bu akşam hafifçe geçelim dedim,
mümkünse!
çoğunuz bana katılacaksınız biliyorum,
yer elması denilince;
burun kıvıran ev halkını görmeyen var mı?
işte o ev halkı gününü görecek!
140 gr.kadar yada 1 avuç arpacık soğan,
1-2 havuç küp doğranmış,
birlikte zeytinyağda kavrulup yumuşasın.
1/2 kg yer elması da şöyle bir çevrilsin,
1,5 portakal suyu ile bi taşım kaynasın,
tuz mevzuya girsin:)
sırası budur:)
şimdi pişsin:)
hiç su yok!
püf;
eğer kayınvalideniz,
bildiklerini size anlatmıyorsa beni izleyin:)
bizim aramızda sır yok!
zeytinyağlı pişince,
çiftkat havlu kağıtla kapağı kapatıp
ılınmasını bekleyin:)
yorgunluğu geçince lezzeti artacak:)))
üzerine ince kıyılmış dereotu yada maydanoz; zevke kalmış:)
tadına bakınca anladım ki akşama yetersiz!
hemen acil sarı mercimek yanına gelsin:)
turşu da yardımcı:)
o kadar beğenildi ki:)
kırıntı bile kalmadı:))))
hafta ortası lezzeti bu mudur?
budur!
:)
çok sevgiler:)
:)
Çok güzel, bayılıyorum anlatımına, duvarları falan söküp yiycem o derece!
YanıtlaSilyasemin,
Silsen bu yer elmasını pişir,tabağı yemezse aile fertleri bi daha görüşmeyelim:))
ilk yorum yapan ben miyim, yehuuu...:)
YanıtlaSil:)
Silçok üzgünüm:(
bu yayının galibi yasemin:))
teşekkür ediyorum sana:))
Hiç yer elması pişirmedim şimdiye kadar bak..
YanıtlaSildemek ki zamanı gelmiş handancım:)))
SilAh o yer elmaslarindan hemencecik alip soysam ve de öylece yesem,hepsini yemege calisirken cocuklarada versem tabii:)) Burda yok! Varsada benim bilmedigim uzak yerlerde.Yada geliyor cok az tükeniyor.Belki siparis etmeli,ne cok severim,sende öyle güzel anlatiyrsunki ben seni okurken kendimi ya bir rüyanin icinde yada bir film karesinde hissediyorum ! Eline saglik öncelikle,afiyet sifa olsun sonrasinda,sevgiler Havvacim.
YanıtlaSilay çok üzüldüm şimdi:(
Silnası yok ki o soğuklarda oluveren toprakaltı şeyi:(
ay hem mutlu,hem mutsuz oldum ben şimdi:!
Bizim evde yer elmasına burun kıvıran yok valla :)
YanıtlaSilAnnem çocukken buncağızıçiğ çiğ de yerdik der. Yerelması soyması zor; aroması ve tadı hafif topraksı ama son derece gurme bir sbzedir. Biz çok az pirinç de ekleriz. Nişastası, sebzenin üzerinde parlak bir zar oluşturur ve hoş bir doku verir.
evet nurdan hanım çiğ olarak da pişmiş de pek güzel:))
Silsevgiler
Yer elması deyince burun kıbıranlardanım ama bu çok lezzetli görünüyoooor.... Ellerine sağlık... Sevgiler...
YanıtlaSilo zaman ben sana bi denesen:)) desem:))))
Silteşekkürler canım
Eline sağlık ...hiç sevmem ama sen anlatınca insanın sevesi geliyor,pişirsem mi ben de diye düşünürken buldum kendimi :))
YanıtlaSilpişir,pişir yarım kilocuk nolcak ki:)))
SilEllerine sağlık canım en sevdiğim sebzedir,anlatımın ve sunumun harika .Sevgiler..
YanıtlaSiloh be! seviyorum diyen o kadar az ki!
Silteşekkür ediyorum,sarılıp,öpüyorummmm
Cocukken cig cig yiyenlerdenim.Bâbam cok düsküdü bu tarz sebzelere.Manavda görünce alasim vardi.
YanıtlaSilHaftasonu fena olmaz.Yenmeme tehlikesi olsada,bizimkiler tadina baksin bakalim :))
Ellerine saglik.
:) her sebzenin çiğ halini bilirim,ama yer elması çiğ olarak da güzel sahiden:)
Silhadi bakalım haftasonu kısmeti olsun:)))
sevgiler
Havvacım günyadın ;
YanıtlaSilBen aynı şekilde kerevizi pişiriyordum ama hiç yer elmasını denemedim...
