23 Mayıs 2016 Pazartesi

buz oldum


aslında sıradaki yazı Makedonya;
Balkan gezimizin şahanelerinden:)
öyle çok fotoğraf,öyle çok güzellik var ki 
bi türlü tamamlayamadım:(
en kısa zamanda gelecek,
şimdilik buz meselesine bi bakalım;



kokusunu,şeklini,varlığını sevdiğin otlar,çiçekler,meyveler gördüğün gibi kalsa:) 
bu şansın olması ne şahane değil mi?



buz kalıbına azıcık su koyuyor donduruyorsun,



donmuş buz kalıbına sevdiğin şeyleri koyuyorsun,azıcık su koyuyorsun,yine buzluğa koyuyorsun,donana kadar bekliyorsun.



donunca;buz kalıbını dolduracak kadar su ekliyorsun,
yine buzluğa gönderiyorsun:)
sonuca ulaşmak için üç aşama var,ancak değer:)


her aşamada suyun tamamen donmasına,yani buz olmasına izin verin ki,sevdiğiniz şeyleri buz kalıbı arasına alabilesiniz.
aksi halde suyun üstünde yüzen bişey olacaktır.



ister sadecik içebilir,
ister kahve yada başka bir içecek yanında tercih edebilirsin:) sonuçta zevk meselesi:)



mis gibi koktuğunu belirteyim de gerisi size kalmış:)



mutlu hafta olsun,mis gibi olsun:)

                    çok sevgiler :)



16 yorum:

  1. Ben bir kere bir heves mor salkımla yapmıştım. Tabi ikinci postaları yapmayınca bir baktım yarısı dışarı kaçmış :)

    YanıtlaSil
  2. Pratik, güzel, zevkli bir uğraş. Ama göz zevki için zahmete değer sanırım.

    YanıtlaSil
  3. Bu püf noktasını bende bilmiyordum. Diğer aşamaları için teşekkürler
    sevgiler

    YanıtlaSil
  4. Bunların minik meyveli olanları da var, ama üç aşamalı yapıldığını bilmiyordum. :)Bekliyorum Makedonya'yı .

    YanıtlaSil
  5. Eline sağlık Havva....eş çok beğenmiş sanıyorum sana serenad yapıyor :)) Makedonya'ya şehir şehir anlat lütfen Havva....

    YanıtlaSil
  6. Havva mutlaka deneyeceğim..Çok beğendim...Aşamaları da göz önünde bulundurarak tabiki...Öpüldün...

    YanıtlaSil
  7. Yine hoş fotoğraflar... :)

    YanıtlaSil
  8. Aaa ben kesinlikle deneyecem bunu, çok hoş görüyor.

    YanıtlaSil
  9. Çok hoş olmuşlar :)
    Ben de denemek istiyordum da hiç incelememiştim. Bu aşamalarını öğrenmek iyi oldu.
    Teşekkürler ♥

    YanıtlaSil
  10. Bende hep tek seferde yapıyordum ve çiçeklerim buz donunca taşıyordu . Bunda sonra bu yöntemle yapacağım bende:)

    YanıtlaSil
  11. Hola amiga querida ,, que buena idea hacer ese hielo ,, me parece lo máximo ,, que tengas un buen día
    Cariños

    YanıtlaSil
  12. şık,kolay ve estetik
    bayıldım :-)

    Sevgiler

    YanıtlaSil
  13. Çok sevdiğim bir yöntem. Limonata için çilekli buz küpleri en çok yaptığım.

    YanıtlaSil
  14. harika, fikrine bayıldım.

    YanıtlaSil