19 Nisan 2015 Pazar

pilavın bu'su

bi tıklayın buraya lütfen!
bi zahmet de dinleyin benim eagles'ımı:)
unpulugged en sevdiğim hali:)))
dinlerken bi bakın bakalım tarife:)

etkileyici sonuçla başlamak istedim:)


önceden haşlamış olduğum buğdayı eşit parçalarda 
cam kaplara koyarak derin dondurucuya koydum,
elbette kapaklarına tarih etiketiyle:)
bir porsiyonuyla da bi deneme yapayım istedim:)


haşlanmış buğday,
gezen tavuğun haşlanmış suyu,
ali amcanın pembe domatesi 
derin dondurucudan,
bulgur duru marka,kilerden:)


ben icat etmedim,ancak google amcada da bulamadım:(
içine fazla ve değişik malzemeler koyarak yapılmışlar var!
karşınızda hafif uydurmasyon buğdaylı bulgur pilavı!


kurusoğan ince doğranır,1 türk kahvesi fincanı zeytinyağda rengi değişene kadar kavrulur,
1 bardak bulgur yıkanır tencereye aktarılır,
hemen ardından 1 bardak haşlanmış buğday katılır 
ve kavrum kavrum kavrulur:)
zamanında ali amca'dan alınmış,
yıkanmış,kurulanmış,streçfilme sarılıp 
derin dondurucuya konmuş:) 
mis gibi pembe domatesi suyun altına tutarak 
kabuğunun daha kolay soyulmasını  sağlayarak
 rendeye yada küp doğramaya tabi tutulmuş,
ardından tencere ahalisine ilave edilmiş lezzete
 1 kaşık da acı biber salçası eklemenin ne zararı olabilir ki?


tuz,su,karabiber de eklenip kısık ateşte pişince,
mutfak havlusuyla demlenmesine limon dilimi de eşlik edince,
türk kahvesiyle ruh şenlenince:))


akşam olup eş eve gelince:)
lezzetini de sevince:)
ne güzeldir hayatın tadı böyle:)


mutlu haftalar.
:)
çok sevgiler
:)

















50 yorum:

  1. Ne kadar şiirsel ve neşeli anlatım bu böyle :)
    Yalnız senin başlıklara ödül vericem yakında. En enteresan ve özgün post başlıkları sende.
    Uydurmasron tariflerine bayılıyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler başkanım💗
      Sevindim çokk

      Sil
  2. aa bak sen şuna emojileri de var hatunun ay ne tatlı oldu blogun yaaa dur ben değişik smileyler yapiiyim
    :) *-* ;) :p :D <3 hhehhe

    YanıtlaSil
  3. tabisi severim canııım Hotel California such a lovely place :) <3

    YanıtlaSil
  4. Hımm, yeme de yanında yat:-) Yok, yok, mis gibi ye, oh:-)

    Günaydın:-)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkürler handan,lezzet seven bulgur da sever:))
      sevgiler

      Sil
  5. yeni tasarımın hayırlı olsun Havvacan :) Çakır'sız bir başlık düşünülemezdi zaten :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkürler hazelcim,çakır heryerde:))

      Sil
  6. Ahhh bu şarkıyı kim sevmez? Ergenliğim bunları dinleyerek geçti. Ne güzel oldu tekrar dinlemek.
    Pilavsa şahane! Buğdayı ağızda patlata patlata yemeyi çok severim. Bulgurla birleşip pilav olunca da nefis olmuştur. Hele pembe domates, zamanı gelse de doysak lezzetine. Yine güzel anlatımın ve kulağımda Hotel California ile güzel dakikalar geçirdim. Musmutlu ayrılıyorum sayfandan :)
    Mutlu haftalar sana da, ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aynen deniz,ağızda patlaya patlaya! ben ne diye tarifde bu hissettiğim lezzeti anlatmadım ki!
      musmutlu olmana,musmutlu oldum
      sevgiler

      Sil
  7. Havva ne tatlı sunulmuş bir tarif. Eşim de ben de bayılırız Eagles'a. Bulgurun her türevine de bayılırım. Çok farklı bir tarif, denicem :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. oh ne ala:))
      dene lütfen,eğer tavuk suyu kullanırsan,demlenme esnasında limon dilimlerini unutma!
      sevgiler

      Sil
  8. pilavın her türlüsünü severim canım. Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bulgur vs. devam eder değil mi?
      teşekkürler,sevgiler

      Sil
  9. bence muhteşem görünüyor, eminim çok da lezzetlidir :) elinize sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkürler yonca,sahiden de çok lezzetli oldu:)

      Sil
  10. REsimlerimi övsem anlatımını mı karar veremedim :)
    bir yandan da ağzım sulandı... senin gibi komşum , arkadaşım olaydı iyiydi :)
    mutlu haftalaaarrr
    http://loveandsmile.wordpress.com/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ay ben de şımarsam mı,mutlu mu olsam bilemedim:))
      olalım komşu,zaten arkadaşız:))
      mutlu haftalar

      Sil
  11. ımmm havva ellerine sağlık ne güzel görünüyor...