Bu yıl ilk defa bahçeye ektik yerelmasını,
geçende internetten baktım, nasıl yetiştiriliyor diye, eylül ayında çiçek açar diyor du,bizimkinin boyu postu yerinde ama :)) çiçek falan yok , olmayacak mı bilmem :(((..
Ellerine sağlık , çok güzel görünüyor...
Kucak dolusu sevgiler..
kerevizi ayvalı falan yapıyorum da bu tarz yapmamıştım,iyi söyledin onu da böyle pişireyim.
SilHiç sevemiyorum ben bunları, anneciğim zavallı yedirmek için ne uğraşırdı. :)
YanıtlaSilHani öyle ette çok sevmiyorum. Sebze yine en iyisi. :))
ahersin,oysa ki kıymetli şeyler yeraltı besinleri:)))
Silsevgiler
Bir gün size gelip hepsinden biraz yesem sanki severim gibi? :))
Silne şahane misafirim olacak:))
Silyer elması yemeği!
YanıtlaSildaha neler öğrencem ben sizden hey maşallah:)
afiyetler olsun,
sebuş,umarım denersin ve paylaşırsın:)
Silsevgiler
ben de hiç sevmem ki :p yüzümü buruşturdum görünce..ama sunum harika..ellerine sağlık:))
YanıtlaSildoğrusu o klasik haline ben de pek bayılmıyorum,hani ince doğranmış soğan,patatesli falan hali.ama arpacık soğan ve portakal suyu durumu çok değiştiriyor:)
SilYaa ben hiç yemedim ama çok gördüm tarifini. Nasıl da güzel görünüyor. Zeytinyağlı yemekleri çok severim, arpacık soğanlarla nasıl da lezzetlidir. Ellerine sağlık. Denemek istiyorum ben de.
YanıtlaSildeniz lütfen dene,çok başarılı ve lezzetli:)
Silsevgiler
Lezzetini buradan anlamak zor olsa da sunumu harika :) eminim tadı da öyledir. Ellerinize sağlık :)
YanıtlaSillezzete kefilim desem:)))
Silteşekkürler
çoook uzun zaman oldu almayalı yemeyeli. kızlar küçükken çorbalarına katardım.eşimle pek sevmediğimizden olsa gerek almıyorum artık ama belki kızlar sevebilirler. hatırlattığın iyi oldu. sunum ve tüm hazırlık aşamaları harika. RESİMDE...
YanıtlaSilözlem
Siltoprakaltında uzun uzun kalan besinler genellikle antioksidan yönünden kuvvetli olanlar,lazım yani:))
teşekkürler,sevgiler
ilk defa böyle bir yemek görüyorum *-* ben önce yemek malzemelerini de tablo sandım :)
YanıtlaSiltablo gibi sunmuşsun :) bir çorba bir de yer elmalı yemekle doyuluyor mu ^-^ ben bu aralarda çok iştahlandım :)
eline sağlık , fotolar harika,yıldız tabağa bayıldım bi de ojelerine tabisi onları da söyliyim.
kayınvaliden çok iyi yaa <3<3
sevgiler <3
başkan:))<3 tatlısın ya:)
Silvalla iştah senden farklı değil dur demeye çalışıyoruz,tabi ki bizi dinlerse!
sevgiler
Hiç yemedim ben yer elması..
YanıtlaSilvalla harikasın ne diyeyim
ye ama:))
Silteşekkürler
köklü sebzeler, aslında çok lezzetli görüntüsü aldatıyor herkesi, kereviz de aynen öyle, ben severim walla ellerine sağlık...
YanıtlaSilayşen haklısın,cevheri görüntüsüyle gizlenmiş şeyler.
Silsevgiler
Yer elması hiç tatmadığım şeylerden biri.Hemen bu haftasonu deneyecem acayip gaza geldim :)
YanıtlaSilEllerinize sağlık...
gamzecim,hiç yapmadığın şey ilkinde bazen başarısız olabilir,sakın ha vazgeçme,ama umarım şahane olsun
Silsevgiler
ellerine sağlık canım eminim çok lezzetlidir masaya 2 tabak daha servis aç burcuyla geliyoruzzzzzzzzzzzz
YanıtlaSilgönülcüm,nası keyif alırım ama,biliyorsun:)
Silsen yaparsan yenir :)
YanıtlaSilşu an dolapta var biz çiğ olarak tüketmeyi seviyoruz ama sunum hazırlık şahane :)
:) öyle mi diyorsun?iltifat ediyorsun:)
Silçiğ her zaman en güzel tercih:))
sevgiler
tık tık... ben geldim :)
YanıtlaSilyer elmasını duyunca geldim,merak ettim,hiç yememiştim
eminim çok güzel yapmışsındır,ellerine sağlık
öööptümmm sevgilerimle
minik hoşgeldin:) ay bi mutlu oldum sorma:)
Silsahiden çok güzel,denemeni tavsiye ediyorum,
çok sevgiler
Ben zaten yer elması nı çok severim ama çocuklar sevmez bu tarifle onlarda sever inşallah.
