2 Nisan 2015 Perşembe

kargalar uyanmadan


üstteki fotoğraf ışığı sarı,çünkü gün henüz aydınlanmamıştı:)
daha kargalar gözünü açmamıştı:)


işte gün doğuyor:)
kursdan geldiğimde yağlı boya kokusundan sarhoş vaziyette!
yemek yapmaya takatim kalmıyor,
yemeksiz de olmuyor!
çare erken kalk pişir,o esnada kahvaltını yap,kahveni iç bloglara göz at,kurs çantanı hazırla,evi şöyle bir toparla,
hadi bakalım marş yağlı boyaya!


karnabaharı çeşitli şekillerde yedim,
çiğ halini salatada çok severim,
zeytinyağlısını ilk defa denedim,
doğrusu bir daha da hayatta kıymalı pişirmem!
öyle lezzetli oldu ki,paylaşmak istedim:)


soğanı ince,2 ince havucu da duruma yakışır kalınlıkta doğrayıp,2 çorba kaşığı zeytinyağ ile tencereye aldım,
kısık ateşte,aynı anda kavrulsun,olsun, yumuşasınlar:)
karnabaharı çiçeklere ayırıp yıkadım 
ve olgun alt zeminin üzerine yerleştirdim:)


derin dondurucudaki domatesler bitti:( 
bu durumda yazdan hazırladığım domates sosumu kullandım:) 
7 yemek kaşığı sos,azıcık muskat rendesi,tuz ve sıcak su:)


kısa sürede de pişiveriyor:)
aklıma gelmişken;
ben yemek pişirirken karıştırmaktan hiç hoşlanmam,
çok gerekirse,kaşıkla nazikçe dıştan içe doğru çekerim,
yada hafifçe tencereyi sallarım,
o canım sebzelerin ezilip büzülmesi,
başka bir şekle girmesinden 
hiç hoşlanmıyorum çünkü!


akşam eve gelen eş de bayılmışsa daha ne olsun:)
afiyet olsun:)


sağlık dolu günler ve mutluhaftasonu diliyorum:)
:)
çok sevgiler
:)


tıkla lütfen

60 yorum:

  1. Bayilirim karnabahara her turlusunu severim. Harika olmustur fotolarda oyle gozukuyor. O kadar erken kalkip yemek yapabilmek muthis yetenek :) kurs kac saat suruyor.
    Yalniz gun doğuşunu izlemek te ayri keyif. Fotolar harika ellerine saglik canım♥♥♥♥♥

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. başkan sapıtık bi şekilde haftada 3 gün kursa gidiyorum,ev ve başka sorumlulukları olan biri için şaka gibi!bir de allerjik durumu da ekle,poff! sanki ressam olduk sergiye yetiştircezzz:))
      çok komik buluyorum kendimi,hele bugün kü baş ağrım dayanılmazdı,bu duruma ve kendime çeki düzen vermenin zamanı geldi:)
      teşekkürler,nergisi unutmadım,yalnızca biraz dağıldım,toparlanacağım,eş'in doğumgünüsünü geçireyim de:))))
      sevgiler

      Sil
  2. Gün doğumu fotoğrafına bayıldım. Karnabaharı zeytinyağlı hiç düşünmemiştim. Zeytinyağlıları çok severim. Karnabahara da çok yakışmıştır.
    Harika görünüyor, ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. deniz doğrusu bunca yıl boşuna kıymalı falan yap,sonra fırına koy yapmışım,şahane oldu:)
      teşekkürler

      Sil
  3. Hamarat kız, senin tariflerini ve paylaşma uslubunu seviyorum:)) Elcağızına sağlık!

