18 Şubat 2015 Çarşamba

patatese sığınmış eroin


artık bodrum'lu olan arkadaşlarımız
 haftasonumuzu güzelleştirdi,
ayşecim maharetli elleriyle çabucak bi meze patlatıverdi:)
aralarında eroin adını verdikleri bu şeyin tadına bakınca 
ismini hakettiğini düşündüm:)
yiyorsun,sarsılıyorsun,
birazdan yine yemek istiyorsun,sarsılıyorsun.....
böyle sürüp gidiyor tabağın dibi gelene kadar:)


1 ölçü közlenmiş patlıcan,
(mecburen konserve aldık,ev yapımı daha güzel olur eminim)
3 yada 4 ölçü süzme yoğurt,
3 diş sarımsak ezilip ince doğranmış,
kurutulmuş acı kırmızı biber,
tereyağ:)


patlıcanı karıştırma kabına alıp,çatalla ezerek inceltelim,
üzerine süzme yoğurdu ekleyerek karışımı homojenleştirelim,
üzerine sarımsağı da ilave edip karıştıralım:)
böylece alt yapı hazır oldu:))


kurutulmuş biberleri elimizle kırarak doğrayalım,
ben tohumları ayırmanızı tavsiye ediyorum,
acının şiddeti daha da yükseliyor çünkü!


şimdi sıra bam telinde!
eriyen tereyağına elle doğradığımız biberleri de ekleyip, 
yağ yanmayacak şekilde kavuralım:)
altyapının üzerine dökelim:)


doğru masaya marş!


patatesleri çok güzel yıkayıp fırçalayalım,
kabuklu bi şekilde istediğimiz büyüklükte doğrayalım,
üzerine şahane bodrum kekiği,pul biber,tuz serpelim,
biraz da zeytinyağı,karıştıralım,
pişirme kağıdı serilmiş fırın kabına bi güzel yerleştirelim,
200 derecede altüst açık pişsin bakalım:)


ekmeği eroine banıp of off! yanınca,patates imdada yetişiyor:)
bu kısır döngü devam edip gidiyor!


nergislerim de saksısında pişiyor:)
pek yakında bizimle olmak için:)
:)
akıl ve beden sağlığıyla kalalım:)
:)
çok sevgiler
not:puslu ve akşamüstü istanbul havasında fotoğraflar pek de tercih ettiğim gibi değil:(
flaş kullanmayı sevmiyorum:(




45 yorum:

  1. Ben fotoğraflara bayıldım:) Bu tarifi mutlaka denemeliyim, tam benim sevdiğim tadlar. Acaba konservede yağın içinde kurutulmuş domatesler oluyor ya soslu filan, ondan olur mu?
    Çok güzel geçsin senin günün de:) Öperim çok.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. tuba,bence çok yaratıcı fikir,kurutulmuş domatese ben de bayılıyorum:)
      acılık için biraz pul biber mi eklenir,yoksa acısız mı yenir?denemeli:)
      çok sevgiler

      Sil
  2. Günaydın! Vallahi her aşamasını tek tek çekmişsin! Bravo vallahi. :) Çokta güzel görünüyor, pek sevdim şimdiden.
    Sevgiler!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ee işimiz bu ersin,tek tek fotocu:))

      Sil
  3. Çok güzel görünüyor sabah sabah canım istedi akşam olsa da denesek:)

    YanıtlaSil
  4. hımm leziz tarifler nefis sofralarda buluşmuş.. ellerine sağlık havvacım,
    Akıl ve beden sağlığı ile kalalım ne harika bir dilek,
    öperim..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sebuş,
      dostlarla herşey zevkli lezzetli:)
      ayrıca eroinde pek güzel:))
      teşekkürler canım,çok sevgiler

      Sil
  5. Hımmm, sevdiğim her şeyin birleşimi olmuş :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok da güzel oldu handan:)
      sevgiler

      Sil
  6. off of patlıcannnn
    tam benlik bu :)
    patlıcan süzme yoğurt sarımsak üçlüsünü hep yapıyorum ama tereyağlı biber ekini hemen akşama deneyeceğim

    Not: Ağzım sulandı :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :))
      umarım umduğun gibi olmuştur:))
      sevgiler

      Sil
  7. Ah anlatımın öyle bir etki etti ki tükürük bezlerim durmadan çalışıyor şuan :D
    Çok nefis görünüyor. Özlemişim bol ekmek banmalı yiyecekleri :))
    Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. valla deniz,bandıra bandıra ye beni doyamazsın tadıma şeklinde şarkı eşlik edebilir:))
      çok sevgiler

      Sil
  8. Okurken canım çekt valla.İlk fırsatta deneyecem...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. gamze çok basit ve çok lezzetli tavsiye ediyorum canım:)

      Sil
  9. baharda minnak minnak patatesler olur bizim buralarda taptaze aynı işlemi onlara yapıp fırınlıyorum , olduğu gibi kabukları ile... çok leziz gözüküyor. ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ayşen,
      anlattın ya minnak minnak diye yemin ediyorum hayal etmeye bile bayıldım,çok severim çok:)
      lütfen yapınca bi kaçtanesini de benim için ye olur mu?
      çok sevgiler

      Sil
  10. Oyyyy Havvacım ..yemede yanında yat....Afiyet şekerolsun..Ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yer yer yatarız gülizcim:))
      sevgiler canım benim:)

