2 Mayıs 2014 Cuma

patlamıcam!

kedilievintarzı


zeytinyağlı herşey gibi bu da güzel:)))


miktarı size ve patlıcanın büyüklüğüne bağlı,
ben iki kişi için
1 adet bostan patlıcanı tercih ettim:)

bostan patlıcan tam soyulur,


biber isteğe göre doğranır,
hoşlanıyorsanız acı biber öneriyorum,
kuru soğan halka halka!


işte püf burada;
önce soyulmuş patlıcan halkaları 
acısı ve karasuyu çıksın diye tuzlu suda 
1/2 saat kadar bekletilir,
çıkartırken sıkılarak iyice suyu süzdürülür.

limon suyu,tuz,3-4 kesme şeker,zeytinyağı
 bi arada güzelce çırpılıp homojen hale gelir,
(suyu en son katmak önerilir)
tadına da bakalım,
çünkü bu su aynı zamanda 
yemeğimizi pişirecek:)


tuzlu sudan çıkmış patlıcan dilimleri 
ferahlayıp kendine gelsin diye 
bu karışımda dinleniyor
:)


diğer tüm malzemeler halka doğranır,
ben sarımsakları tane olarak kullanmayı seviyorum.


patlıcanlar,hazırladığımız sos'da 
bi güzel demlendirilip,
canımızın istediği gibi kesip yerleştirdiğimiz diğer sebzelerin üstüne dizilir.


sonra yine soğan,biber,domates ve 
üstüne sosa bayılmış patlıcan halkaları;
elimizdeki malzeme bitene kadar:)


en son sarımsakları serpiştirip,
ben yaklaşık 1 baş kadar kullandım,
kalan sosu da tencereye boca edip 
kısık ateşte pişirelim:)


ılınınca hımmm!


benim ve eşimin en sevdiğimiz bahar yemeği.


biz yerken çakır patisiyle çekiştirip durdu,
hayda! meğer canı sarımsak istemiş:)
2 tanesini yedi:)
ne denir bu kediye?


afiyet şeker olsun,
haftasonunuz istediğiniz lezzet de geçsin,

çok sevgiler,
:)))









62 yorum:

  1. Hımm nefis gözüküyor:-) Ellerine sağlık:-)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkürler handan

      Sil
    2. Bu akşam pişirdim hemen, annemle birlikte yedik:-) Hımmm, tam hayalimdeki gibiydi, teşekkürler.

      Sil
    3. handan çok mu çok sevindim,eline sağlık ve de afiyet olsun:)

      Sil
  2. Günaydın...:)Eline sağlık pek bi güzel görünüyor:)Sevgiler....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)) teşekkürler
      mailim ulaştı mı sana?

      Sil
  3. harika görünüyor tam baharlık bir yemek buralarda hava hala soğukken
    kedi sarmısak yermi? şaşırdım.
    Afiyet olsun sizlereee...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)şaşırtcı dimi,pişmis sarımsak çok lezzetli olur gerçi ama,kediyle bi arada düşünmek?
      çok sevgiler

      Sil
  4. Canım arkadaşım günaydın.
    Nasıl iyi geldi bu post.
    Ne yapacağım akşama derken bu müthiş tarifi gördüm.
    Yalnız benim şöyle bir sorum var. Bende bostan patlıcan yok. İnce uzun patlıcan var. Aynı şekilde mi dileyim yoksa nasıl ???
    Bu arada çakıra şaştım kaldım. Kedi dersin ama insani yönü çok ağır basıyor.
    Sarımsak he he :)))
    Mauvv..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. günaydın güzellik,
      herşeyi halka halka yapınca servis daha kolay oluyor,eline sağlık şimdiden

      Sil
    2. Tamam benimkiler daha küçük olacak.
      Sağol canım.

      Sil
  5. yaz için nefis bir yemek olmuş canım.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  6. Çok lezzeti görünüyor, hafta sonu deneyeceğim mutlaka, zaten patlıcan yemeği yapacaktım :)
    Ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  7. Bayılırım ben patlıcan yemeklerine..Tarifini listeme ekledim.Eline sağlık

    YanıtlaSil
  8. Patlıcan başta olmak üzere, bütün karışım tam bana göre:)) Sıra bende bu görüntülerden sonra:)) Ellerine sağlık Havvacığım ve afiyetler olsun tabii.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. nilgün,teşekkürler sana göre olması beni mutlu etti
      :))

      Sil
  9. Çok tatlı denir :))
    Ellerine sağlık bende patlıcanı çok severim:)
    Öpüyorum çok :*

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :))
      patlıcan sevilmez mi değil mi?
      sevgiler

      Sil
  10. tam bahar yemeği sahiden de hafif mis gibi:) Afiyet olsun ellerine sağlık:)

    YanıtlaSil
  11. Patlıcanı hiç sevmememe rağmen yemek çok güzel geldi ellerine sağlıık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ay çok naziksin,
      sevmiyorsun demek ama yemek de lazım:)

      Sil
  12. et sevmeyenler için de iyi fikir, yeni bir tarif öğrenmiş oldum, ellerine sağlık havva.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkürler,yapar,yer ve beğenirsen kulaklarımı çınlat:)

      Sil
  13. Patlıcanı çok severim buda pratik ve güzel bir tarif olmuş ellerine sağlık Havva.

