sabah 6'da kalkış,6.30'da eşi işe yolcu ediş,mutfağa geçiş,1 bardak su içip sade türk kahvesi eşliğinde bloglara bakış:)
akşama ne pişirsem acaba?'yı düşünüş!
kilo vermeye çalıştığım,eşi de mevzuya kattığımdan:)
az yağlı çok lezzetli tatların peşindeyim:)
pratik ve sağlıklı ne olabilir? buzdolabında kabak mı varmış?
2 orta boy soğanı yemeklik doğrayıp,
1/2 baş sarımsağı bıçağın yüzüyle ezip,tencereye alalım.
kabakları alaca soyup,ikiye,dörde,sekize bölelim.biberleride :)
tencereye.
2 ortanın üstünde irinin altında pembe domatesin kabuklarını soyup küp doğrayalım,
tenceredeki yeşilleri ve beyazları karıştıralım tanışsınlar:),
domatesleri ekleyelim,tuzu ve 2 kaşık zeytinyağını ilave edelim,
1/2 limonu da sıkalım.
tencerenin kapağını kapatalım,ocağa alalım.
hiç su koymayacağız,sebzeleri kendi suyuyla pişireceğiz.
asla karıştırıp sebzeleri ezmeyeceğiz,
gerekirse kapağı kapalıyken tencereyi sallayıp kaynaştıracağız:)
bu arada yıkadığınız maydanoz ve dereotunu uygun boyutta bardak içine su koyup buzdolabında en az 1 hafta boyunca taze taze kullanabilirsiniz.
pişti,dinlendi,servis kabına alındı,
üzerine dereotu ve maydanoz sevilen miktarda eklenecek.
beyaz olan kayınvalideme:))
daha akşama çok var:)
eğer kabak varsa,canın çekiyorsa sen de yapabilirsin:)
benim tercihim yanında yoğurt:)
:)
çok sevgiler
Benim favori yaz yemeğim olur kendileri . Ellerine sağlık ,biz de az biraz dikkat etmeye çalışıyoruz bu aralar...
YanıtlaSilYarın ben de yapayım bari :)
yap Nilgüncüm afiyet olsun,kabağın herşeyini severim ben gerçi:)))
SilBayılırım kabağa. Geçen kıymalı yaptım ben de çok güzel oldu :)
YanıtlaSilİnce doğranmış kırmızı biberle birlikte pişirildiğinde görüntü de çok güzel oluyor. Pişerken yemeğe su katılmaması iyi oluyor gerçekten. Kabak su salıyor zaten.
YanıtlaSilGecenin bu saatinde yapsam apartmandakilerin rüyasına girer mi acaba :)
YanıtlaSilSeverim her türlü kabak yemeğini...Kabak enjekte edilen karpuz hariç :(( Seninki de çok güzel eline sağlık
YanıtlaSilHavvam ellerine sağlık..Bende çok yakıştırıyorum kabak yemeğine dere otunu...Çok leziz oluyor...Sevgiler canımcım..
YanıtlaSilDereotu da nasıl yakışır kabağa değilmi? Çok nefis görünüyor ay canım çok çekti desem.
YanıtlaSilSevgilerimle.
kabak var evde bak sen şu Allah'ın işine :-))))
YanıtlaSilkilo milo verme sen;gördüm ben seni resimlerdeee
Benim de sevdiğim bir yemek. Bir avuç yeşil mercimek de katıyorum ben. Hem lezzeti hem besin değeri artıyor.
YanıtlaSilEn ayrıntılı tarifler sende! Tebrikler:))
YanıtlaSilhamarat gelin, eşini, aşını birde kayınvalidesini düşünen az bulunur havvacıgım senden. ellerine sağlık. severim kendisini.
YanıtlaSilYrn ben de yapayım.
YanıtlaSilkabak çekti canım sabah sabah yemin ederim. Nefis görünüyor...
YanıtlaSilNefis görünüyor, ellerinize sağlık...
YanıtlaSilEN sevdiğim, yapayım akşama bari:-)
YanıtlaSil