      Sil
  11. Havvaaaa ismi görünce korktum birden amaaaağ :)
    damak tadıma çok uygun bir tarif , acıya bayılırım hem. Bunu yapıcam mutlaka. Sonra da fotosunu çekicem hehe :)
    Fotoların çok güzel ki, artık uzman oldun iyice bak biz anlamıyoz sen anlıyon fotolardaki eksiklikleri vay ;)
    Nergislere bayılıyorum. Annem de bayılır.Rahmetli babam da anneme hep nergis alırdı, mahcup mahcup verirdi:)
    Güzel güzel pişsinler saksısında <3<3

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. başkan,çok tatlısın he:)
      merakla bekliyorum tarifi uygulayıp fotolamanı:) bir de annenin yorumunu:))
      ay,hem sana hem annene nergisler feda olsun:))
      ben sana baykuş değil nergis resmi yapmaya karar verdim başkanım,kabul mü?
      çok sevgiler

      Sil
    2. sen de çok tatlısın heeee :) hehhee :) kabul tibi<3

      Sil
  12. havvacığım.....her şey süper afiyetler olsun.... sofra öğle..nergisler öğle..allah daim etsin (Maşallah) dostlarla yenen sofra her zaman bereketli olur..sevgiler emel.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. emel teşekkür ediyorum,her zaman güzel sözlerin ve iyi yüreğinle umut veriyorsun,
      çok sevgiler

      Sil
  13. Nefis görünüyor, kısır döngünün böylesine can kurban :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet hülya,kimse şikayet etmiyor yerken:))
      çok sevgiler

      Sil
  14. Bugün bloglarda yemek günü... Bunu da canım çekti şimdi ama olmaz ki! :)
    Ellerine sağlık Havva. Puslu havaya göre gayet güzel fotoğraflar, haksızlık etme kendine...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)
      sanırım canımız o kadar çok sıkıldı ki bu aptal ziyan insanlar yüzünden
      mutlu olalım diye kendimizi mutfağa atıyoruz cümleten:))
      teşekkürler,sevgiler

      Sil
  15. Eroin bağımlısı olacağız takipçiler olarak iyi mi? :D

    Mutlak deneyeceğim; acı acı nam nam çok lezzetli görünüyor. Patatesi kabuklu daha çok severim zaten...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)) güzel bi lezzet:))
      dene nurdan hanım:))hımmm
      çok sevgiler

      Sil
  16. Tarifinden bile ağzım sulanmaya başladı, ne eroinmiş :)) Yazdım, yapmak şart oldu :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)
      teşekkürler,yapmalısın pişman olmazsın:)
      sevgiler

      Sil
  17. ellerine sağlık Ayşe nin. dondurucuya beğendi için koymuştum ben patlıcan közlemesi. kuru biberim yok ama pul biberle yaparım bu lezzeti. nefiss görünüyor. afiyet olsun canım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. özlem sahiden çok lezzetli bişey,dene ama pul biber ile kurutulmuş biber aynı lezzette olur mu bilemiyorum.bir de belirtmeden geçemeyeceğim,patlıcanı çok koyarsan patlıcan salatası gibi oluyor,bilgine canım:)
      sevgiler

      Sil
  18. Patlıcan ve patates en sevdiklerim:) Olsa da yesem şimdi harika görünüyorlar:)))) Sevgiler....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. benim de en sevdiklerim baharcım:))
      sevgiler

      Sil
  19. Tam benlik bu tarifi en kisa sürede denemek dilegiyle,arkadasinin da ellerine saglik bu arada!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. denemelisin,zevkle de ye inşallah:))
      arkadaşım çok beceriklidir,çokkk
      sevgiler

      Sil
  20. Sahane olmus,hep arkadaslarimda yerim bizimkiler patlcan hic sevmiyorlar malesef.Bazen kendime azicik yaparim ama bu pek aciliymis :) Ismide cok Ilginc:)

    Cook saglikli bir meze,zayiflatici, özellikleri de cok yüksek :)

    Patetesin bu halini cok seviyorum,Allah'tan bunu seviyorlar...

    sevgilerle

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım benim ekmeği banmazsan eğer kilo almayı engellemek mümkün tabi,ancak acı öyle basıyor ki ekmek olmadı patates girince mevzuya ah kalori ah!
      Sevgiler

      Sil
  21. havvacim,,merhabalar
    sanki ben uzun zamandir ugramiyormusum gibi bir his uyandi icimde:))))))
    sana kucucuk bir soru...sen bu anlattiklarini keyifle yerken..kac kilo aliyorsun?
    kimse duymaz kulagima fisilda,,,
    saka bir yana havvacim,,,cok tatlisin,,,cok keyifli paylastiklarin
    seni sevgiyle kucakliyorum..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cihan abla valla lezzet arttıkça kilo da artıyor,daha fenası kontrol mekanizması kontrolden çıkıyor:)
      Teşekkür ediyorum ablam,beni çok mutlu ettin

      Sil
  22. havvacığım yazıyorum yazıyorum siliniyor umarım bu yayınlanır. ben de mi oluyor bilmiyorum senin sayfanda bir kaç kez yorum yazmak zorunda kalıyorum.
    mimlerle çok aram olmasa da keyifle okudum ve her zaman ki gibi farklısın. çok sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. özlem teşekkür ediyorum zahmetine:))
      ben de zaman zaman bu durumu yaşıyorum yorum yazarken,ancak belli kişilerde mi dikkat etmedim:(
      sevgiler canım

      Sil