    YanıtlaSil
  14. şahanesin hem fotolar hem anlatım şekli hem yemek ellerine sağlık bayılırım imam bayıldıya üstelik hemen hemen ben de böyle yaparım ama senin ki süper görünmüş :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. arlet'cim tatlı arkadaşım:)
      sen beğenmişsen benim sırtım yere gelmez gülüm:)))

      Sil
  15. mmmm,nefis olmalı,ellerine sağlık
    bunu annem de yapar,ben sıcakken değil de buzdolabında beklettikten sonra soğuk soğuk yiyorum,uffff şahane oluyor :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)
      soğuk da gider ılık da:)
      anneciğine selamlar

      Sil
    2. evet hem soğuk hem ılık,ısıt soğut ye :)
      aleykümselam,ince düşünceli hatun

      Sil
  16. maili aldım ama açılmıyor link:(

    YanıtlaSil
  17. Ellerine sağlık nefis görünüyor, bizimkiler kedi değil şekerim elimizde insana dönüşüyorlar:)))

    YanıtlaSil
  18. Çok güzel görünüyor, ellerine sağlık. hem de çok hafif ve sağlıklı sanki:) sarımsak yiyen kediyi okuyunca aklıma taze soğan yiyen topicim geldi. Dişi çıkıyor diye verdim eline sonra ağzı soğan koktu. ağzı soğan kokan bebek ve sarımsak yiyen kedi, iyi anlaşırlar herhalde:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkürler nilüfer,ne güzel bir adın var:)
      topiciğinin soğan kokusu hah hah! şahane valla,bu:))
      çocuklar ve hayvanlar saf sevgi yaratıkları,elbette anlaşırlar
      sevgiler

      Sil
  19. havva hanımcığım...ohh tam organik...ellerine sağlık afiyet şeker olsun. tarifin harika hafif tam yazlık...listemde.. sevgiler emel.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. beğenmene sevindim emel,
      afiyet olsun şimdiden

      Sil
  20. En sevdiğim yemek tarzı ! Ellerine sağlık ve afiyetler olsun.

    YanıtlaSil
  21. Çakır çok alem :))
    Sos ilgimi çekti deneyeceğim. bende benzerini düdüklüde yapıyorum. Kızartmayı neredeyse çıkardım hayatımızdan, az kaldı :))
    Afiyetler olsun..

    YanıtlaSil
  22. Yazın eşim hiç sofradan eksik etmez, sizinki de lezzetli gözüküyor, ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  23. Kesinlikle deneyeceğim, sebze yemeklerini daha çok tercih ediyorum ve patlıcana bayılırım.
    Ellerine sağlık
    :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. eğer acıdan hoşlanıyorsan daha da lezzetli oluyor,afiyet olsun:)

      Sil
  24. Yanıtlar
    1. yap bence de,sonra kendi tarzını da bize anlat:)

      Sil
  25. Çılgın bir yemek;)
    Yaklaşan sıcak günler ve ramazanda hafif, kolay bir yemelik;)

    YanıtlaSil
  26. Merhaba:)
    Eşim patlıcanı çok sever ilk fırsatta yapıcam:) Çok keyifli bir blogunuz var dolu dolu;kutluyorum.
    Sevgiler..
    http://www.renkliyumak.com/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ediyorum,hoşgeldin.
      çok lezzetli oluyor,hele ki bir iki acı biber de katarsanız,hımmmm
      sevgiler

      Sil
  27. siz harikasınız:) Ne lezzetler..ne çok konuda ne çok bilgi..bayıldım blogunuza iyi ki denk gelmisim:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bu blogerlık böyle bişey işte,bi yorum okudum,ayağım yerden kesildi,teşekkürler nilgün:))
      sevgiler

      Sil
  28. harika görünüyor.
    bu tarifi not ettim, deneyeceğim, sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. pişman olmayacağından eminim,şimdiden afiyet olsun

      Sil
  29. Bir patlıcan aşığı olarak en kısa zamanda deneyeceğim. Elinize sağlık :)

    YanıtlaSil