20 Mart 2016 Pazar

kim kimi güzelleştirir?


kayınvalideme gitmeden önce poz veren bulgur pilavı:)


malzemeyi hazırla,lezzet hemen ardında!
 sloganıyla başlayalım bugün:)
2 bardak pilavlık bulgur
(ben duru markasını seviyorum)
1 çok iri kurusoğan çok ince doğranmış,
2 diş sarımsak çok ince doğranmış
1 çok iri domates küp doğranmış
1 bağ semizotu,
sapları çok ince yaprakları daha iri doğranmış,
1 bardak veya daha fazlası haşlanmış nonut
1 tatlı kaşığı biber salçası,
1 türkkahvesi fincanı sıvıyağ,
karabiber,
dilerseniz kimyonda ilave edilebilir,ben koymadım!
tuz,
3 bardak sıcak su


tencereye sıvıyağı,
ardından doğranmış soğanı koyalım kavruladursun,
5 dakika kadar sonra içine 1 tatlı kaşığı biber salçası,2 diş sarımsak konmuş küp doğranmış domatesi ekleyelim,bi kaç dakika da birlikte kavrulsunlar,sıra geldi semizotu güzeline:)


eklendi mi güzelliğe semizotu da?
tamam sırada ne var?
daha önce haşlanmış olsa da,sıcak sudan geçirilmiş nohut!
(derindondurucu kokusu ihtimalini ortadan kaldırmak için)


bulguru da,suyu da ekledik mi efendime söyliyim:)
kaynasın,suyunu çeksin,demlensin herzaman olduğu gibi:))
yemede yanında yat demicem,
çok lezzetli:)kesinlikle yemeli:)


içinde neredeyse her telden olan bu yemek, 
bi güzellik yaratıyor ki sormayın!
umarım ki memleketim de; 
farklı renklerin uyumunu,tadını,güvenini,lezzetini,
beraberliğini hatırlar! 
çocukluğumuzda mahallelerimizde olduğu gibi;
 kapılarımızı kilitlemeden yaşadığımız zamanlardaki gibi,
huzura açılır gönlümüz:)


afiyet olsun,
mutlu hafta olsun,
sevgiler olsun.
:)



30 yorum:

  1. Hmmm güzel bir görüntü olmuş.

    YanıtlaSil
  2. Bu kötü günlerde pozitif enerjiyle evlere konuk olmak ne güzel. Özellikle son paragraf harika.
    Pilava sıvı yağ yerine zeytinyağı da iyi olur sanırım.
    Sevgiyle.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkürler makbule:))
      pilav ister zeytinyağ,ister tereyağ arzuya,damağın lezzetine göre:))neden olmasın?
      çok sevgiler

      Sil
  3. Bende deneyeceğim bulgur ve nohut hastasıyım;) ellerinize sağlık.Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. o zaman tam da sana göre feridecim,hafif ıslak ve şahane:)
      şimdiden afiyet olsun.
      sevgiler

      Sil
  4. anlatım da sunum da çok çekici :)

    YanıtlaSil
  5. Bu bulgur pilavında yok yok. :)))Şahane olmuş, eline sağlık canım, afiyet bal olsun. Dileklerine aminnnn diyorum. :)

    YanıtlaSil
  6. Harika süper bir fikir semizotu ile hiç denememistim en yakın zamanda yapacağım ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  7. Hmmmmmm elinize sağlık.
    Bulgur pilavını her haliyle severim. Otları da çok yakistiririm buna:)))
    Tadını aldım bile sankii...

    YanıtlaSil
  8. "Kokusu burnuma kadar geldi" dersem, inan! İçim açıldı;) ellerine sağlık Havvacığım, sanıyorum yarın ben de yapacağım;) çünkü, aklım burada kaldı;) sevgiler

    YanıtlaSil
  9. Ağzımın suyu akmış olabilir :) Ellerine sağlık :)

    YanıtlaSil
  10. Bi insanın canı sabah sabah bulgur pilavı ister mi? Eğer Havva yapmışsa ister? :))Muhteşem görünüyor, ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
  11. Farklılık birarada güzelliktir, lezzettir ! Eline sağlık !

    YanıtlaSil
  12. Semizotu fikrine bayıldım. Harika olmuş, tahmin edebiliyorum az çok lezzetini. Görüntüsü de şahane zaten.
    Ellerine sağlık, iyi haftalar dilerim.

    YanıtlaSil
  13. Havvam çok güzel görünüyor...Besleyiciliği de 10 numara...Ellerine sağlık canımcım...Sevgiler

    YanıtlaSil
  14. Çok güzel görünüyor , emeğinize ve elinize sağlık.

    YanıtlaSil
  15. Hi dear friend ,,,que delicia de receta ,,espero que tenga un bendecido comienzo de semana
    Cariños

    YanıtlaSil
  16. Farklılıklar aslında güçlenmemizi ve yeni sentezler üretmemizi sağlar. Öyle olmasa, İskender Doğu ile Batıyı birbiriyle eşlendirmek ister miydi? Eline sağlık..

    YanıtlaSil
  17. pilavdan öte bir lezzet olmuş bu Havva. ve son paragrafla noktayı koymuşsun. harikasın...

    YanıtlaSil
  18. Bulgura bayılırım ki ne bayılırım. Haftada en az bir kere pişer bizde. Hele de böyle malzemelisini görünce gözlerim faltaşı gibi açıldı! Ellerine gönlüne sağlık Havva!

    YanıtlaSil
  19. havvacığım....dileğine amin..o çocukluğumdaki komşululuklar bir harika idi.bizler biraz gördük..de şimdi ki çoçuklarımız hiç görmedi....mersinde yaylaya çıkana kadar ..sıcaktan kapı, pencere açık yatardık...havvacığım bir de ben yazlık sinemaları çok özledim.bulgur pilavın nefis görünüyor.ellerine sağlık. sevgilerimle emel.

    YanıtlaSil
  20. senden özendim hatta canım istedi ben de yaptım biraz farklı ama; kuşbaşı etleri haşlamaya koydum içme suyu ile, o arada tereyağında soğanları çevirdim, sonra taze soğanların yeşil tarafını, yarım domates ve bolca karabiber pul biber kekik ekledim, o arada dayanamadım fransız hardal vardı evde bir çay kaşığı da ondan, iyice kavruldlar, bulguru ekledim iki çevirdim, et suyunu ve etin yarısını ekledim tencere tuz kontrolü, ve kısık ateşte pişirme. hakikaten canım bunu istemiş görünce senin tarifini.

    YanıtlaSil
  21. ne ferah fotolaaaar yaaa :)

    YanıtlaSil
  22. Çok severim ki ben bulgur pilavını... Emeğine sağlık... Sevgiler...

    YanıtlaSil
  23. Semizotu aşkım canlandı. Ellerine sağlık canım.

    YanıtlaSil
  24. En çok semizotu olayını sevdim. Doğru söylüyorsunuz "Duru" özellikle bulgurda aşmış kendini ne çok çeşidi var. Mutlaka deneyeceğim semizotu hatırına. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  25. En çok semizotu olayını sevdim. Doğru söylüyorsunuz "Duru" özellikle bulgurda aşmış kendini ne çok çeşidi var. Mutlaka deneyeceğim semizotu hatırına. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  26. Bende kuru kuru hiç sevmem. Bu cidden çok güzel. :) Ne zaman geliyoruz yemek için? :))

    YanıtlaSil