bi zahmet de dinleyin benim eagles'ımı:)
unpulugged en sevdiğim hali:)))
dinlerken bi bakın bakalım tarife:)
etkileyici sonuçla başlamak istedim:)
önceden haşlamış olduğum buğdayı eşit parçalarda
cam kaplara koyarak derin dondurucuya koydum,
elbette kapaklarına tarih etiketiyle:)
bir porsiyonuyla da bi deneme yapayım istedim:)
haşlanmış buğday,
gezen tavuğun haşlanmış suyu,
ali amcanın pembe domatesi
derin dondurucudan,
bulgur duru marka,kilerden:)
ben icat etmedim,ancak google amcada da bulamadım:(
içine fazla ve değişik malzemeler koyarak yapılmışlar var!
karşınızda hafif uydurmasyon buğdaylı bulgur pilavı!
kurusoğan ince doğranır,1 türk kahvesi fincanı zeytinyağda rengi değişene kadar kavrulur,
1 bardak bulgur yıkanır tencereye aktarılır,
hemen ardından 1 bardak haşlanmış buğday katılır
ve kavrum kavrum kavrulur:)
zamanında ali amca'dan alınmış,
yıkanmış,kurulanmış,streçfilme sarılıp
derin dondurucuya konmuş:)
mis gibi pembe domatesi suyun altına tutarak
kabuğunun daha kolay soyulmasını sağlayarak
rendeye yada küp doğramaya tabi tutulmuş,
ardından tencere ahalisine ilave edilmiş lezzete
1 kaşık da acı biber salçası eklemenin ne zararı olabilir ki?
tuz,su,karabiber de eklenip kısık ateşte pişince,
mutfak havlusuyla demlenmesine limon dilimi de eşlik edince,
türk kahvesiyle ruh şenlenince:))
akşam olup eş eve gelince:)
lezzetini de sevince:)
ne güzeldir hayatın tadı böyle:)
mutlu haftalar.
:)
çok sevgiler
:)
Ne kadar şiirsel ve neşeli anlatım bu böyle :)
YanıtlaSilYalnız senin başlıklara ödül vericem yakında. En enteresan ve özgün post başlıkları sende.
Uydurmasron tariflerine bayılıyorum :)
Teşekkürler başkanım💗
SilSevindim çokk
aa bak sen şuna emojileri de var hatunun ay ne tatlı oldu blogun yaaa dur ben değişik smileyler yapiiyim
YanıtlaSil:) *-* ;) :p :D <3 hhehhe
Başkan'ım seviyormusun Eagles ?
Siltabisi severim canııım Hotel California such a lovely place :) <3
YanıtlaSilHımm, yeme de yanında yat:-) Yok, yok, mis gibi ye, oh:-)
YanıtlaSilGünaydın:-)
teşekkürler handan,lezzet seven bulgur da sever:))
Silsevgiler
yeni tasarımın hayırlı olsun Havvacan :) Çakır'sız bir başlık düşünülemezdi zaten :)
YanıtlaSilteşekkürler hazelcim,çakır heryerde:))
Silellerine sağlık canım
YanıtlaSilteşekkürler sevdacım
SilAhhh bu şarkıyı kim sevmez? Ergenliğim bunları dinleyerek geçti. Ne güzel oldu tekrar dinlemek.
YanıtlaSilPilavsa şahane! Buğdayı ağızda patlata patlata yemeyi çok severim. Bulgurla birleşip pilav olunca da nefis olmuştur. Hele pembe domates, zamanı gelse de doysak lezzetine. Yine güzel anlatımın ve kulağımda Hotel California ile güzel dakikalar geçirdim. Musmutlu ayrılıyorum sayfandan :)
Mutlu haftalar sana da, ellerine sağlık.
aynen deniz,ağızda patlaya patlaya! ben ne diye tarifde bu hissettiğim lezzeti anlatmadım ki!
Silmusmutlu olmana,musmutlu oldum
sevgiler
Havva ne tatlı sunulmuş bir tarif. Eşim de ben de bayılırız Eagles'a. Bulgurun her türevine de bayılırım. Çok farklı bir tarif, denicem :))
YanıtlaSiloh ne ala:))
Sildene lütfen,eğer tavuk suyu kullanırsan,demlenme esnasında limon dilimlerini unutma!
sevgiler
pilavın her türlüsünü severim canım. Ellerine sağlık.
YanıtlaSilbulgur vs. devam eder değil mi?
Silteşekkürler,sevgiler
bence muhteşem görünüyor, eminim çok da lezzetlidir :) elinize sağlık
YanıtlaSilteşekkürler yonca,sahiden de çok lezzetli oldu:)
SilREsimlerimi övsem anlatımını mı karar veremedim :)
YanıtlaSilbir yandan da ağzım sulandı... senin gibi komşum , arkadaşım olaydı iyiydi :)
mutlu haftalaaarrr
http://loveandsmile.wordpress.com/
ay ben de şımarsam mı,mutlu mu olsam bilemedim:))
Silolalım komşu,zaten arkadaşız:))
mutlu haftalar
ımmm havva ellerine sağlık ne güzel görünüyor...
