artık bodrum'lu olan arkadaşlarımız
haftasonumuzu güzelleştirdi,
ayşecim maharetli elleriyle çabucak bi meze patlatıverdi:)
aralarında eroin adını verdikleri bu şeyin tadına bakınca
ismini hakettiğini düşündüm:)
yiyorsun,sarsılıyorsun,
birazdan yine yemek istiyorsun,sarsılıyorsun.....
böyle sürüp gidiyor tabağın dibi gelene kadar:)
1 ölçü közlenmiş patlıcan,
(mecburen konserve aldık,ev yapımı daha güzel olur eminim)
3 yada 4 ölçü süzme yoğurt,
3 diş sarımsak ezilip ince doğranmış,
kurutulmuş acı kırmızı biber,
tereyağ:)
patlıcanı karıştırma kabına alıp,çatalla ezerek inceltelim,
üzerine süzme yoğurdu ekleyerek karışımı homojenleştirelim,
üzerine sarımsağı da ilave edip karıştıralım:)
böylece alt yapı hazır oldu:))
kurutulmuş biberleri elimizle kırarak doğrayalım,
ben tohumları ayırmanızı tavsiye ediyorum,
acının şiddeti daha da yükseliyor çünkü!
şimdi sıra bam telinde!
eriyen tereyağına elle doğradığımız biberleri de ekleyip,
yağ yanmayacak şekilde kavuralım:)
altyapının üzerine dökelim:)
doğru masaya marş!
patatesleri çok güzel yıkayıp fırçalayalım,
kabuklu bi şekilde istediğimiz büyüklükte doğrayalım,
üzerine şahane bodrum kekiği,pul biber,tuz serpelim,
biraz da zeytinyağı,karıştıralım,
pişirme kağıdı serilmiş fırın kabına bi güzel yerleştirelim,
200 derecede altüst açık pişsin bakalım:)
ekmeği eroine banıp of off! yanınca,patates imdada yetişiyor:)
bu kısır döngü devam edip gidiyor!
nergislerim de saksısında pişiyor:)
pek yakında bizimle olmak için:)
:)
akıl ve beden sağlığıyla kalalım:)
:)
çok sevgiler
not:puslu ve akşamüstü istanbul havasında fotoğraflar pek de tercih ettiğim gibi değil:(
flaş kullanmayı sevmiyorum:(
Ben fotoğraflara bayıldım:) Bu tarifi mutlaka denemeliyim, tam benim sevdiğim tadlar. Acaba konservede yağın içinde kurutulmuş domatesler oluyor ya soslu filan, ondan olur mu?
YanıtlaSilÇok güzel geçsin senin günün de:) Öperim çok.
tuba,bence çok yaratıcı fikir,kurutulmuş domatese ben de bayılıyorum:)
Silacılık için biraz pul biber mi eklenir,yoksa acısız mı yenir?denemeli:)
çok sevgiler
Günaydın! Vallahi her aşamasını tek tek çekmişsin! Bravo vallahi. :) Çokta güzel görünüyor, pek sevdim şimdiden.
YanıtlaSilSevgiler!
ee işimiz bu ersin,tek tek fotocu:))
SilÇok güzel görünüyor sabah sabah canım istedi akşam olsa da denesek:)
YanıtlaSilkadriye 10 numara lezzet:)
Silhımm leziz tarifler nefis sofralarda buluşmuş.. ellerine sağlık havvacım,
YanıtlaSilAkıl ve beden sağlığı ile kalalım ne harika bir dilek,
öperim..
sebuş,
Sildostlarla herşey zevkli lezzetli:)
ayrıca eroinde pek güzel:))
teşekkürler canım,çok sevgiler
Hımmm, sevdiğim her şeyin birleşimi olmuş :)
YanıtlaSilçok da güzel oldu handan:)
Silsevgiler
off of patlıcannnn
YanıtlaSiltam benlik bu :)
patlıcan süzme yoğurt sarımsak üçlüsünü hep yapıyorum ama tereyağlı biber ekini hemen akşama deneyeceğim
Not: Ağzım sulandı :)
:))
Silumarım umduğun gibi olmuştur:))
sevgiler
Ah anlatımın öyle bir etki etti ki tükürük bezlerim durmadan çalışıyor şuan :D
YanıtlaSilÇok nefis görünüyor. Özlemişim bol ekmek banmalı yiyecekleri :))
Ellerinize sağlık.
valla deniz,bandıra bandıra ye beni doyamazsın tadıma şeklinde şarkı eşlik edebilir:))
Silçok sevgiler
Okurken canım çekt valla.İlk fırsatta deneyecem...
YanıtlaSilgamze çok basit ve çok lezzetli tavsiye ediyorum canım:)
Silbaharda minnak minnak patatesler olur bizim buralarda taptaze aynı işlemi onlara yapıp fırınlıyorum , olduğu gibi kabukları ile... çok leziz gözüküyor. ellerinize sağlık.
YanıtlaSilayşen,
Silanlattın ya minnak minnak diye yemin ediyorum hayal etmeye bile bayıldım,çok severim çok:)
lütfen yapınca bi kaçtanesini de benim için ye olur mu?
çok sevgiler
Oyyyy Havvacım ..yemede yanında yat....Afiyet şekerolsun..Ellerine sağlık...
