yeşil soğan ince doğranmış,
2 adet enginar haşlanmış,
1 bardak pirinç yıkanmış ılık suda bekletilmiş,
dere otu;
ne olur ki bunlardan?
şapşahane pilav:)
lakabı;kayınvalide gözdesi:)
yeşil soğan arzu edilen yağda kavrulur,
sonra pilav olmaya aday pirinç girer devreye,
kavrulan bu malzemelere
küp olmuş enginarlar katılır,
1,5 bardak sıcak su tuz ve de istenirse karabiber
:)
15 dakika demlensin,kıyılmış dereotu eklensin:)
afiyetle yensin,
eline sağlık kayınvalidem:))
Of yaaaa . Ne şahane kayınvaliden var. Maşallah. Ellerinden öperim.
YanıtlaSilBol sağlık deposu. Dereotu da nasıl yakışır. Ellerinize sağlık canım.
Mauvvvv
evet gülaycım şahanedir o:)
Silhepsi yakıştı,kayınvalideme ileteceğim canım:)
Of hiç bilmiyordum çok güzelmiş, enginar buraya gelir gelmez deneyeceğim
YanıtlaSilyaz bi kenara,dene çok güzel oluyo:)
SilSahiden mis gibi görünüyor:) Şık bir halde:)
YanıtlaSilgüzel güzel,sahiden
SilÇok lezzetli bir pilav. Mutlaka deneyeceğim. Teşekkürler
YanıtlaSil:)
Silşimdiden eline sağlık ve afiyet olsun:)
Aa yerim bunu ben :)
YanıtlaSilye elbette,şifa olsun:)
Silofff enginar , canım enginar İzmir'den taşındığımdan beri hasret kaldığım .. bir oturuşta 3/4 tanesini rahat yediğim ühüüü..
YanıtlaSil:)
Silben de yerim:)
Aaa harika birşeye benziyor bu. Deresi'yi hatiç diğer malzemelerde denemek lazım ellerinize sağlık :)
YanıtlaSil:)9
Silo zaman taze bakla içi ekle güzelim
Havva çok merak ettim tadını güzele benziyor kayınvalidenin ellerine sağlık.
YanıtlaSilteşekkürler meltem
Silçok güzel oluyor,kayınvalideme ileteceğim
Kayınvalideciğinin ellerine sağlık Havvacım .Depremde Sarozdamıydın? Haberi duyduğumda ilk aklıma gelen sen oldun.Görmeden sevmek bu olsa gerek..Sevgiler
YanıtlaSilteşekkürler.
Silcanım istanbuldaydım,annemle başbaşa,telefonlar kitlendi,ben çok korktum,annem hiç bişeyin farkında değil tabi:)
inan bana saros'da olmayı tercih ederim,her zaman:)
oradaki arkadaşlarımız da çok korkmuş,çok uğultu varmış,keçiler ve köpekler bütün gece bağırmıış,
sevgiler canım,kalp kalbe karşı:)
Havvacığım tek kelime ile " muhteşem";)ellerine sağlık.
YanıtlaSilteşekkürler nilgüncüm
Silhavva lütfen bir tarif blogu hazırlayın kayınvaliden ile, çok değişik bir tarif , lezzetli olmaması mümkün değil, ellerinize sağlık.
YanıtlaSil:)
Silbirazdan kayınvalideme kahvaltıya gideceğim ve senin sözlerini o'na ileteceğim:)
çok naziksin
sevgiler
havvacığım...afiyet olsun kayınvalidenin ellerine sağlık...bizlerde izmirde olursak yeme şansımız oluyor.bende çok severim. kendim ayıklarım,hazır almam.her çeşiti mühteşem olur.emel.
YanıtlaSilteşekkürler,
Silher ne kadar tazesi çok çok tercihimiz olsa da derin dondurucuda saklıyoruz mecburen.
ayıklama işini bilmiyorum,ama bugün pazara gideceğim,enginarcıdan öğreneyim ben:)
Adı çok komikmiş :)
YanıtlaSilEllerine sağlık :*
:)))
Silbelki başka adı vardır ama ben bu ismi taktım güzel şeymacım:)
sevgiler
Tane tane ne güzel duruyor, ellerinize sağlık...
YanıtlaSileee gamzecim, kayınvalidem yaptı,başka türlü olamaz:)
Silenginar delisi olarak kesinlikle denemem gereken bir tarif :)) sevgiler...
YanıtlaSilçok lezzetli oluyor sahiden
Silheeey bunu bilmiyorum ben ve benim için ideal yemek bu benim de gözdem olabilir yiyince. et sevmeyen biri olarak ah ah bu benim için pasta gibi beeee :)
YanıtlaSilah ah bi de şu var ki hayatım kereviz ve enginar ile geçiyooo. bayılırıım :)
YanıtlaSilaha hah! çok tatlısın,pasta gibi demek:))
Silsen şahane yaparsın,birde buna arada bir koca bakla ekle,taze ve iri taneler yani:)
Havvacım kayınvalidenin ellerine sağlık canım..Enginarlı ne olsa bayılırım. Ama pilavını bilmiyordum..Hemen yazıldı tarif defterine..Ayrıca belirtmek isterim sunumda süper..
YanıtlaSilteşekkürler güliz
Silşimdiden afiyet olsun
Enginar ve pilav yan yana şimdi öyle mi yani ? En kısa zamanda denemek hissiyatı belirdi içimde ama enn kısa zamanda ! Görüntü gerçekten şahane ellerine sağlık canımcım :)
YanıtlaSilTabiki kayınvalidenin ellerine , ama seninkiler de duaya kaynak yapıvermiş olsun ne olacak ki yani :)) Cümleten ellerimize sağlık ya da. :)) En güzeli ben keseyim ! :)))
YanıtlaSilçok da güzel oluyor,üstelik alışık olduğumuz gibi pilava tereyağ koymana bile gerek yok,zeytinyağ tamamen hakkını veriyor valla:)
Silsevgiler
Ellerine sağlık, kesinlikle yapacağım. Nefis görünüyor.
YanıtlaSil:)
bir de şimdi taze bakla var ya kocamanından,ondan da koyuyor bazen,daha bi yıkılıyo o zaman:)
SilBana sebze de zaten. Dayanamam. Baklayı okumadan önce yaptım, çok güzel oldu ve bir sonrakine bakla ekleyeceğim.
Sil:)
sevindim beğenmene ,afiyet olsun
Silsevgiler
off şahane görünüyor kesinlikle deneyeceğim! zaten enginarı çok severim mevsimi geçmeden hemen almalıyım..
YanıtlaSilhadi pazara:)))
Silsevgiler
oyyy,nefiiiisss,tam yaz pilavı
YanıtlaSilellerinize sağlık :)
teşekkürler miniciğim tavsiye ediyorum.
Silenginara bayılırım ben yaaa , ellerine sağlık
YanıtlaSilben deaaa:))
SilAblacim, dun aksam yaptim verdigin tarife gore. Super oldu valla. Takipteyiz ;)
YanıtlaSilçok memnun oldum,hem takibinize,hem yemeğin lezzetine:)
Silbu arada sen de az buz becerikli değilsin yani:)