3 yumurta
7 kaşık toz şeker
mikserde çırp
3 kaşık eritilmiş yağ ekle(ben tereyağ tercih ettim)
7 kaşık un
1 paket kabartma tozu
havalandır,mikserde karıştırmaya devam.
yağlanmış kalıba koy 160C fırında 20' pişir
1/2 bardak toz şeker
1 portakalın rendesi
1,5 bardak portakal suyu
ısıt
ve ılık olarak sıcak kekin üzerine gezdir,yesin içsin sosu
1 kaşık un
2 kaşık nişasta
1/2 barda toz şeker,karıştır
2 bardak portakal suyu ekle
muhallebi yap
soslanmış kekin üzerine dök
ve canının istediği gibi süsle.
şapşahane kek yada pasta,hafif ve yumuşacık
tavsiye ediyorum.
hımmm...çok nefis görünüyor, acilen denemeliyim :)) ellerine sağlık...
YanıtlaSilfazlasıyla tavsiye ediyorum
Silhttp://cansanatgurme.blogspot.com/2013/12/portakalli-pasta.html
SilOooo epey bilgilendirici tabii yemekle ilgilenenlere. :)
YanıtlaSilBen de iki yazı yazdım şimdi yayımladım, sonra da blog turuna çıkayım dedim :)
önünde sonunda yemekle ilgilenmek zorundasın:)
Silçok güzel görünüyor, denemek lazım
YanıtlaSilbence tadı görüntüsünden güzel
Silbende dün akşam portakallı kek yaptım. şimdi yapmicazda ne zaman yapıcaz değilmi :)
YanıtlaSilellerine sağlık...
eline sağlık,portakalsız gün geçer mi?
SilElinize sağlık, nefis görünüyor :) Sabah sabah canım çekti yahu :)
YanıtlaSilteşekkürler,zahmetsiz ve çok kolay deneyin bence
SilCumartesi tatlımız hazır :) Sabah erkenden rahat rahat yapacağım, ellerinize sağlık!
YanıtlaSilafiyet olsun şimdiden:)
Silellerine sağlık mutlaka deneyeceğim ve de paylaşıcam
YanıtlaSildene arkadaşım,sen uçurursun valla:)
Silholeeey holeeeey holeey yapcam bunuuuu.
YanıtlaSil:)
var ya deep portakal seven yada aşığı biri olarak yap derim,yap!
SilAldım bu tarifi,ben de çok severim elinize sağlık,afiyet olsun,sevgiler.
YanıtlaSilsize de şimdiden afiyet olsun:)
SilBen pasta yapma özürlüyüm ama o kadar pratik anlatmışsınız ki ben de en azından denemeye karar verdim. Ellerinize sağlık. Bu arada müsaadenizle izleyiciniz oldum.
YanıtlaSilçok memnun oldum,hoş geldiniz.safa getirdiniz:)
Silbu pasta mucit olmayı gerektirmeyecek kadar sevecen,herkese kucak açıp tadını gösteren,şimdiden elinize sağlık ve de afiyet olsun