YanıtlaSilyer yer yatarız gülizcim:))
Silsevgiler canım benim:)
Havvaaaa ismi görünce korktum birden amaaaağ :)
YanıtlaSildamak tadıma çok uygun bir tarif , acıya bayılırım hem. Bunu yapıcam mutlaka. Sonra da fotosunu çekicem hehe :)
Fotoların çok güzel ki, artık uzman oldun iyice bak biz anlamıyoz sen anlıyon fotolardaki eksiklikleri vay ;)
Nergislere bayılıyorum. Annem de bayılır.Rahmetli babam da anneme hep nergis alırdı, mahcup mahcup verirdi:)
Güzel güzel pişsinler saksısında <3<3
başkan,çok tatlısın he:)
Silmerakla bekliyorum tarifi uygulayıp fotolamanı:) bir de annenin yorumunu:))
ay,hem sana hem annene nergisler feda olsun:))
ben sana baykuş değil nergis resmi yapmaya karar verdim başkanım,kabul mü?
çok sevgiler
sen de çok tatlısın heeee :) hehhee :) kabul tibi<3
Silhavvacığım.....her şey süper afiyetler olsun.... sofra öğle..nergisler öğle..allah daim etsin (Maşallah) dostlarla yenen sofra her zaman bereketli olur..sevgiler emel.
YanıtlaSilemel teşekkür ediyorum,her zaman güzel sözlerin ve iyi yüreğinle umut veriyorsun,
Silçok sevgiler
Nefis görünüyor, kısır döngünün böylesine can kurban :))
YanıtlaSilevet hülya,kimse şikayet etmiyor yerken:))
Silçok sevgiler
Bugün bloglarda yemek günü... Bunu da canım çekti şimdi ama olmaz ki! :)
YanıtlaSilEllerine sağlık Havva. Puslu havaya göre gayet güzel fotoğraflar, haksızlık etme kendine...
:)
Silsanırım canımız o kadar çok sıkıldı ki bu aptal ziyan insanlar yüzünden
mutlu olalım diye kendimizi mutfağa atıyoruz cümleten:))
teşekkürler,sevgiler
Eroin bağımlısı olacağız takipçiler olarak iyi mi? :D
YanıtlaSilMutlak deneyeceğim; acı acı nam nam çok lezzetli görünüyor. Patatesi kabuklu daha çok severim zaten...
:)) güzel bi lezzet:))
Sildene nurdan hanım:))hımmm
çok sevgiler
Tarifinden bile ağzım sulanmaya başladı, ne eroinmiş :)) Yazdım, yapmak şart oldu :)
YanıtlaSil:)
Silteşekkürler,yapmalısın pişman olmazsın:)
sevgiler
ellerine sağlık Ayşe nin. dondurucuya beğendi için koymuştum ben patlıcan közlemesi. kuru biberim yok ama pul biberle yaparım bu lezzeti. nefiss görünüyor. afiyet olsun canım.
YanıtlaSilözlem sahiden çok lezzetli bişey,dene ama pul biber ile kurutulmuş biber aynı lezzette olur mu bilemiyorum.bir de belirtmeden geçemeyeceğim,patlıcanı çok koyarsan patlıcan salatası gibi oluyor,bilgine canım:)
Silsevgiler
Patlıcan ve patates en sevdiklerim:) Olsa da yesem şimdi harika görünüyorlar:)))) Sevgiler....
YanıtlaSilbenim de en sevdiklerim baharcım:))
Silsevgiler
Tam benlik bu tarifi en kisa sürede denemek dilegiyle,arkadasinin da ellerine saglik bu arada!
YanıtlaSildenemelisin,zevkle de ye inşallah:))
Silarkadaşım çok beceriklidir,çokkk
sevgiler
Sahane olmus,hep arkadaslarimda yerim bizimkiler patlcan hic sevmiyorlar malesef.Bazen kendime azicik yaparim ama bu pek aciliymis :) Ismide cok Ilginc:)
YanıtlaSilCook saglikli bir meze,zayiflatici, özellikleri de cok yüksek :)
Patetesin bu halini cok seviyorum,Allah'tan bunu seviyorlar...
sevgilerle
Canım benim ekmeği banmazsan eğer kilo almayı engellemek mümkün tabi,ancak acı öyle basıyor ki ekmek olmadı patates girince mevzuya ah kalori ah!
SilSevgiler
havvacim,,merhabalar
YanıtlaSilsanki ben uzun zamandir ugramiyormusum gibi bir his uyandi icimde:))))))
sana kucucuk bir soru...sen bu anlattiklarini keyifle yerken..kac kilo aliyorsun?
kimse duymaz kulagima fisilda,,,
saka bir yana havvacim,,,cok tatlisin,,,cok keyifli paylastiklarin
seni sevgiyle kucakliyorum..
Cihan abla valla lezzet arttıkça kilo da artıyor,daha fenası kontrol mekanizması kontrolden çıkıyor:)
SilTeşekkür ediyorum ablam,beni çok mutlu ettin
havvacığım yazıyorum yazıyorum siliniyor umarım bu yayınlanır. ben de mi oluyor bilmiyorum senin sayfanda bir kaç kez yorum yazmak zorunda kalıyorum.
YanıtlaSilmimlerle çok aram olmasa da keyifle okudum ve her zaman ki gibi farklısın. çok sevgiler...
özlem teşekkür ediyorum zahmetine:))
Silben de zaman zaman bu durumu yaşıyorum yorum yazarken,ancak belli kişilerde mi dikkat etmedim:(
sevgiler canım