YanıtlaSilteşekkürler naciye:)
SilBen bunu yerim,yaparım da:) Ellerine sağlık canim:)
YanıtlaSilyap da ye de bahar,son derece şahane:)
SilBulgur pilavını pirinç pilavından daha çok sevenlerdenim. O yüzdeniştahla okudum yazınızı, ellerinize sağlık....
YanıtlaSilteşekkürler,damağın lezzeti biliyor işte,bulgur pilavı kesinlikle daha şahane:)
Silsevgiler
En sevdiğim şarkılardan öncelikle belirtmeliyim, ne zamaaandır dinlememiştim iyi geldi teşekkürler :) Hayatımızdan pirinci çıkardıktan sonra herşeyimiz bulgur oldu bizim, tabi buğdaylısını denemedim henüz, şahane gözüküyor, afiyet olsun canımcım :)
YanıtlaSiliyi gelmesine sevindim cansel:)
Silvalla biz çok sevdik,tavuksuyu ile yapmak da değişik bi lezzet oldu.
sevgiler
Kuru soğanla iyi gider , ikiniz de yiyin ama.
YanıtlaSilhııı sonra da Çakır'a yaklaşmayın bayılmasın yavrucak : )
heh he:))
Silçakır efendi kendine baksın,ne yesek gözü onda:))
sevgiler
ellerine sağlık havvacığım, sen şu domateslerı bütün olarak derin dondurucuya atma işlemini başından sonuna anlatırmısın? çok ilgimi çekiyor. şimdiden teşekkürler.
YanıtlaSilayşen,teşekkürler
Silsana da ayrıca yazacağım,
olgun döneminde aldığın domatesleri yıkayıp,kurulayıp,tek tel streç filme sarıp derin dondurucuya koyuyorsun,kışın sterçi çıkartıp,azıcık oda sıcaklığında bekletip,musluğun şöyle bir sudan geçirip(kolay soyulması için) kabuklarını soyup,ister rendeleyerek,ister doğrayarak yemeklerine katabilirsin.doğrasanda rendelesende sonuç aynı oluyor.
sevgiler
Tasarım çok hoş. Güle güle kullan. Bulgura buğday eklemek bir de limonla pişirmek ilginç bir detay. Kısırın pilavlaşmış hali olabilir diyorum. Sen ne diyorsun? :)
YanıtlaSilteşekkürler,buğday pişerken de ,limon dilimleri demlenme aşamasında bahçe perim:)
Silçok da kısır değil,bildiğin pilav,limon desteği tavuksuyu ile pişmesinden ötürü.
sevgiler
Müzik güzel tarif ayrı orjinal , sunum 10 numara....tat yemede yanında yat..
YanıtlaSilher zaman güzel sözlerin ve nezaketin:)
Silteşekkürler güliz.
ne güzeldir hayatın tadı yaşamasını bilince!
YanıtlaSilmutluluğun daim olsun havvacım..
Not: kedi ile ilgili sana soracaklarım var..
yaşamayı bilmek mi,içinden gelmek mi,
Silmutluluğun daim olsun senin de.
sevgiler
Döktürmüşsün marifetlerini yine;) emeğine sağlık... Sevgiler...
YanıtlaSilteşekkürler baharcım,sevgiler çok.
SilHey! becerikli kadın, vaktin olduğunda bi gözatar mısın şu benim fakirhaneye...;)
YanıtlaSilÖperim çokça...
http://byazra.blogspot.com.tr/
Tatlım çok naziksin yarın sabah ilk sendeyim❤️
Silyaza nasip olursa senin bu domataslerden ben de koyacağım dondurucuya Havva. bütün bütün çok güzel görünüyor. pilav nefis . kimyon seversen, bulgur pilavına harika oluyor. ellerine sağlık.
YanıtlaSilÖzlem hem bundan yap hem sos yap ikisi de kış olunca şahane oluyor.❤️
SilEv alma komşu al sözünü şimdi daha iyi anlıyorum. Al ki arada böyle bi tabak yemek göndersin dimi :)
YanıtlaSilYukarıdan aşağıya doğru geldikçe ve en sonda bir huhhh dedim ki sorma gitsin :) Çok nefis görünüyor valla iç çektim resmen. Ellerinize sağlık.
Ayhan çok naziksin teşekkürler
SilBirgün birlikte aynı sofrada oluruz kim bilir😊
Ayyyy öğle yemeği de yememişimmmm nasıl nasıl nasıl canım çekti yaaaa!
YanıtlaSilBu arada Havva daha önce söyledim ama yine söyleyeyim bu nasıl mükemmel bir temadır çok çok senli bir blog oldu blogun bu temayla (: <3
kıyamam sana,hadi bişeyler atıştırıver.
Silve teşekkürler güzel sözlerine:)
sevgiler
Ufff süper görünüyor
YanıtlaSil