evde yalnız kalmışım,çıt yok,
ohh!uzat ayağını keyfine bak;
rahat batar bana:(
aklıma gülay'ın ekmeği geldi,
marş marş mutfağa....................
aha..,tam buğday unu var:(tarife uygun değil,
napalım bu şekilde yapıcaz:)
üstüne yumurta sarısı yoğurtla inceltilip,
evde çörek otu seviliyor,bol miktarda serpilip,doğru fırına
ilk defa karbonatlı ekmek yaptım,
beyaz unla yapmak daha keyifli bir sonuç verebilir,
yoğurt içine doğramışın öğle atıştırması yapmışsın diye hayal ettik eşimle,
babam tarhana çorbasının içine doğradı
afiyetle yedi,
teşekkürler gülay cansever(tarifi içinde)
Misss kokular buralara kadar geldi..babacigina ve sizlere afiyet olsun..ahh o yogurda dogranan ekmek guzelligi..gunun her saati yerim;)) galiba yarin ekmek-pogca birseyler yapmak sart oldu:) sevgiler..
YanıtlaSilhazır bu kadar soğukken etraf sıcak ekmek,çay:) oo görüntü harika oldu valla:)
SilEllerine sağlık canım. Çok güzel olmuştur şimdi o. Zaten adı ekmek ama tadı çörek ;) tam buğday unu ile belki biraz daha sert olmuştur. Yinede elletine sağşık afiyet olsun. Sevgiler .
YanıtlaSilMauvv
evet,tam buğday unu sert yaptı biraz,ama gitti valla kalmadı.
Silbu arada her selamın çakır efendiye gidiyor bilesin:)
Ne güzel kabarmış öyle...
YanıtlaSilevet,karbonat da az marifetli değilmiş hani:)
SilBende kalkar giderim mutfağa hep o vakitler. Bir dur yani derim kendi kendime gülerim birde:) Biraz poğaça gibi duruyor,
YanıtlaSilAma harikadır tadı eminim.
huylu huyundan ....işte:)
SilÇok leziz görünüyor, hemen denemek lazım :))
YanıtlaSilSevgiler :)
beyaz un daha iyi olur bence
SilBence tam buğday unuyla da çok güzel olmuş da tarif yok. Elinize sağlık süper.
YanıtlaSilevet güzeldi,ama beyaz unla bence en iyisi,biraz tıkız oldu tam buğday unuyla.bu arada gülay cansever'e tıklayınca tarif çıkacak,zira orjinali o'na ait.
Silteşekkürler
Ohhh, mis gibi de kokmuştur.Ellerinize sağlık :)
YanıtlaSilekmek yapmayı ve o dakka onu yemeyi çok seviyorum,çok vahşi mi bu?
SilMaya allerjisi olan bir arkadaşıma yapacağım, teşekkürler.
YanıtlaSileline sağlık
SilEllerine sağlık
YanıtlaSil:)
ben de yapcam bunu. benim neyim eksik :)
YanıtlaSilsen yapmaya kalkarsan eğer, bunu kesin annenin izin gününe denk getirirsin:)
Sil:) ibit hihihi.
SilMerhaba arkadaşım ellrine sağlık bana ıspanak kökünü sormuşsun her aldığımda köklerini kesiyorum ve kesekağıdında poşette biriktiriyorum dolapta bayağı uzun duruyor ama tabiki çok da uzun bekletmemek lazım sevgiler...
YanıtlaSilmesaj alınmıştır,teşekkürler
SilÇok güzel ellerinize sağlık :)
YanıtlaSil