24 Şubat 2014 Pazartesi

ekmeğin varsa

kedilievintarzı

                               evde yalnız kalmışım,çıt yok,
                           ohh!uzat ayağını keyfine bak;
                              rahat batar bana:(
                           aklıma gülay'ın ekmeği geldi,
                            marş marş mutfağa....................



aha..,tam buğday unu var:(tarife uygun değil,
napalım bu şekilde yapıcaz:)


üstüne yumurta sarısı yoğurtla inceltilip,


evde çörek otu seviliyor,bol miktarda serpilip,doğru fırına


ilk defa karbonatlı  ekmek yaptım,
beyaz unla yapmak daha keyifli bir sonuç verebilir,
yoğurt içine doğramışın öğle atıştırması yapmışsın diye hayal ettik eşimle,


babam tarhana çorbasının içine doğradı 
afiyetle yedi,

teşekkürler gülay cansever(tarifi içinde)


23 yorum:

  1. Misss kokular buralara kadar geldi..babacigina ve sizlere afiyet olsun..ahh o yogurda dogranan ekmek guzelligi..gunun her saati yerim;)) galiba yarin ekmek-pogca birseyler yapmak sart oldu:) sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hazır bu kadar soğukken etraf sıcak ekmek,çay:) oo görüntü harika oldu valla:)

      Sil
  2. Ellerine sağlık canım. Çok güzel olmuştur şimdi o. Zaten adı ekmek ama tadı çörek ;) tam buğday unu ile belki biraz daha sert olmuştur. Yinede elletine sağşık afiyet olsun. Sevgiler .
    Mauvv

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet,tam buğday unu sert yaptı biraz,ama gitti valla kalmadı.
      bu arada her selamın çakır efendiye gidiyor bilesin:)

      Sil
  3. Yanıtlar
    1. evet,karbonat da az marifetli değilmiş hani:)

      Sil
  4. Bende kalkar giderim mutfağa hep o vakitler. Bir dur yani derim kendi kendime gülerim birde:) Biraz poğaça gibi duruyor,
    Ama harikadır tadı eminim.

    YanıtlaSil
  5. Çok leziz görünüyor, hemen denemek lazım :))
    Sevgiler :)

    YanıtlaSil
  6. Bence tam buğday unuyla da çok güzel olmuş da tarif yok. Elinize sağlık süper.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet güzeldi,ama beyaz unla bence en iyisi,biraz tıkız oldu tam buğday unuyla.bu arada gülay cansever'e tıklayınca tarif çıkacak,zira orjinali o'na ait.
      teşekkürler

      Sil
  7. Ohhh, mis gibi de kokmuştur.Ellerinize sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ekmek yapmayı ve o dakka onu yemeyi çok seviyorum,çok vahşi mi bu?

      Sil
  8. Maya allerjisi olan bir arkadaşıma yapacağım, teşekkürler.

    YanıtlaSil
  9. ben de yapcam bunu. benim neyim eksik :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sen yapmaya kalkarsan eğer, bunu kesin annenin izin gününe denk getirirsin:)

      Sil
  10. Merhaba arkadaşım ellrine sağlık bana ıspanak kökünü sormuşsun her aldığımda köklerini kesiyorum ve kesekağıdında poşette biriktiriyorum dolapta bayağı uzun duruyor ama tabiki çok da uzun bekletmemek lazım sevgiler...

    YanıtlaSil
  11. Çok güzel ellerinize sağlık :)

    YanıtlaSil