salatası da olur turşusu da:))
hepimizin bildiği;toprakaltı besinlerin
özenli yıkanmasının iyi olduğu:)
sıra sevgili arkadaşım funda'nın
'pancar salatası tarifinde:)
uygun yıkama işleminden geçmiş pancarların
piştiğini anlamak için;
lütfen bir bıçak yada çatalı batırarak
sakince içine geçmesini hissedin:)
yukarıdaki püf noktasını dikkate alarak;
sosunu damağınıza göre hazırlayacaksınız:)
bu çok iyi bişey,
zeytinyağı,tuz,limon,rendelenmiş sarımsak,
şahane homojen karışım olur,
yada canı isteyen için sirke:)
istenilen büyüklükte dövülmüş cevizleri de karışıma ekle:)
çok önemlisi:)
pancarı sıcakken soymak ve sosa bulamak:)
çünkü soğuyunca eklemeleri kabul etmiyor:(
ııııykk oluyor,benden söylemesi:)
turşu yapalım:))
temizleme ve haşlama aynen yukarıdaki gibi:)))
http://www.netgazete.com/yemek-tarifleri/579336.html
turşu için yukarıdaki linke tıklayabilirsiniz:))
bu da ne?
onu;
semt pazarına giderken,
yol üstündeki züccaciyede gözüme kestirdim:)
ham haliyle kullanmak,
masama ikinci bir tezgah oluyordu:)
güzeldi,hoştu:)
üzerine sıçrayan yağ lekesi çıkmayana kadar!
bizde böyle;
yaramazlık yapan ev eşyası,
saros'a adam olmaya gider!
elime büyük pürüzler gelmeyene kadar
elektrikli zımparayla üstünden geçtim.
dış etkenlerden de koruyan
'hemel' ile kurallarına göre boyayıp,zımparalayıp,
yeniden boyayıp,zımparalayıp
sanırım 8 defa! işleme devam ettim,
büyük bir sabırla:)
elbette kurumasını da beklemek sabır işiydi!
ayakları katlanabilen,
dolayısıyla istenilen yükseklikte kullanılabilen
masa üstü servis objesi oluverdi:)
ve istersem salonda sehpa üstünde,
istersem şık sofralarda orta serviste kullanabilirim onu:)))
bu akşamki görevi ise;
sarı mercimek çorbasına
eşlik edecek turşunun albenisini artırmak!
:)
beni merak eden sevgili bloger arkadaşlarım;
dostluğunuzu hissetmek harika bişey,
iyiyim,sadece zaman yönetimi sorunu yaşadım!
teşekkür ediyorum:)
elimizdekinin kıymetini bilerek,
sevgi dolu haftasonu diliyorum:)
:)
çok sevgiler
Görüntü çok hoş. Benim gibi pancar sevmeyen bir insanın bile dur tadına bakayım dedirtecek cinsten. :)
YanıtlaSilözlem,teşekkür ediyorum.
Silancak sağlığımız için yer altında saklanıp antioksidan depolamış bu şeyleri kullanmalıyız.
çok sevgiler
Havva sen çok yeteneklisin ve çok yetenekli arkadaşların var, iyi seçmişsin çevreni aferin! Herkes bir deha :)
YanıtlaSilEvet merak ettim seni, nerde dedim sarı insan..
Pancar güzel oldu mu doyamıyorum ama herkes beceremiyor. Seninki çok güzel gözüküyor. Umarım umduğun gibi çıkar. Umuk bir cümle oldu, neyse..
O sehpa sofra karışımı alet çok başarılı oldu.
Özet: her şey güzel, pek güzel!
yasemin,deme ya inanıcam:)
Silpancar güzel oldu valla,sana cevizlisini öneriyorum,istersen evde yaptığın turşuya zeytinyağ ve ceviz ekleyip meze falan yap,şahane oluyo sahiden.
teşekkürler güzel yasemin
sevgiler
Nurtopu gibi bir mimin oldu..:)
Silsevgili arkadaşım,
Silben o mim'i vaktiyle yapmıştım,bu defa ödül senin olsun tamam mı canım
sevgiler
havvacim,,,ozlemisim seni
YanıtlaSilpaylasimlardaaki zevkine bayiliyorum,,,kareler cok guzel
ne paylasirsan,,,bayiliyorum
sohpetin cok hosuma gidiyor...seni kocaman kucakliyorum
cihan ablam,çok teşekkür ediyorum.beni mutlu ettiğini biliyorsun değil mi?
