zeytinyağlı herşey gibi bu da güzel:)))
miktarı size ve patlıcanın büyüklüğüne bağlı,
ben iki kişi için
1 adet bostan patlıcanı tercih ettim:)
bostan patlıcan tam soyulur,
biber isteğe göre doğranır,
hoşlanıyorsanız acı biber öneriyorum,
kuru soğan halka halka!
işte püf burada;
önce soyulmuş patlıcan halkaları
acısı ve karasuyu çıksın diye tuzlu suda
1/2 saat kadar bekletilir,
çıkartırken sıkılarak iyice suyu süzdürülür.
limon suyu,tuz,3-4 kesme şeker,zeytinyağı
bi arada güzelce çırpılıp homojen hale gelir,
(suyu en son katmak önerilir)
tadına da bakalım,
çünkü bu su aynı zamanda
yemeğimizi pişirecek:)
tuzlu sudan çıkmış patlıcan dilimleri
ferahlayıp kendine gelsin diye
bu karışımda dinleniyor
:)
diğer tüm malzemeler halka doğranır,
ben sarımsakları tane olarak kullanmayı seviyorum.
patlıcanlar,hazırladığımız sos'da
bi güzel demlendirilip,
canımızın istediği gibi kesip yerleştirdiğimiz diğer sebzelerin üstüne dizilir.
sonra yine soğan,biber,domates ve
üstüne sosa bayılmış patlıcan halkaları;
elimizdeki malzeme bitene kadar:)
en son sarımsakları serpiştirip,
ben yaklaşık 1 baş kadar kullandım,
kalan sosu da tencereye boca edip
kısık ateşte pişirelim:)
ılınınca hımmm!
benim ve eşimin en sevdiğimiz bahar yemeği.
biz yerken çakır patisiyle çekiştirip durdu,
hayda! meğer canı sarımsak istemiş:)
2 tanesini yedi:)
ne denir bu kediye?
afiyet şeker olsun,
haftasonunuz istediğiniz lezzet de geçsin,
çok sevgiler,
:)))
Hımm nefis gözüküyor:-) Ellerine sağlık:-)
YanıtlaSilteşekkürler handan
SilBu akşam pişirdim hemen, annemle birlikte yedik:-) Hımmm, tam hayalimdeki gibiydi, teşekkürler.
Silhandan çok mu çok sevindim,eline sağlık ve de afiyet olsun:)
SilGünaydın...:)Eline sağlık pek bi güzel görünüyor:)Sevgiler....
YanıtlaSil:)) teşekkürler
Silmailim ulaştı mı sana?
harika görünüyor tam baharlık bir yemek buralarda hava hala soğukken
YanıtlaSilkedi sarmısak yermi? şaşırdım.
Afiyet olsun sizlereee...
:)şaşırtcı dimi,pişmis sarımsak çok lezzetli olur gerçi ama,kediyle bi arada düşünmek?
Silçok sevgiler
Canım arkadaşım günaydın.
YanıtlaSilNasıl iyi geldi bu post.
Ne yapacağım akşama derken bu müthiş tarifi gördüm.
Yalnız benim şöyle bir sorum var. Bende bostan patlıcan yok. İnce uzun patlıcan var. Aynı şekilde mi dileyim yoksa nasıl ???
Bu arada çakıra şaştım kaldım. Kedi dersin ama insani yönü çok ağır basıyor.
Sarımsak he he :)))
Mauvv..
günaydın güzellik,
Silherşeyi halka halka yapınca servis daha kolay oluyor,eline sağlık şimdiden
Tamam benimkiler daha küçük olacak.
SilSağol canım.
yaz için nefis bir yemek olmuş canım.ellerine sağlık.sevgiler.
YanıtlaSilteşekkürler,sevgiler
SilÇok lezzeti görünüyor, hafta sonu deneyeceğim mutlaka, zaten patlıcan yemeği yapacaktım :)
YanıtlaSilEllerine sağlık...
teşekkürler,şimdiden eline sağlık
SilBayılırım ben patlıcan yemeklerine..Tarifini listeme ekledim.Eline sağlık
YanıtlaSilafiyet olsun
SilPatlıcan başta olmak üzere, bütün karışım tam bana göre:)) Sıra bende bu görüntülerden sonra:)) Ellerine sağlık Havvacığım ve afiyetler olsun tabii.
YanıtlaSilnilgün,teşekkürler sana göre olması beni mutlu etti
Sil:))
Çok tatlı denir :))
YanıtlaSilEllerine sağlık bende patlıcanı çok severim:)
Öpüyorum çok :*
:))
Silpatlıcan sevilmez mi değil mi?
sevgiler
Ohh mis, afiyet olsun:)
YanıtlaSilteşekkürler
Siltam bahar yemeği sahiden de hafif mis gibi:) Afiyet olsun ellerine sağlık:)
YanıtlaSilteşekkürler,sevgiler
SilPatlıcanı hiç sevmememe rağmen yemek çok güzel geldi ellerine sağlıık :)
YanıtlaSilay çok naziksin,
Silsevmiyorsun demek ama yemek de lazım:)
et sevmeyenler için de iyi fikir, yeni bir tarif öğrenmiş oldum, ellerine sağlık havva.
