2 demet ince doğranmış nane
1 tatlı kaşığı kuru nane
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kırmızı biber (acı severler acı biber kullanabilir)
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı toz kişniş (bunu ben ekledim..şart değil)
Tuz
1 limon
İsteğe göre, yerken nar ekşisi, bir kaç dal marul (nar ekşisini servis ederken kullanın, tamamına koyarsanız, bekledikçe acı bir tat alıyor)
Yapılışı
- Bulguru bir kabın içinde, sıcak suyu ilave ederek 10-15 dakika kadar ağzı kapalı olarak bekletin. -suyun miktarı önemli, su çok az bulgurun üzerine çıkacak-
- Çok ince doğranmış soğanı bir çay bardağı yağ içinde kavurun.
- Salçaları ekleyin. -İncelmesi için çok az sıcak su ilave edebilirsiniz-
- İyice pişirdikten sonra, ocağın altını kapatın.
- Bulguru bir kaşık yardımı ile iyice karıştırın.
- Salçalı sosu bulgurun üzerine gezdirin ve iyice karışmasını sağlayın.
- Önce baharatları sırası ile koyun. Karıştırın.
- Yeşil yapraklıları, ince ince doğrayın ve bulgura ilave edin.
- Limon ve tuz ekleyin. Dilerseniz biraz daha halis zeytinyağ gezdirin.
- Marul yaprakları ve nar ekşisi ile servis yapın.
Püf noktası: Bulgur ve salça karışımına, yeşil nane ilave etmeden, soğumasına izin verin. Bulgur ve salça sıcak olursa, naneniz kararır.
bu da başka bi şahanedir
babam ve annem ve de güzel yeğenim ile oturduk bu sofraya
lezzetler için teşekkürler emel,gülay
tadı damağımızda kaldı;
ayrıca babam bayıldı size çok selam söyledi kızlar
yemede yanında yat buraya uymuyor
ye, olsun uyanık kal; daha iyi
çünkü çok lezzetli
:)
heeeey nefis herşey bu yazıda.
YanıtlaSilfotolar da.
çok sevdim.
tarifler de tımım.
:)
evet deep,çok güzeller yap onu ye onu:)
SilCanım afiyet olsun :) her şeyden çok tarifin beni utandırmaması önemli :) babacığının selamını aldım. Kısırda çok güzelmiş yapmak lazım.. bu arada bu keki hemen hemen her meyveyle yapabilirsn. Özellikle mrdüm eriği de çok yakışıyor .. seninde ellerine sağlık canım. Öptüm...
YanıtlaSilteşekkürler,çok havam oldu
Silçok sevgiler
Afiyetler olsun:) Tarif edenin de yapanın da ellerine sağlık. Not alındı bir köşeye.
YanıtlaSilteşekkürler,çok kolay ve lezzetli
Silçok lezzetli gözüküyor, eminim hepsi bitmiştir.
YanıtlaSilgece 11'de kısırın sonunu getirdim,pasta zaten çoktan mefta!
SilAma bu fotolar çok güzel :) Acıktım valla, elmalı pastaya bayılırım.. İlk fırsatta bende yapacam bunlardan :)
YanıtlaSilşiddetle tavsiye ediyorum
Silbirinci kek fotoğrafını görünce, ilk aklıma gelen hafif kar yağmış, arasında kurumuş yapraklar . hiç alakasız bir şey insanda nasıl da farklı çağrışımlar yapıyor. afiyet olsun. yoğurt kovası, yine renklendirmiş, masanızı. çok güze hepsi. sevgiler...
YanıtlaSilteşekkürler,kızlarınızı öpüyorum
Silyoğurt kovasına kurdele bulamadım ama kırmızı melek ekledim:)
Silsüper görünüyor
YanıtlaSilafiyet şeker olsun
tüm güzellikler sneinle olsun yeni yılda da
sevgiler
teşekkürler,
Silgüzelliklersağlıkdostluksevgiparahuzur hiçbirbirinden ayrılmadan bizimle olsun,mutlu yıllar
Hepsi birbirinden iştah açıcı görünüyor, sizlerle olmak isterdim :))
YanıtlaSilbuyrun,başımızın üstüne
Silolsada yesem şimdi ne iyi olurdu iş yerinde birde acıktım ki hiç sorma bak şimdi aklıma kısırı düşürdün ya daha ne diyim iyiki hamile falan değilim :))
YanıtlaSilayy şimdi napıcamı şaşırdım
Silblog yazılarımı okuyup gidiyosun ya dalgaları aşmak, nar taneleri gibi arkadaşlarımıza. deep'ten geliyorum diyorsun.. bunu pek sevdim. öle işte. ne bileyim thanx.
YanıtlaSil:)
çünkü:)öle işte.:)))))
Silçünkü evet çok çünkü.
Sil:)
Babaciginin ellerinden oper basimin uzerine koyarim onu😚afiyet seker olsun ne de guzel yapmissin sunumunda sahane😍ellerine saglik, kac gunlerdir bloglara girip bakamiyorum hastaliktan kirildim gectim😔sadece kendi blogumu yazip kactim, nasıl merak ettım neler yaptınız dıye😳bu akşam oturup bıraz bakıcam kısmetse. Saros tasınız sanırım haftasonu! Türkan a dı mı😉 keyıflı haftasonu
YanıtlaSilemelcim,çok geçmiş olsun
Silanladım seni grip yakalamış,dediğin gibi türkan'a gittik,döndük.
çok öpüyorum seni
mutlu yıllar canım
Kısır ve nar mı?
YanıtlaSilİlginç:)
evet,çok yakışıyor tavsiye ediyorum
Sil