2 Haziran 2016 Perşembe

kabaklı sabah içtiması



sabah 6'da kalkış,6.30'da eşi işe yolcu ediş,mutfağa geçiş,1 bardak su içip sade türk kahvesi eşliğinde bloglara bakış:)


akşama ne pişirsem acaba?'yı düşünüş!


kilo vermeye çalıştığım,eşi de mevzuya kattığımdan:) 
az yağlı çok lezzetli tatların peşindeyim:) 
pratik ve sağlıklı ne olabilir? buzdolabında kabak mı varmış?


2 orta boy soğanı yemeklik doğrayıp,
1/2 baş sarımsağı bıçağın yüzüyle ezip,tencereye alalım.
kabakları alaca soyup,ikiye,dörde,sekize bölelim.biberleride :)
tencereye.


2 ortanın üstünde irinin altında pembe domatesin kabuklarını soyup küp doğrayalım,
tenceredeki yeşilleri ve beyazları karıştıralım tanışsınlar:),
domatesleri ekleyelim,tuzu ve 2 kaşık zeytinyağını ilave edelim,
1/2 limonu da sıkalım.
tencerenin kapağını kapatalım,ocağa alalım.


hiç su koymayacağız,sebzeleri kendi suyuyla pişireceğiz.
asla karıştırıp sebzeleri ezmeyeceğiz,
gerekirse kapağı kapalıyken tencereyi sallayıp kaynaştıracağız:)


bu arada yıkadığınız maydanoz ve dereotunu uygun boyutta bardak içine su koyup buzdolabında en az 1 hafta boyunca taze taze kullanabilirsiniz.


pişti,dinlendi,servis kabına alındı,
üzerine dereotu ve maydanoz sevilen miktarda eklenecek.


beyaz olan kayınvalideme:))


daha akşama çok var:)
eğer kabak varsa,canın çekiyorsa sen de yapabilirsin:)
benim tercihim yanında yoğurt:)
:)
çok sevgiler










16 yorum:

  1. Benim favori yaz yemeğim olur kendileri . Ellerine sağlık ,biz de az biraz dikkat etmeye çalışıyoruz bu aralar...
    Yarın ben de yapayım bari :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yap Nilgüncüm afiyet olsun,kabağın herşeyini severim ben gerçi:)))

      Sil
  2. Bayılırım kabağa. Geçen kıymalı yaptım ben de çok güzel oldu :)

    YanıtlaSil
  3. İnce doğranmış kırmızı biberle birlikte pişirildiğinde görüntü de çok güzel oluyor. Pişerken yemeğe su katılmaması iyi oluyor gerçekten. Kabak su salıyor zaten.

    YanıtlaSil
  4. Gecenin bu saatinde yapsam apartmandakilerin rüyasına girer mi acaba :)

    YanıtlaSil
  5. Severim her türlü kabak yemeğini...Kabak enjekte edilen karpuz hariç :(( Seninki de çok güzel eline sağlık

    YanıtlaSil
  6. Havvam ellerine sağlık..Bende çok yakıştırıyorum kabak yemeğine dere otunu...Çok leziz oluyor...Sevgiler canımcım..

    YanıtlaSil
  7. Dereotu da nasıl yakışır kabağa değilmi? Çok nefis görünüyor ay canım çok çekti desem.
    Sevgilerimle.

    YanıtlaSil
  8. kabak var evde bak sen şu Allah'ın işine :-))))

    kilo milo verme sen;gördüm ben seni resimlerdeee

    YanıtlaSil
  9. Benim de sevdiğim bir yemek. Bir avuç yeşil mercimek de katıyorum ben. Hem lezzeti hem besin değeri artıyor.

    YanıtlaSil
  10. En ayrıntılı tarifler sende! Tebrikler:))

    YanıtlaSil
  11. hamarat gelin, eşini, aşını birde kayınvalidesini düşünen az bulunur havvacıgım senden. ellerine sağlık. severim kendisini.

    YanıtlaSil
  12. kabak çekti canım sabah sabah yemin ederim. Nefis görünüyor...

    YanıtlaSil
  13. Nefis görünüyor, ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
  14. EN sevdiğim, yapayım akşama bari:-)

    YanıtlaSil