karabuğday eve bir girdi,pir girdi!
ne yapsam ne yapsam derken;eline su dökülmez lif kaynağının diyet dönemlerinin de baştacı olduğunu öğrendim:)
kötü huylu kolesterolü düşürüyormuş,
serbest radikallerle savaşıyormuş,
karaciğer dostuymuş,
magnezyum deposuymuş,
yağ oranı düşükmüş:)
daha ne olsun?
2 kişi için yaptığım miktar dudak uçuklatıcı:)
dün akşam yedim doyamadım valla:))
bu gün öğlen de yanında yoğurtla karabuğday pilavı:)
dün akşam yedim doyamadım valla:))
bu gün öğlen de yanında yoğurtla karabuğday pilavı:)
1 baş iri,büyük,kocaman! soğanı ince ince yemeklik doğradım,
1 türk kahvesi sıvıyağ içinde tencereye koyup kavurdum,
onlar kendi hallerinde kavrulurken,
4 tane irice köy biberini küpküp doğradım.
siz arzu ederseniz renkli biberler kullanabilirsiniz,
kavrulmuş soğanın yanına sırası gelen biberleri ekledim,
derin dondurucudan yaz domateslerinden bir tane çıkardım suyun altında ovalayarak kabuğunun soyulmasını sağladım,
ve beklemeden rendeledim
(azıcık elim üşüdü ama katacağı lezzete değer),
baktım ki biberler yumuşacık olmuş,
1 tatlı kaşığı biber salçası ekleyip karışmasını sağladım,
2 bardak karabuğdayı yıkadım,
yıkarken üzerine çıkan siyah kabuk parçaları var!
ben onları önce ayıklamaya çalıştım,
sonra bunun anlamsız olduğuna karar verdim,
süzdükten sonra tencereye aktarıp hep beraber kavurdum,
hemen hemen hepsi aynı ısıya gelince
rendelediğim domatesi de guruba dahil ettim:))
ohh! herkes yerini buldu:)
1 türk kahvesi sıvıyağ içinde tencereye koyup kavurdum,
onlar kendi hallerinde kavrulurken,
4 tane irice köy biberini küpküp doğradım.
siz arzu ederseniz renkli biberler kullanabilirsiniz,
kavrulmuş soğanın yanına sırası gelen biberleri ekledim,
derin dondurucudan yaz domateslerinden bir tane çıkardım suyun altında ovalayarak kabuğunun soyulmasını sağladım,
ve beklemeden rendeledim
(azıcık elim üşüdü ama katacağı lezzete değer),
baktım ki biberler yumuşacık olmuş,
1 tatlı kaşığı biber salçası ekleyip karışmasını sağladım,
2 bardak karabuğdayı yıkadım,
yıkarken üzerine çıkan siyah kabuk parçaları var!
ben onları önce ayıklamaya çalıştım,
sonra bunun anlamsız olduğuna karar verdim,
süzdükten sonra tencereye aktarıp hep beraber kavurdum,
hemen hemen hepsi aynı ısıya gelince
rendelediğim domatesi de guruba dahil ettim:))
ohh! herkes yerini buldu:)
1 tatlı kaşığı tuz,
1 çay kaşığı karabiber
1/2 çay kaşığı kimyon
kaynamaya başlayınca kısık ateşte pişti,
suyunu çekince ocağı kapatıp,
kağıt havlu ile dinlenmesini sağlayıp,
yanında yoğurtla servis edip akşamımı taçlandırdım:)
fotoğraf makinamı ödünç verdim:(((
dolayısıyla telefon çekimleri ile karşınızdayım:))
suyunu çekince ocağı kapatıp,
kağıt havlu ile dinlenmesini sağlayıp,
yanında yoğurtla servis edip akşamımı taçlandırdım:)
musmutlu haftasonu ve az kalorili:)
:)
çok sevgiler
:)
not:fotoğraf makinamı ödünç verdim:(((
dolayısıyla telefon çekimleri ile karşınızdayım:))
selam, dün ben de market alışverişinde reis marka bulgurları görünce iki paket attım sepete. hafta sonu tavuk ya da et suyuna bol domatesli bulgur pilavı pişiresim var. bol soğanlı hatta sarımsaklı.
YanıtlaSilafiyet olsun, pek leziz görünüyor senin tabak.
selam handan,
Silsahiden çok lezzetli oldu,tavsiye ediyorum:)
marka aynı evet,ama adı bulgur değil,karabuğday değil mi?
mutlu haftasonu
Kara buğdayın en iyi yanı varis oluşumunu yavaşlatıyor. Damarları güçlendiriyor.