    YanıtlaSil
  4. Karnabahara burada çiçek diyorlar, ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  5. Havva bende hep zeytin yağlı yaparım...ama benimkiler öyle senin eş gibi ayılıp bayılmıyorlar maalesef :( içine muskat koyulduğunu bilmiyordum..bende bir daha ki yapışıma koyacağım..bakalım bizimkilerini hangi yönde bayılacak :)) Fotoğraflar sunum ve anlatım her zaman ki gibi süper...Sevgiler canımcım..mutlu bir hafta sonu olsun...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. güliz,bütün eşler gibi benim eşde etcil!:))zorunlu sebze zamanlarına itiraz etmemeyi hatta,zamanla sevmeyi öğrendi:)
      muskat benim sevdiğim ve içine koymayı tercih ettiğim bişey,yoksa hiç bi tarifde yok:)
      sevgiler

      Sil
  6. Evet bende bilmiyordum muskatla yapılan karnabaharı...eline sağlık şahane olmuş Havva... bizim evdekilere sevdirebilirmiyim bilmiyorum.Kıymalısına mırın kırın ediyorlar...:((((bende kendime yaparım .Kayınvalidenin tablosuna bayıldım renkler muhteşem..ahenkle dans ediyor...Sevgiler mutlu haftasonları diliyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. tetlım,muskat koymak benim icadım:))
      hani gaz için çocuklara da kullanılır ya:)seviyorum ben azıcık koymayı canım,uygun bulduğum şeylerin içine:)maksat sindirim rahatlasın,lezzet de katsın:)
      sevgiler

      Sil
  7. Sağlıklı yemekler senden sorulur demek gerek artık. :) Ne kadar, doğal - doğadan bir kadın oldun sen! Afiyet olsun, ellerine sağlık.

    Ohh miss gibi. :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ersin:)
      seviyorum ben bu şeyleri valla,senin tarifi de sevdim ben:)
      teşekkürler

      Sil
  8. Tanrım şu hayatttaa aslaaaa yiyemediğim tek şey bu karnıbahar napcaz Havva :/
    (:

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yeme sen aslıcım,bu da eksik olsun:)
      sevgiler canım

      Sil
  9. çok severim Ozan hiç sevmez ama ben yapınca mecbur yiyiyor ne yapsın :)
    gün doğumu harikaydı güzel anları hiç kaçırmıyorsun :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hazel işin gerçeği benim eş de mecburculardan :)
      zamanla sevmeyi öğrendi:))

      Sil
  10. Karnıbaharın her çeşit yemeğine bayılıyorummmm! Ben patatesli yapıyorum bu güzelliği, hem biraz daha doyurucu oluyor :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet tatlım,arada patatesli de olur,neden olmasın?
      sevgiler tatlı annecik

      Sil
  11. Bizde pek sevilmez karnıbahar, sadece kızartmasını yerler ama onu da çok sık yapmıyorum sağlıklı değil diye ;) En sevdiğim karnıbahar turşusu bayılırım :)) Ellerine sağlık güzel görünüyor, afiyet bal şeker olsun :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet bu karnabahar,kereviz,yer elması hep burun kıvırılan şey değil mi?
      oysa bana hep lezzetli geliyor:)
      ayrıca turşusuna da bayılırım,bişekilde yeniyor işte:))
      sevgiler

      Sil
  12. Ellerine sağlık, pek lezzetli görünüyor. Evdekiler fazla sevmiyor diye pişirmiyorum görünce canım çekti en kısa sürede pişirilecek:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. gerçekten lezzetli oldu,sanırım domates sosun etkisi vardır:)
      pişir hadi zamanı geçti geçiyor!

      Sil
  13. senin gibi hanımlara nasıl imreniyorum Havva. o saatlerde çok kalkmama rağmen hiç yemek yapmak aklıma gelmez . hoş gelse de kolay kolay yapmam herhalde. senin şu durumunda olsaydım o yorgunlukla uyur; sanırım akşam o karnıbaharın salatasını yapar yanına da bir makarna işte bu. gerçekten takdire şayansın. ellerine sağlık canım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. özlem,güldürdün beni,
      senin şahane iki kızın yok mu?ne emekler,ne uykusuzluklar yaşadın,değil mi?
      canım aslında canın ne istiyorsa yapmak en güzeli:)
      doğrusu salata yapmak kadar kısa sürede pişiveren bi yemek bu tarif:)
      sevgiler canım

      Sil
  14. Ellerine sağlık. Hiç yemek kültürüm yok benim. Çok yenilesi görünüyor :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. nur demek ki onu yemem,bunu sevmem demezsin,şahane:)

      Sil
  15. Havva hanım temanızı değiştirmeyi düşündünüz mü hiç

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)) sanırım bi fikrin var,benim de yardıma ihtiyacım var:)

      Sil
    2. http://pisisikedili.blogspot.com.tr/2015/04/deneme-3.html

      Sil
    3. Beğenemediğiniz bir şey varsa değiştirebiliriz :)

      Sil
    4. Havva hanım yanlış anlamayın şu sıralar canım çok sıkkın :( oturdum ugrastım ben de. Kullanmak zorunda değilsiniz yani.