Silyazdıkların ayaklarımı yerden kesti bilesin.
çok sevgiler,çok.
havvacığım...paylaşımların bir harika her şey mükemmel....maşalllah elinden her iş geliyor.her iş de elinize yakışıyor.mükemmel ...kırmızı pancar tütüklüde bende pişiririm.bizde kışın çok yenir.turşu değilde sarmısaklı soslarım.pancarı birde rendele sarmısaklı süzme yoğurla,üzerine maydonozla süsle harka olur.(pempe sultan denir adına).bizde pancar yaptığım gün brokolide yaparım. bunlar ..çok sağlıklı ...izmirliler daha şanslı orada otlar çok daha fazla çimez,radika falan şimdi..ne güzel olur...geç geldiğin zaman sizleri hem merak ediyorum.hem özlüyorum.kucak dolusu sevgiler emel.
YanıtlaSilemel teşekkür ediyorum,beni her zaman mutlu edecek şeyler söylüyorsun:))
Silpancarı tüm salataların üstüne rendeliyorum,ama pembe sultanı denememiştim,en yakın zamanda yapılacak,teşekkürler.
sevgiler
pancara bayılırım. ben de bu tırtıklı pancarı nasıl yaparlar diye düşünüyodum :) ay ne güzel fotolar yine bayıldım eline sağlık. pancarın da çok güzel. veee o sini gibi masa mı o ne güzel bişi öyle yaa ! iyi ki döndün yaa !!! çok özlemiştim ki seni been <3<3<3<3
YanıtlaSilbaşkanım,
Silben de bayılıyorum pancara,nası olursa:)
ancak çiğ olarak tüketilmesi daha faydalıymış,salataya rendeliyorum çiğ halini,seviyorum onu da.
teşekkür ediyorum senin coşkun bana çok iyi geldi:)))
Pancarı da turşusunu da çok severim ama cevizli hiç yemedim. Tarifi not ettim bile ... Püf noktalarına bayıldım . Ellerine sağlık
YanıtlaSilhazır turşulardan kaçınmaya çalışıyorum,katkı maddelerinden dolayı,
Silevde yapılan turşuya zeytinyağ ve dövülmüş cevizi ekleyince şahane oluyor,
sevgiler
Resmen aş erdim :P
YanıtlaSil:))
Silpancarı ince ince doğrayıp sade haliyle çok seviyoruz biz aslında ama tarifin o kadar güzel görünüyor ki sanırım yapacağım bu güzel salatadan. turşu zaten tam özenmelik. yeni bir turşu tarifim daha oldu. teşekkür ederim güzel paylaşımın için. minik sofrana bayıldım sevgiler...
YanıtlaSilözlem,
Silbeni mutlu ettin,ben herşeyin sade halini merak eder ve de mümkünse o şekilde hayatıma sokarım:) ama lezzet artırıcı durumlarda ara sıra fena olmuyor hani:)
sevgiler
Turşu harika görünüyor lakin annem olsa turşu yerine sanırım onu reçel yapardı çünkü bi o kaldı :) Masanız da güzelmiş güle güle kullanın
YanıtlaSilay bastım kahkahayı:)çok yaşa emi:)
Silsevgiler
Pancarı da bu kadar cazip hale getirmişsin ya, hiç alâkam yokken canım çekti:-) Masa üstü masası iyi fikir:-) Günaydın:-)
YanıtlaSilhandan:) teşekkürler
Silmutluhaftasonu
Görüntü güzel, ama turşuyu almıyayım ben :) Maalesef hiç turşu sevmiyorum. :( Salatalık sevmediğim gibi, garip bir insanım sanırım.
