eşimin can parçası benim sevgili görümcem
bayram ziyaretine geldi,
2 gece ırmakcığımızla koklaştık:)
belki hatırlarsınız pamuk kalbin evi onun evi:)))
çiğdem gelir de evin mutfağı sakin kalır mı?
5 adet yufkamız var
pazı yada pırasa kullanmayı tercih etse de
elimizde patates olduğundan,iç harcı için;
önce soğan ince doğrandı kavrulurken patatesler rendelendi,
tavada şöyle bir çevrildi,yumuşatıldı.
her bir yufka tereyağ ve zeytinyağ karışımıyla güzelce ıslatıldı,
3 kat olunca önce 4 eşit parçaya,
sonra da her çeyrek tekrar
3 eşit parçaya bölündü.
iç harcın içine beyaz peynir,tuz,karabiber,pul biber eklenerek bi güzel eşit karışım yapıldı:)
yufka bölümlerinin eteklerine
bolca iç harç konuldu,
sonra da onları hiç sıkıştırmadan
sigara böreği sarar gibi yuvarlandı
bi kenara konuldu.
sarıp sarmalamalar bitince
bir tas içine buzlu su hazırlandı,
her bir börek adayı buzlu suda bi güzel
önlü arkalı ıslatıldı,
içine yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizildi.
(not:buzlu sudan çıkan börekçiklerin son katlanan yeri
alta gelecek şekilde yerleştirirsek
görüntü de daha güzel,pişmesi de eşit olur)
azıcık su ile inceltilmiş yumurta sarısı ile
üzeri renklendi,çörek otuyla zevklendi:)
haydi fırına:)
çiğdem bu durur mu?,durmaz!
aklına kısır düşmüş:)
kuru soğan ince doğrandı
bol zeytinyağ içinde pişmesi için ocağa kondu.
diğer tarafda azıcık su ile ıslatılmış bulgura
acı biber ve domates salçası konularak yoğuruldu.
abi'ye de görev verildi :)
taze soğan ve maydanoz ince kıydırıldı:) salçayla yoğurulmuş bulgura eklendi.
tuz,karabiber de eklendi yoğuruldu.
zeytinyağda pişmekten
kendinden geçmiş soğanlar
zeytinyağla birlikte kısır karışımına eklendi,
üzerine de pul biber
hadi bi daha yoğruldu,herşey birbirine karıştı
servis tabağına alındı :)
yanına da güzel demlenmiş çay çok yakıştı,
buzlu suyla yapılmış ayran tercih eden de oldu:)
eline sağlık çiğdemcim:)