      Sil
    5. aman Tanrım,teşekkür ediyorum:))) ben bugün kalabalık bi arkadaş grubumu evimde ağırlayacağım,çok koşturmacalı bi haldeyim.uygulamayı ferah zamanımda yapacağım,ne de olsa senin kadar becerikli değilim bu konuda:)
      ben de sana resim yapacağım,seversen suluboya:)karşılık olsun diye değil,mutlu oldum diye:)) bu yorumu son yazına yazmak istedim ancak beni kabul etmedi:((

      Sil
    6. Tanrım Havvaaa ben bu tasarıma bayıldımmm!! (:
      Ayyy hemencecik tamamlayın işlemleri benceee *-*

      Sil
  16. Ay bakamadım kusura bakma şimdi telden gördüm eve gidince bakıcam şimdiden teşekkür

    YanıtlaSil
  17. Karnabahar zor yemek. Iraz Ana yaparsa yerim. Çok nadir aklıma düşer. Yine de mücverinin kesin kesin tavsiye ederim.
    Sabah erken kalkmaktan hoşlanmıyorum. Bir de yemek yap. Ne diyeyim? Allah yardımcın olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ben sabah saatlerini çok severim,sabah yemek mevzuna karar verip,sonuçlandırmak beni özgür kılıyor,eve kaçta döneceğim konusu esnek oluyor böylece:)

      Sil
  18. bak bu konuda ortak yanlarımız var. bende sabah 7 itibarıyla yemeğimi yapmış oluyorum.yoksa iş dönüşü sadece gözüm yatağı görüyor ya da yere paralel durumda olmak istiyor insan.ama erken kakmayı ayrıca çok seviyorum.günün en derin büyüsü o saatlerde bence.
    karnıbaharın zeytinyağlısını çok yaparım .kokusu olmasa her gün yerim .denemeyenlere bende tavsiye ediyorum:) b arada görseller yine hem iç hem iştah açıcı:) sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. alanay erken kalkan yol alır'ı benimsemişiz:))
      günün o saatlerini çok seviyorum,şu anda çalışmasamda öğleden sonramı yemek yapmakla geçirmekten hiç hoşlanmıyorum,yemek yapılır,özgür kalınır değil mi?
      teşekkürler güzel sözlerine
      sevgiler

      Sil
  19. ay ben de bu akşam karnı bahar yapcam. senden bakıyım yaparkene :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bak deep,çok beğendik biz:)
      afiyet olsun:)
      sevgiler

      Sil
    2. şu anda yapmaktayım işteee :) güzel kokuyiii :)

      Sil
    3. :) oh şahane:) eline sağlık

      Sil
    4. Havva hanım email gönderdim Size

      Sil
  20. Şu gün uyanırkenki resimde ben benden geçtiğim için karnabaharlara filan kartpostallardan tanıdığım kuzenlerime baktığım gibi baktım..

    Ayyy...ama negzel bi fotoğraf o...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ay tatlım,duygularını tarifine bayıldım:)
      gençlerle beraber olunca kısaltmalı yeni sözcükler kolaylıkla hayata giriyor değil mi?
      sevgiler

      Sil
  21. Yeni bi post isteriz ! Post isteriz! Post isteriz! Hehe arayi cook acma yaa cancazim ♥♥♥♥♥♥

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aslına bakarsan beklediğim bişey vardı,bu sözler üzerine dayanamadım,hemen hazırladım başkanım.

      Sil
  22. bayılırımmmmm, hem de zeytin yağlı, ellerine sağlık
    kesin nefis olmuştur

    YanıtlaSil
  23. Aa! Ama bu cok sahane diyet yemegi olur:) Zeytinyagli kerevizden sonra birde zeytinyagli karnabahar yapayim ,renkleride ayni :)

    Ellerine saglik Havva...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet şule kesinlikle diyet:)
      tam zamanı canım

      Sil