YanıtlaSilteşekkürler,yapar,yer ve beğenirsen kulaklarımı çınlat:)
SilPatlıcanı çok severim buda pratik ve güzel bir tarif olmuş ellerine sağlık Havva.
YanıtlaSilteşekkürler meltem:)
Silşahanesin hem fotolar hem anlatım şekli hem yemek ellerine sağlık bayılırım imam bayıldıya üstelik hemen hemen ben de böyle yaparım ama senin ki süper görünmüş :)
YanıtlaSilarlet'cim tatlı arkadaşım:)
Silsen beğenmişsen benim sırtım yere gelmez gülüm:)))
mmmm,nefis olmalı,ellerine sağlık
YanıtlaSilbunu annem de yapar,ben sıcakken değil de buzdolabında beklettikten sonra soğuk soğuk yiyorum,uffff şahane oluyor :)
:)
Silsoğuk da gider ılık da:)
anneciğine selamlar
evet hem soğuk hem ılık,ısıt soğut ye :)
Silaleykümselam,ince düşünceli hatun
maili aldım ama açılmıyor link:(
YanıtlaSilEllerine sağlık nefis görünüyor, bizimkiler kedi değil şekerim elimizde insana dönüşüyorlar:)))
YanıtlaSil:))
Silteşekkürler,
sevgidendir:)))
Çok güzel görünüyor, ellerine sağlık. hem de çok hafif ve sağlıklı sanki:) sarımsak yiyen kediyi okuyunca aklıma taze soğan yiyen topicim geldi. Dişi çıkıyor diye verdim eline sonra ağzı soğan koktu. ağzı soğan kokan bebek ve sarımsak yiyen kedi, iyi anlaşırlar herhalde:))
YanıtlaSilteşekkürler nilüfer,ne güzel bir adın var:)
Siltopiciğinin soğan kokusu hah hah! şahane valla,bu:))
çocuklar ve hayvanlar saf sevgi yaratıkları,elbette anlaşırlar
sevgiler
havva hanımcığım...ohh tam organik...ellerine sağlık afiyet şeker olsun. tarifin harika hafif tam yazlık...listemde.. sevgiler emel.
YanıtlaSilbeğenmene sevindim emel,
Silafiyet olsun şimdiden
En sevdiğim yemek tarzı ! Ellerine sağlık ve afiyetler olsun.
YanıtlaSilteşekkürler,sevgiler
SilÇakır çok alem :))
YanıtlaSilSos ilgimi çekti deneyeceğim. bende benzerini düdüklüde yapıyorum. Kızartmayı neredeyse çıkardım hayatımızdan, az kaldı :))
Afiyetler olsun..
aa!
Sildüdüklüde kaç dakika!
Yazın eşim hiç sofradan eksik etmez, sizinki de lezzetli gözüküyor, ellerinize sağlık.
YanıtlaSilteşekkürler,
Sileksik olmasın
Kesinlikle deneyeceğim, sebze yemeklerini daha çok tercih ediyorum ve patlıcana bayılırım.
YanıtlaSilEllerine sağlık
:)
eğer acıdan hoşlanıyorsan daha da lezzetli oluyor,afiyet olsun:)
Silyapıyim :)
YanıtlaSilyap bence de,sonra kendi tarzını da bize anlat:)
SilÇılgın bir yemek;)
YanıtlaSilYaklaşan sıcak günler ve ramazanda hafif, kolay bir yemelik;)
evet,10 numeroo:))
SilMerhaba:)
YanıtlaSilEşim patlıcanı çok sever ilk fırsatta yapıcam:) Çok keyifli bir blogunuz var dolu dolu;kutluyorum.
Sevgiler..
http://www.renkliyumak.com/
teşekkür ediyorum,hoşgeldin.
Silçok lezzetli oluyor,hele ki bir iki acı biber de katarsanız,hımmmm
sevgiler
siz harikasınız:) Ne lezzetler..ne çok konuda ne çok bilgi..bayıldım blogunuza iyi ki denk gelmisim:)
YanıtlaSilbu blogerlık böyle bişey işte,bi yorum okudum,ayağım yerden kesildi,teşekkürler nilgün:))
Silsevgiler
harika görünüyor.
YanıtlaSilbu tarifi not ettim, deneyeceğim, sevgiler
pişman olmayacağından eminim,şimdiden afiyet olsun
SilBir patlıcan aşığı olarak en kısa zamanda deneyeceğim. Elinize sağlık :)
YanıtlaSil