28 Mayıs 2014 Çarşamba

kabak tadı

kedilievintarzı

bu şekil dizildin mi tepsiye,
zeytinyağlıya hazırlanıyorsun demektir:)


bi de yaz geliyo,az kalori bol lezzet lazım:)


kat kat çalışmalar devam eder:)


tencerenin dibine soğan halkaları,
üzerine domates,üzerine kabak dilimleri,
üzerine biber vb.devam eder


istediğin tür ve miktarda tuz 
vede zeytinyağını koyar,
tencerenin kapağını kapatır,
kısık ateşte pişirirsin;
su hiççç koymazsın,sebzelerin suyu yeter!


pişince servis tabağını tencerenin ağzına koyar,
hoop çevirirsin


sonra da yemek tabağına hücum!


kabak tadı hiç bu kadar güzel olmamıştı


dalgınlıkla ilk domatesi koyduğum için 
biraz parçalandı,
tencereye önce soğan halkası,sonra domates  yerleştirirseniz şekli korumuş olursunuz:)


vintage yemek tabağım nasıl ama!


misss:))

haftaortası da güzel olsun.



48 yorum:

  1. Yemek çok lezzetli görünüyor, eline sağlık.. (: Bu arada son 20 güne 4kg sığdırdım.)
    Ve sebze ızgarasıda çok şahane oluyor... ((:

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evett,önce tebrikler,sonra bu pazartesi bende başladım 5 kg hedefim var.
      sonra da sebze ızgarasına bende bayılıyorum.
      son olarak ben galiba seni yanlış anladım,en şahane derken papatya anladım,sen başka bişi kastettin galiba,neydi onun adı:))))

      Sil
    2. Çiçekler için en şahane kelimesini kullandıysam, kesinlikle benim dünya güzelimi kastetmişimdir. (:

      Sil
    3. öl diyosun meraktan,ben bilmiyorum dünya güzelim'i
      :(

      Sil
    4. Fotoğrafları makineyle mi çekiyorsun?

      Sil
  2. Aa kabak nede severim :P (Sevemedim bir türlü)

    YanıtlaSil
  3. Zeytin yağlı yemeklerin yeri ayrı ! Bakla dışında hepsini severim. Afiyet olsun.

    YanıtlaSil
  4. Kabağı çok severim bende bunu yağsız yapıyorum hep :))
    Ellerine sağlık :*

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hıı bi de ben rejime başladım pazartesi,senin yolundan gitsem kilo milo derdim de olmazmış:)))

      Sil
  5. Ellerine sağlık canım. Yazın vazgeçilmezlerden biri. Ama sen yapınca süsü yeter. Yiyemezsin bakarsın :)))
    Tabak süper :))
    Mauvvvv

    YanıtlaSil
  6. Elinize sağlık. ;) Soğan olmasa daha iyi olurdu tabii. :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. işte soğan olmayınca tadı eksik oluyor,sen onları yerken ayır tabağın bi tarafına olur mu?

      Sil
  7. Yillar once zekice bir diet calismam so uci kabaktan nefret ettim (haftalarca sadece kabak yedim o donem meshurdu kabakla zayiflama) goruntusu cok guzel olmus eminim lezzetlidirde :) tabaklar cok sirin

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet anercim çok lezzetli,sadece kendi suyu ve bol malzemos:)
      ben olsam resmine bile bakamazdım haftalarca sadece kabak yesem:)
      öğüyorumm

      Sil
  8. İnan geçen kabaklara bakarken bunları Havva'nın patlamicamı şklinde pişirsem pek güzel olur her halde diye düşünmüştüm:-)

    Ellerine sağlık:-)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hah hah ha:) çok tatlısın handan,
      aşağı yukarı bütün yemeklerin mantığı aynı zaten dimi?
      sevgiler

      Sil
  9. havvacığım ...ellerine sağlık...senin yemek yapacağın zaman tepsiye güzelce hazırlaman yokmu hayranım inan tertemiz düzenli düzenli sebzeleri doğrama şeklinde farklı bizden ben bu yemeğe dereotuda koyarım.güzel olur.afiyet olsun.sevgiler emel.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :))
      teşekkürler emelcim,çok dikkatlisin, izlediğin herkesin özelliklerini biliyorsun hemen.yorumlarını okuyorum başka bloglarda da.teşvik edici ve kibarsın,teşekkür ediyorum.
      çok sevgiler

      Sil
    2. sağol gülüm..bizler görünmeyen dostlar...

      Sil
  10. Havvacım ellerine sağlık canım..Özelikle sunum harika..Ayrıca tabak da ,kabakta süper..Diyet içinde süper bir yemek..

    YanıtlaSil
  11. sunumun çok güzel havva , sıkılmadan anlayarak okuyorum , yaparım da ben bunu ;) ay yaaa senin çiçekler harikaaaa

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ediyorum,amacıma ulaşıyor olmak ve bunu bizzat da sizden duymak çok güzel oluyo:))
      sevgiler

      Sil
  12. Zeytinyağlıları çok severim bende..ama kabağı böyle hiç denemedim.Bugün alıp yapsam mı diye düşünüyorum fotolarınıza bakıp bakıp:)))sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sakın hiç su koyma,sebzelerin hepsi su salıyo ve kısa sürede pişiyo,
      şimdiden afiyet olsun

      Sil
  13. Çok lezzetli görünüyor Havva zaten renkler muhteşem ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  14. havva şu tabağı merak ettim? kabak da , tabak da muhteşem ama aklım tabak da bilesin

    YanıtlaSil
  15. arada uğra bloguma barii :)

    YanıtlaSil
  16. Ellerinize sağlık, bu sıcaklarda zeytinyağlılar ne güzel gidiyor :)

    YanıtlaSil
  17. ellerine sağlık Havva. önceki pilav da bir harika duruyor. selamlar...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkürler,kızlarını da öpüyorum:))

      Sil
  18. hey anladın değil mi., dimitrinin sarayı bahçesi, hemen söz ettiğin o lisenin yanı işte, fotodaki ev de senin söylediğin 19 numara. yani sizin ev bu di miii :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet,ne güzel minicik ev,ben o evin 1.katındaki küçük odada civciv besledim:))
      hain kedi camdan girip haklayana kadar:(

      Sil
  19. kadıköy vapurunda bi alet satıyolar. patlıcan kabak filan içini çekip çıkarmak için :) balattaki o evi naptınız sona sattınız mı yaaa yazık amaaa :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet,ne yazık ki yıllar önce satıldı:(
      dolma yapıcaksan içini çekip çıkarmak fena olmaz hani:)

      Sil
  20. acıktım ben ama:( haksızlık bu şimdi:(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hem kolay,hem ucuz,hem lezzetli,içine su bile koymuyorsun:) o kadar yani:)))
      ben yapayım sana :))))

      Sil
  21. Senin her şeyin güzel
    :)
    Afiyet olsun
    :)
    Ben de yapacağım.
    :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ayyy,utandım şimdi güzel görmek isteyince:)))
      dene aman sakın su koymadan!
      çok sevgiler

      Sil
  22. ellerine sağlık canım gönül

    YanıtlaSil