    YanıtlaSil
  12. Ben bunu yerim,yaparım da:) Ellerine sağlık canim:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yap da ye de bahar,son derece şahane:)

      Sil
  13. Bulgur pilavını pirinç pilavından daha çok sevenlerdenim. O yüzdeniştahla okudum yazınızı, ellerinize sağlık....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkürler,damağın lezzeti biliyor işte,bulgur pilavı kesinlikle daha şahane:)
      sevgiler

      Sil
  14. En sevdiğim şarkılardan öncelikle belirtmeliyim, ne zamaaandır dinlememiştim iyi geldi teşekkürler :) Hayatımızdan pirinci çıkardıktan sonra herşeyimiz bulgur oldu bizim, tabi buğdaylısını denemedim henüz, şahane gözüküyor, afiyet olsun canımcım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. iyi gelmesine sevindim cansel:)
      valla biz çok sevdik,tavuksuyu ile yapmak da değişik bi lezzet oldu.
      sevgiler

      Sil
  15. Kuru soğanla iyi gider , ikiniz de yiyin ama.
    hııı sonra da Çakır'a yaklaşmayın bayılmasın yavrucak : )

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. heh he:))
      çakır efendi kendine baksın,ne yesek gözü onda:))
      sevgiler

      Sil
  16. ellerine sağlık havvacığım, sen şu domateslerı bütün olarak derin dondurucuya atma işlemini başından sonuna anlatırmısın? çok ilgimi çekiyor. şimdiden teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ayşen,teşekkürler
      sana da ayrıca yazacağım,
      olgun döneminde aldığın domatesleri yıkayıp,kurulayıp,tek tel streç filme sarıp derin dondurucuya koyuyorsun,kışın sterçi çıkartıp,azıcık oda sıcaklığında bekletip,musluğun şöyle bir sudan geçirip(kolay soyulması için) kabuklarını soyup,ister rendeleyerek,ister doğrayarak yemeklerine katabilirsin.doğrasanda rendelesende sonuç aynı oluyor.
      sevgiler

      Sil
  17. Tasarım çok hoş. Güle güle kullan. Bulgura buğday eklemek bir de limonla pişirmek ilginç bir detay. Kısırın pilavlaşmış hali olabilir diyorum. Sen ne diyorsun? :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkürler,buğday pişerken de ,limon dilimleri demlenme aşamasında bahçe perim:)
      çok da kısır değil,bildiğin pilav,limon desteği tavuksuyu ile pişmesinden ötürü.
      sevgiler

      Sil
  18. Müzik güzel tarif ayrı orjinal , sunum 10 numara....tat yemede yanında yat..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. her zaman güzel sözlerin ve nezaketin:)
      teşekkürler güliz.

      Sil
  19. ne güzeldir hayatın tadı yaşamasını bilince!
    mutluluğun daim olsun havvacım..
    Not: kedi ile ilgili sana soracaklarım var..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yaşamayı bilmek mi,içinden gelmek mi,
      mutluluğun daim olsun senin de.
      sevgiler

      Sil
  20. Döktürmüşsün marifetlerini yine;) emeğine sağlık... Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkürler baharcım,sevgiler çok.

      Sil
  21. Hey! becerikli kadın, vaktin olduğunda bi gözatar mısın şu benim fakirhaneye...;)
    Öperim çokça...
    http://byazra.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tatlım çok naziksin yarın sabah ilk sendeyim❤️

      Sil
  22. yaza nasip olursa senin bu domataslerden ben de koyacağım dondurucuya Havva. bütün bütün çok güzel görünüyor. pilav nefis . kimyon seversen, bulgur pilavına harika oluyor. ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Özlem hem bundan yap hem sos yap ikisi de kış olunca şahane oluyor.❤️

      Sil
  23. Ev alma komşu al sözünü şimdi daha iyi anlıyorum. Al ki arada böyle bi tabak yemek göndersin dimi :)
    Yukarıdan aşağıya doğru geldikçe ve en sonda bir huhhh dedim ki sorma gitsin :) Çok nefis görünüyor valla iç çektim resmen. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ayhan çok naziksin teşekkürler
      Birgün birlikte aynı sofrada oluruz kim bilir😊

      Sil
  24. Ayyyy öğle yemeği de yememişimmmm nasıl nasıl nasıl canım çekti yaaaa!
    Bu arada Havva daha önce söyledim ama yine söyleyeyim bu nasıl mükemmel bir temadır çok çok senli bir blog oldu blogun bu temayla (: <3

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kıyamam sana,hadi bişeyler atıştırıver.
      ve teşekkürler güzel sözlerine:)
      sevgiler

      Sil