kayınvalideme gitmeden önce poz veren bulgur pilavı:)
malzemeyi hazırla,lezzet hemen ardında!
sloganıyla başlayalım bugün:)
2 bardak pilavlık bulgur
(ben duru markasını seviyorum)
1 çok iri kurusoğan çok ince doğranmış,
2 diş sarımsak çok ince doğranmış
1 çok iri domates küp doğranmış
1 bağ semizotu,
sapları çok ince yaprakları daha iri doğranmış,
1 bardak veya daha fazlası haşlanmış nonut
1 tatlı kaşığı biber salçası,
1 türkkahvesi fincanı sıvıyağ,
karabiber,
dilerseniz kimyonda ilave edilebilir,ben koymadım!
tuz,
3 bardak sıcak su
tencereye sıvıyağı,
ardından doğranmış soğanı koyalım kavruladursun,
5 dakika kadar sonra içine 1 tatlı kaşığı biber salçası,2 diş sarımsak konmuş küp doğranmış domatesi ekleyelim,bi kaç dakika da birlikte kavrulsunlar,sıra geldi semizotu güzeline:)
eklendi mi güzelliğe semizotu da?
tamam sırada ne var?
daha önce haşlanmış olsa da,sıcak sudan geçirilmiş nohut!
(derindondurucu kokusu ihtimalini ortadan kaldırmak için)
bulguru da,suyu da ekledik mi efendime söyliyim:)
kaynasın,suyunu çeksin,demlensin herzaman olduğu gibi:))
yemede yanında yat demicem,
çok lezzetli:)kesinlikle yemeli:)
içinde neredeyse her telden olan bu yemek,
bi güzellik yaratıyor ki sormayın!
umarım ki memleketim de;
farklı renklerin uyumunu,tadını,güvenini,lezzetini,
beraberliğini hatırlar!
çocukluğumuzda mahallelerimizde olduğu gibi;
kapılarımızı kilitlemeden yaşadığımız zamanlardaki gibi,
huzura açılır gönlümüz:)
afiyet olsun,
mutlu hafta olsun,
sevgiler olsun.
:)
Hmmm güzel bir görüntü olmuş.
YanıtlaSilteşekkürler elif:))
Silsevgiler
Bu kötü günlerde pozitif enerjiyle evlere konuk olmak ne güzel. Özellikle son paragraf harika.
YanıtlaSilPilava sıvı yağ yerine zeytinyağı da iyi olur sanırım.
Sevgiyle.
teşekkürler makbule:))
Silpilav ister zeytinyağ,ister tereyağ arzuya,damağın lezzetine göre:))neden olmasın?
çok sevgiler
Bende deneyeceğim bulgur ve nohut hastasıyım;) ellerinize sağlık.Sevgiler
YanıtlaSilo zaman tam da sana göre feridecim,hafif ıslak ve şahane:)
Silşimdiden afiyet olsun.
sevgiler
anlatım da sunum da çok çekici :)
YanıtlaSilBu bulgur pilavında yok yok. :)))Şahane olmuş, eline sağlık canım, afiyet bal olsun. Dileklerine aminnnn diyorum. :)
YanıtlaSilHarika süper bir fikir semizotu ile hiç denememistim en yakın zamanda yapacağım ellerine sağlık
YanıtlaSilHmmmmmm elinize sağlık.
YanıtlaSilBulgur pilavını her haliyle severim. Otları da çok yakistiririm buna:)))
Tadını aldım bile sankii...
"Kokusu burnuma kadar geldi" dersem, inan! İçim açıldı;) ellerine sağlık Havvacığım, sanıyorum yarın ben de yapacağım;) çünkü, aklım burada kaldı;) sevgiler
YanıtlaSilAğzımın suyu akmış olabilir :) Ellerine sağlık :)
YanıtlaSilBi insanın canı sabah sabah bulgur pilavı ister mi? Eğer Havva yapmışsa ister? :))Muhteşem görünüyor, ellerinize sağlık...
YanıtlaSilFarklılık birarada güzelliktir, lezzettir ! Eline sağlık !
YanıtlaSilSemizotu fikrine bayıldım. Harika olmuş, tahmin edebiliyorum az çok lezzetini. Görüntüsü de şahane zaten.
YanıtlaSilEllerine sağlık, iyi haftalar dilerim.
Havvam çok güzel görünüyor...Besleyiciliği de 10 numara...Ellerine sağlık canımcım...Sevgiler
YanıtlaSilÇok güzel görünüyor , emeğinize ve elinize sağlık.
YanıtlaSil¡Qué rico!
YanıtlaSilHi dear friend ,,,que delicia de receta ,,espero que tenga un bendecido comienzo de semana
YanıtlaSilCariños
Farklılıklar aslında güçlenmemizi ve yeni sentezler üretmemizi sağlar. Öyle olmasa, İskender Doğu ile Batıyı birbiriyle eşlendirmek ister miydi? Eline sağlık..
YanıtlaSilpilavdan öte bir lezzet olmuş bu Havva. ve son paragrafla noktayı koymuşsun. harikasın...
YanıtlaSilBulgura bayılırım ki ne bayılırım. Haftada en az bir kere pişer bizde. Hele de böyle malzemelisini görünce gözlerim faltaşı gibi açıldı! Ellerine gönlüne sağlık Havva!
YanıtlaSilhavvacığım....dileğine amin..o çocukluğumdaki komşululuklar bir harika idi.bizler biraz gördük..de şimdi ki çoçuklarımız hiç görmedi....mersinde yaylaya çıkana kadar ..sıcaktan kapı, pencere açık yatardık...havvacığım bir de ben yazlık sinemaları çok özledim.bulgur pilavın nefis görünüyor.ellerine sağlık. sevgilerimle emel.
YanıtlaSilsenden özendim hatta canım istedi ben de yaptım biraz farklı ama; kuşbaşı etleri haşlamaya koydum içme suyu ile, o arada tereyağında soğanları çevirdim, sonra taze soğanların yeşil tarafını, yarım domates ve bolca karabiber pul biber kekik ekledim, o arada dayanamadım fransız hardal vardı evde bir çay kaşığı da ondan, iyice kavruldlar, bulguru ekledim iki çevirdim, et suyunu ve etin yarısını ekledim tencere tuz kontrolü, ve kısık ateşte pişirme. hakikaten canım bunu istemiş görünce senin tarifini.
YanıtlaSilne ferah fotolaaaar yaaa :)
YanıtlaSilÇok severim ki ben bulgur pilavını... Emeğine sağlık... Sevgiler...
YanıtlaSilSemizotu aşkım canlandı. Ellerine sağlık canım.
YanıtlaSilEn çok semizotu olayını sevdim. Doğru söylüyorsunuz "Duru" özellikle bulgurda aşmış kendini ne çok çeşidi var. Mutlaka deneyeceğim semizotu hatırına. Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilEn çok semizotu olayını sevdim. Doğru söylüyorsunuz "Duru" özellikle bulgurda aşmış kendini ne çok çeşidi var. Mutlaka deneyeceğim semizotu hatırına. Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilBende kuru kuru hiç sevmem. Bu cidden çok güzel. :) Ne zaman geliyoruz yemek için? :))
YanıtlaSil