YanıtlaSilkardeşim de sevmez turşu hiç.hatta çocukluğunda turşu varsa sofrada oturmazdı,o derece:)
Silsevgiler
Ama bu sana olan sevgimi, azaltmıyor bilesin. :)
Silkardeşimsin,biliyorum:))
Siliyi ki de üzerine yağ lekesi sıçramış havva, enfes bir şey olup çıkmış:)
YanıtlaSildediğin gibi masa üstünde çok şık durur, bekliyorum böyle bir post senden!
pancarı sevmem ama görüntüsü al beni ye beni diyor:)
mutlu musmutlu hafta sonları sanada..
teşekkürler sebuş,
Silsen beğendin mi tamamdır.
mutluhaftasonu
pancarı ben de fırında pişiriyorum ama sizin gibi hiç soslayıp turşu yapmadım.
YanıtlaSilpişirip yiyorum elinize sağlık.
beyaz masa da çok şirin olmuş
başka bir arkadaşıma da yadım,aslında besin değerinden daha fazla yararlanabilmek için pişirilmemesi öneriliyor.çiğ olarak salata üzerine rendeleme yada yoğurtlu falan:)
Silsos çok yakışıyor,ceviz ve zeytinyağ ise uçuruyo bana göre
sevgiler
Pancar turşusunu çok severim. Salatasını hiç yemedim daha önce ama bu sosla nefis oluyordur eminim. Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilnefis oluyor deniz kesinlikle:)
Silsevgiler
Ben uzun yorumlar5 yapamayacak haldeyim.(zira turşu ve masa beni bitirdi) Diyorum ki "Allah'ım, Havva ve Sebuş kadınsa ben neyim?" Yaptıkların ayrı güzel sunumun ayrı güzel.Bugün kocaman alkışladım seni sevgili Havva
YanıtlaSilkadriye,çok tatlısın ve de komik:)
Silsebuş'u bilemem ama,kendi hakkımda rahat konuşabilirim,herşeyin bana göre en güzelini paylaşıyorum,ardında kalan herkesin bildiği:)
hee,güzelliğe çalışan bi kafam var tamam:) bu nedenle de güzelliğini görüyorum:))
sevgiler
Ben de beyaz masa ve pancarı yanyana görünce, "gitti caanım beyaz masa örtüsü pancar turşusu damladı", dedim :)) Sıkça gelir başıma da, ne zaman özenip kalabalık ve beyaz bir sofra hazırlasam ne hikmetse pancar turşusu da koyarım ortaya, geceyi benekli tamamlarız tabii :))
YanıtlaSilşimdi itiraf edicem;
Silgüzel olsun diye elimden geleni yapıp şık mık sofra kurunca,birisi bişey döküp mevzuyu renklendirince,sırtımdan su akıyo benim:)
artık gerisi zehir yani!
biz birbirimizi anladık:))
sevgiler elif
hiç pancar yemedim desem.. :)
YanıtlaSilbeyaz olan herşeyi seviyorum dekorasyonda kullanımda..
hep iyi ol :)
mutlu haftasonları
şaka!
Silhemen ye ama,turşusu hele ki cevizle desteklenince:)))))))))))
teşekkürler,sen de hep iyi ol:))
Vallahi senin hamaratlığına ve ince zevkine hayranım :) Çok güzel olmuş beyaz masan :)
YanıtlaSilnur,
Silseni okudukça kendimi yetersiz hissediyorum.ve bi süredir okuyamadığım için özledim,aklımdasın
sevgiler
Maşallah elinden de her iş gelir hanım kızımızın :))
YanıtlaSilya tolga bey:)
Silçabalıyoruz işte hayat yolunda:)))
Havva dönmüşsün canım, hoşgeldin..özledim ben seni :) evde pancar var yüzüne bakan yok, yatın deneyeceğim senin salatanı, Masada beyazlayınca ayrı bir güzel olmuş, seviyorum ben ahşap da beyazı..Çok yakışmış yeni rengi...Ellerine sağlık..