YanıtlaSilumarım kadriye,sevsinler çoook isterim.
Silçocuklar sağlık dolsun diye:)
sevgiler
Yer ermasına bayılırım çok çok çok ♥♥ Ellerine sağlık enfes görünüyor! ben kereviz de ekliyorum mutlaka, çok yakışıyorlar bence. Arpacık soğan ise yeni bir fikir, kesinlikle çok güzel yakışıyordur...
YanıtlaSilçok sevindim bayılmana:))
Silsenin tarifi de uygulayayım ben,bi harman yapayım:))
Havvacığım ben yer elmasını sevmeyen gruba dahilim:) Lezzeti ile ilgili hiç bir sorunum yok, sadece çok gaz yapan bir sebze, bu nedenle tercihlerim arasında olmaz. Ama benim güzel arkadaşım bir anlatmışsın ki:))) Muhakkak az da olsa alıp yapmam lazım. Üstelik portakal, sebzeden. balığa, tılsımlı değnek değmişcesine etki yaratıyor. Tekir balığını ve kerevizi yaparım portakalla ve çok sevilir evde. Yer elmasını senin tarifinle deneyeceğim:)) Sevgiler arkadaşım.
YanıtlaSilnilgün,
Silçok rica ediyorum senden:)
benim eş tekir balığına bayılır,ben de eşlik etmek isterim ancak kokusu beni uzaklaştırır.bu aramızda sahiden de sorundur. rica etsem portakallı formülü bi anlatsan,coşkun'da yapsa:)
zira balıkdan sorumlu bakan kendileri:)
sevgiler arkadaşım:))
havvacığım.....ellerine sağlık mis gibi olmuştur.yerelması böyle hiç denemedim. ama böylede pişiricem.bizim evde kışın 3,4 kere pişer...bende şöyle yaparım. patates yemeği gibi..yemek pişmeye yakın bir sıkım pirinç atarız.sasığını alsın diye....sonra servis yaparken üzerine sarmısaklı süzme yoğurt dökeriz.bende çok severim.rahmetli babaannem çok pişirirdi.ondan öğrendim.bende....sevgiler emel.
YanıtlaSilemel:))
Silbiz ailecek çok severiz süzme yoğurdu,bu şeklini ilk defa duydum,seve seve uygularım,teşekkürler
çook sevgiler
Evde yer elması var deneyecegim bu tarifi anlatımın da çok hoş
YanıtlaSilumarım damağına uygun olur,beğenirsiniz
Silsevgiler
"Yorgunluğu geçince, lezzeti artacak." bu cümleyi çok sevdim. Pilavda da kullanırım artık ben bunu, duyanlar ustayım sansınlar :)
YanıtlaSil:))
Silçok tatlı bi yorum,nası gülümsedim:)
teşekkürler,
Ben yer elmasını soyuyorum ,çocuklarımın ellerine veriyorum kıtır kıtır yiyorlar :-)
YanıtlaSilAmaaa,babaları da yesin noktasında şahane bir öneri bu.
Elbette deneyeceğim. Sağlıklı ve nefis görünüyor gnam gnam gnam
sen şahane çocuk yetiştiriyorsun,sanırım kaprisle maprisle uğraşacak halleri yok onların,aferin onlara.
Silbenim eş sebze sevmez,zorunlu olarak yer:) bu yerelmasına bayıldı:)
sevgiler
bunu mutlaka denemeliyim...
YanıtlaSilmutlaka dene sevda:)
Silşimdiden afiyet olsun
Yer elması kadar lezzetli bir şey var mıdır ya! Kök sebzelerin balı ilan ediyorum onu, havuç, pancar vs de tatlıdır ama bu bir başka. Soyması en zahmetli, yemesi en keyifli, çirkin ördek yavrusu :)
YanıtlaSilMonica
SilAncak bu kadar hoş tarif edilebilir :) sahiden de öncesi ördek sonrası kuğu
Sevgiler