YanıtlaSilbu çok iyi haber bahçeperim
Silhımm enfes inşallah bir gün karşılıklı yemekte nasip olur...:)
YanıtlaSilisterim,umarım olur sevda,kahve de olur:)
SilBen de faydalı olduğunu öğrenince almıştım. Pilavını yaptım ama sevmedim. Daha sonra bu buğdayla kısır yaptım. Ben çok beğendim. bence bir de kısırı deneyin.
YanıtlaSilSevgiler ve saygılarımla
pilavı biraz sebzelerle zenginleştirmek işe yarayabilir,kısır da sonuçta öyle bir tat:)
Silben pilav haline bayıldım:)
Günaydın! Gözlüklerini sevdiğimm. Tabağında pek şirin. :))
YanıtlaSilersin:)
Silbana enerji veriyorsun
Eline sağlık ! bu tarz yemekleri seviyorum. Yaşasın sağlıklı yiyecekler!:))
YanıtlaSilbende çok seviyorum,teşekkürler
Silvalla super gorunuyor karabuğday herkesin evine girmeye basladı iyide oldu sağlık acısından artık beyaz pirincten uzak durmakta fayda var.
YanıtlaSilgülşah ben bayıldım:)
Sileş eh işte! ama mecbur:)
sunum yemeğin önüne geçiyor neredeyse
YanıtlaSilbu haftasonu ben de bakacağım şu kara bulguru soktun aklıma
Ellerine sağlık sevgili Havva..her şey harika görünüyor
Telefonla da pek ala becermişsin nefis resimler çekmeyi :-)
kadriye senin kızların damağını alıştır bu tatlara,yoksa zavallı gençlik hep hazır hep hazır gıdadan mahvoluyo
Silafiyetler olsun havvacım:)
YanıtlaSilbide mutlu hafta sonları diler öperim..
bende seni öperim tatlı sebuş
SilSize de mutlu haftasonları:)
YanıtlaSilteşekkürler gamzecim:)
SilŞimdi ben de mutfağa gidip tam bu şekilde bulgur pilavı pişirecektim Havva:-) Bol domatesli, biberli:-)
YanıtlaSilayy ne sevrim bulgur pilavını:) eline sağlık o zaman
Silmuazzam sunum... yine harikalar yaratmışsın... emeğine, eline sağlık... sevgiler...
YanıtlaSilbaharcım,teşekkürler canım
SilHavva bak merak ettim kara buğdayı..Acaba bizim keşkek yaptığımız buğday mı yoksa bulgur yapmak için kaynar suda haşlayıp kuruttuğumuz bulgurluk buğday mı.yada başka bir buğdaymı.??..Bir bakayım şu kara buğdayı bende markete...Sunumda pilavda süper..ellerine sağlık...
YanıtlaSilgüliz,şöyle bi kaç dakika durdum,senin kadar bilgili değilim:( markette rafta görüp aldım,denedim,sevdim,paylaştım,tavsiye ediyorum:)
SilBu aralar aldığım kilo bana 'yaşlandım mı ne' hissi verdiğinden en acilinden bu tarifi denemeliyim:)
YanıtlaSilSanki benim için hazırlamışsın:) Ellerine sağlık canım, start veriyorum sayende.
Musmutlu geçsin haftasonun:)
lezzete bayılabilirsin ama,demedi deme!
SilHarikaa yaa :) cep telefonunla da gayet güzel çekmişsin tebrik ederim. Vee ben yemiştim karabuğday pilavını beğenmiştim. Bir de bu karabuğday glutensiz bir gıda.
YanıtlaSilEllerine sağlık hımm mis mis. Derin dondurucumuz da yine devrede ohh harika mis domatesler, ne güzel yapıyosun sen yaa <3<3<3
senden bu tarifi annene yapmanı bekliyorum ama!
Siltarif bana ışık tuttu, evde bekleyen kara buğday pişecek demektir. şu domatesleri buzluğa bütün atmak ilk kez gördüm daha detaylı bilgi verirsen çok işime yarar. teşekkür tarif için havvacığım ellerine sağlık. kayınvalideni unutmamışsındır değil mi:))))
YanıtlaSilayşen karabuğdayın kendine özgü şahane bi tadı var,bence:)
Sildomates için ise;en güzel mevsiminde yıkıyor,kuruluyor,streç filme sarıp derindondurucuya koyuyorsun,hepsi bu!
kayınvalidem unutulmaz:)))