YanıtlaSilgüliz:))
Silbi güzel eskişehir,bi güzel düğün yaptım geldim:)
bana gezmek olsun da:))
teşekkürler çokkk
ben de seni özlüyorum
sevgiler
pancarı sevmeyen biri olarak bu görsel şenlikli anlatımla acaba kelimesini kullandım :) nefis görünüyor doğrusu.
YanıtlaSilsofra yeni haliyle çok şık duruyor.güle güle kullan.
sevgiler..
alanay seni tanımak keyif benim için:) teşekkürler güzel sözlerine:)
Silbence pancarı sevmeye çalış,antioksidanlar içinde bizim için çalışıyor:))
teşekkürler,sevgiler
Masa çok şahane olmuş gerçekten, beyaza boyamana bayıldım, Orada harika şeyler servis edilir ve harika fotoğraflar çekilir. Pancar'ı birkaç senedir yiyorum. O toprak tadı ve küf gibi kokusu önceleri pek cazip gelmiyordu şimdiyse çok seviyorum. Salatalarda ve ayrıca böyle haşlama olarak da seviyorum. Sarımsaklı soslu ve cevizli bir seçeneği de varmış demek öğrendim süper oldu, yakında bir deneyeyim. Çok faydalı bir besin ve gayet de yenilebilir bir şeymiş onu anladım. Turşusunu da kurmuşsun oohh afiyet şeker olsun. Ellerine sağlık.Mutlu günler diliyorum, sevgiler
YanıtlaSilsahiden harika servisler ve harika fotoğraflar:) bir bloger için hayat demek:))
Silbu dünyadaki bir kaç romantikten biri olarak görüyorum seni:)seviyorum da:)
bana konuk olmana ise bayılıyorum.
sevgiler
Sevgili Havva ben pancarlari soyup pisiriyorum ayni lezzeti aliyorum ;-) mutlu haftasonlari
YanıtlaSilayfer,doğrusu soyup soymamak önemli mi bilmiyorum,senin tarzında olabilir,ancak öncesi yine sıkı temizlik gerektirir.kabukları soyunca suyundan da yararlanabiliriz aslında.
Silmasaya bayıldım buram buram yaratıcılık kokuyor. pşancar almayız biz nedense bu tarifi denemek lazım aslında.
YanıtlaSilteşekkürler,
Silpancarın antioksidan faydaları say say bitmez,ama ençok da çiğ olarak tüketimi öneriliyor,alışmak lazım her tada aslında:))
miriba görüşürüüz. bi hafta blog okuyamadım da. evvelsi gün sölemiştim bilokumda. iyi geceleer :)
YanıtlaSilben de bi hafta kaytardım deep,eskişehir'e gittim,düğün falan vardı:)
SilHiç pancar almayan ben bile nasıl özendim...
YanıtlaSilalmalısın,yemelisin:)
Sileğer toprak kokusu rahatsız ediyorsa,tavsiyem cevizdir:)))
sevgiler
sevgili havva pancar turşusu hariç , hiçbir turşuyu sevmem hatta ağzıma bile sokmam çok lezzetli duruyor, bir kavanoz olsa asla hayır demem :)))) ellerin dert görmesin, afiyet olsun
YanıtlaSilayşen,
Silbi lezzetli oldu sorma:) ben de çok severim pancar turşusunu,hep hazır alırdım marketten.artık utanıyorum böyle şeyleri satın almaya,öyle de kolay ki,yapmamak kabahat sahiden:)
teşekkür ediyorum,
çok sevgiler
pancar turşusu bayılırıım ama hiç kendim yapmadım. papatyalar ne hoşş :)
YanıtlaSilçok kolay deep,denemelisin:)
Silküçükken benim de öyle küçük sofram vardı
YanıtlaSilannem baklava açarken ben de o sofrada küçük yuvarlaklar yapıp anneme verirdim
aklım sıra yardım etmek için
çocukluğumu yaşattın bana :)
ellerine sağlık
Allam ya! küçüklere minik sofra,noluyosa!
Silben hep çocukluğumdayım mini,ötesi boş zira:))
Bende yillardir isterim bu tahta sofradan,katlanabilir olmasi benide cezbetti:))
YanıtlaSil:)) Türkiye'ye gelince hemen al bi tane:))
Sil