16 Ekim 2016 Pazar

alengirli bişey olsun


bir bilmecem var;
hem lezzetli,hem ucuz,hem bereketli,
nedir?
palamut!
10 lira ikibuçuk kişilik!
havva,coşkun,çakır:)için:)
yeni bi usul denedik:)
bu yöntem de pratik ve lezzetli;
teflon yada benzeri tavaya varla yok arası sıvı yağ konur,
yıkanmış palamutlar mısır ununa bulanır,
orta ateşte,mümkünse balkonda:) 
bir yanı kızarınca diğer yanı çevrilir,pişirilir.
eşlerden biri balıkla meşgulken,diğeri sofrayı hazırlar,
elbetteki salondaki sehpaya:)
mümkünse alengirli bi ortam yaratarak salata ile zenginleştirir.
ustanın püf noktası:
kısık ateş önerilmez,yağ çeker
harlı ateş önerilmez, yanar.
en önemlisi damak tadı:)
gönlümüz de lezzetimiz de şahane olsun,
:)
çok sevgiler




















44 yorum:

  1. Instagramda geliyorum demistim hemen geldim:)cok guzel hersey muhabbetiniz neseniz daim olsun. Sizin bu cakira bayiliyorum ben.;)

    YanıtlayınSil
    Yanıtlar
    1. içimi nası açtın anlatamam,hep beklerim.
      sevgiler

      Sil
  2. Oh şahane! En güzel hali palamutun.
    Ellerinize sağlık, afiyetler olsun.

    YanıtlayınSil
    Yanıtlar
    1. değil mi Deniz,sahiden de en güzel hali,
      sevgiler

      Sil
  3. Afiyet olsun salatasız olmaz :)

    YanıtlayınSil
  4. Oh misss afiyet olsun... Emeğinize sağlık... Sevgiler...

    YanıtlayınSil
  5. Bende seviyorum palamutu hatta deli oluyorum, bizim evin üçlüsü fırında seviyor. Istiklal, Ayşen ve düş hanima fırında palamut. Hay Allah gecenin bu saati bile canım çekti. Afiyet olsun tüm palamut sevenlere. Ellerinize sağlık.

    YanıtlayınSil
    Yanıtlar
    1. Ayşen, o kadar az yağ çekiyor, o kadar lezzetli oluyor ki!
      demedi de me!

      Sil
  6. Afiyet olsun:) ben malum et yemiyorum ama yeğenim geldiğinde yapabilirim:)
    Tarif için teşekkürler...

    YanıtlayınSil
    Yanıtlar
    1. talım Müjde yaaa:( şimdi sana eziyet ettim ben:((

      Sil
  7. Afiyet olsun, balıklar da ortam da çok güzel...sevgi ve muhabbetiniz de bol olsun.

    YanıtlayınSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ediyorum güzel enerjili bloger arkadaşım

      Sil
  8. Ellerinize sağlık. Afiyet olsun. Deneyeceğim. İyi bir hafta geçirmeniz dileğiyle

    YanıtlayınSil
    Yanıtlar
    1. teşekkürler,denemenizi yada eşe denetmenizi öneriyorum.
      sevgiler

      Sil
  9. Afiyet olsun :) Çakır nasıl da güzel bakıyor.Aslında tam yiyecekmiş gibi bakıyor :D

    YanıtlayınSil
  10. Balık bahane , ortam şahane :)) Sevgiler

    YanıtlayınSil
  11. ne de güzzel olmuşşş
    ellerine sağlık
    afiyet şeker olsun tatlım

    YanıtlayınSil
  12. Palamutun en güzel hali bu olsa gerek,
    afiyetle canım masa harika siz harikasınız..

    YanıtlayınSil
  13. Orta sehpada yemek yemenin bana neler hatırlattığını bir bilseniz....Çakır beyi de çok göresim gelmiş meğerse.. ♥♥

    YanıtlayınSil
    Yanıtlar
    1. güzellikler olsun inşallah hatırlananlar Nurdan Hanım,teşekkür ederiz.

      Sil
  14. Ne ziyaret ediyorum ne paylaşım yapıyorum..fenayım fena:))) şu palamut son günlerde çok can yakıyor instagram da falan ağzımın suyu akiyir:)))hemde 10 TL..afiyet keyif olsun...sevgiler..

    YanıtlayınSil
    Yanıtlar
    1. Allah ağız tadımızı korusun,umarım sağlık sorunu yoktur da sadece canın istemiyordur.
      sevgiler

      Sil
  15. 'eşlerden biri balıkla meşgulken,diğeri sofrayı hazırlar, elbetteki salondaki sehpaya:)' harikasın! İnsanın içini ısıtıyosun paylaşımlarınla... <3

    Bu arada, palamutu hep fırında böyle yuvarlak yuvarlak yaparlar ya, hiç sevmem. Bu şekilde ilgimi çekti. Böyle mi kestirdin alırken özellikle, yoksa sen mi temizleyip kestin? Bir de yumurtaya bulamadan direk mi una buladın? Çok sordum biliyorum ama, çok güzel görünüyo kardeş?! :)

    Sevgiler... <3

    YanıtlayınSil
    Yanıtlar
    1. hoşgeldin:))
      balık işlerinden eş mesul:)balıkçıdan alırken böyle hazırlatılır,sadece ve sadece mısırunu kullanılır.
      denersen afiyet şeker olsun.
      sevgiler

      Sil
  16. ay ben de bugünlerde hep mangalda balık yapıyom miam miam :)

    YanıtlayınSil
    Yanıtlar
    1. Bir de böylesini dene deep çok lezzetli mangaldan farklı tad arayınca👍

      Sil
  17. Ellerinize sağlık.Çakır bayram etmiştir :)

    YanıtlayınSil
    Yanıtlar
    1. Gamzecim ne yalan söyliyim,en çok da ben bayram ettim:)

      Sil
  18. Afiyet olsun:) Bende diyorum Çakır nereye bakıyor böyle:))))

    YanıtlayınSil
    Yanıtlar
    1. Kadriyecim ya görünce yada kokusunu alınca anında yanımızda Çakır efendi:))

      Sil
  19. mısır ununa mı buladın? önce yağa sonra una mı? fırında yapsak aynı usul olur mu? çakır nereye bakıyor:) gibi alengirli sorular sorup bayıltmasam iyiy di:))

    YanıtlayınSil
    Yanıtlar
    1. Emelcim,
      🐟yıkanıp suyu akınca,Mısır ununa önlü arkalı bulayıp,varla yokarası sıvıyağ koyduğumuz kızartma tavasında önce bir taraf sonra diğer taraf olmak üzere mis gibi kızartırken Çakır efendi de kendinden geçer 😽afiyet olsun 🙏

      Sil
    2. Bence dene Emelcim yağlı kağıt üzerinde fırında olabilir gerçi ben hiç denemedim ancak çok mantıklı 😘🙋

      Sil