7 Mart 2014 Cuma

geleneksel mutfaktan

kedilievintarzı

                          kod adı:kaşnik

                                      eşimin ve ailesinin çok sevdiği, 
              bu  pratik pomak lezzetini paylaşmak istedim 


2 orta boy,patates,1 kiloya yakın pırasa sol baştaki fotoğrafda olduğu gibi küçük küpler yapılır,
tuz,1 tatlı kaşığı karabiber,1 çay kaşığı karbonat,1/2 bardak zeytinyağı karıştırılır.
üzerine 3 yada 4 yumurta karıştırılır.
2 kase kadar mısır unu,karıştırılır,su ile kıvam ayarlanır,gerekirse un,gerekirse su ilave edilebilir.
not:kayınvalidem çifte kavrulmuş mısır ununu tercih ediyor,daha lezzetli oluyormuş.


tepsi yağlanır


boza yada kek kıvamında olabilir,
tadı,tuzu yerindeyse


200 C fırında yaklaşık 45 dakikada işlem tamam,
lezzeti artırmak için üzerine tereyağ sürelim,
malum mısır unu sever:)


sevgili kayınvalidem blog'da paylaşmam için elleriyle yaptı kendi mutfağında,
sıcak tüketiniz

umarım seversiniz.
:)


ben de payıma düşeni ikiletmeden aldım,
bu akşam yoğurt yada ayran eşliğinde 
'kaşnik' yenecek.


afiyet olsun
:)

35 yorum:

  1. Cok farkli ve hic duymamisim kesin deneyecegim..kayinvalidenizin ellerine saglik tarifi paylastigin icinde tesekkurler afiyetler olsun..sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkürler,şimdiden afiyet olsun,sıcak tüketilmesi önerilir:)

      Sil
  2. Günaydın arkadaşım :)
    Of ne güzel olmuş ...
    Kayınvalidenin ellerine sağlık. Onun mutfağında olduğunu tahmin ettim sümbülleri görünce :)
    Ama kaşnikden çok tabak beni benden aldı.
    Allahım nasıl güzel.
    Çok sevgiler canım sizlere afiyet olsun ....
    Mauvvvvv

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. gülaycım,
      canın çekti mi? yaparsın sen marifetli arkadaşım, elinden herşey gelir:)
      çakır der ki magümalaymasevmagimalar

      Sil
  3. günaydın havva ...şaşırdım, biz de kaşnika deriz ve yaparız. göçmen bir ailenin kızıyım, annem rumeli göçmeni Yunanistan- Gümülcine den ...ben de yapıp paylaşmıştım sayfamda....offfff! muhteşem lezzetlidir. kayın validenin elcazlarına (annemler genelde caz ekini pek kullanır, bir şeyi sevdilermi) sağlık... bak bu postumda paylaşmışım bizim tarif içinde ''burada'' ya tıkla :) offff! olsa da yesem ....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. baktım hemen linke,onu da denemeli bi ara.çok güzel lezzet di mi :))

      Sil
  4. linki unutmuşum :))) bi bakarsın
    http://cheerfulmoon.blogspot.com.tr/2013/12/tema-cok-onemlidir.html

    YanıtlaSil
  5. Balkan göçmeniyim.Pırasa ile ilgili geniş bir mutfağımız vardır.Ancak kaşnik i hiç duymamıştım.Hemen deneyecem.Kayınvalidenizin ellerine sağlık.Bu arada sunumunuz çok hoş.Bir de bişi soracam.Arka planda gözüken zeytinler zaytinyağ şişesinin içinde mi yoksa şişe üzerinde resim mi?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)kayınvalideme ileteceğim,teşekkürler.
      zeytinyağ şişesi resimli tahmin ettiğin gibi.

      Sil
  6. İlk defa duydum, içindeki patatesler pişiyormu o şekilde? Tabii ki pişiyordur ki bu şekilde yapıyorsunuz gerçi :) Çok hoşuma gitti denemek lazım...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hem de nasıl pişiyor,değişik lezzetleri tatmak,denemek lazım

      Sil
  7. Hiç duymamıştım ama çok güzel görünüyor... Hem de kolay... Benim için önemli olan kısmı biraz da o :)

    YanıtlaSil
  8. ilkkez duydum ben de ama çok lezzetli görünüyor :D

    YanıtlaSil
  9. Havva hanım çocuklara pırasayı bir türlü sevdiremedim o yüzden mutlaka deneyip onlara yedirmeye çalışıcam kayınvalidenizin ellerine sağlık, afiyetler olsun .

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. meltemcim,tuzlu kek gibi bişey oluyor,tereyağda çok yakışıyor gerçekten,umarım severler,yanında da sevdiği içecekler olunca:)

      Sil
  10. bu hafta sonu mutlaka yapmak istiyorum. ilk defa gördüm ama damak tadımıza uygun geldi. ayrıca kuşlu peçetelikte çok şık. sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkürler,şimdiden afiyet olsun,kayınvalidem mısır ununun kalitesinin çok önemli olduğunu söyler.
      kuş merakım var birde kelebek:)

      Sil
  11. Havvacığım ben de pırasa ile çok şey yaparım. Rumeli göçmenidir baba tarafım.:) Beğendiden, mücverine tarifim var ama hiç mısır unuyla pırasayı bir arada kullanmadım mutlaka deneyeceğim çünkü beynim, damak tadıma çok uygun olduğunu fısıldayıp duruyor:)) Kayınvalidenin ellerine sağlık, paylaştığın için çok teşekkürler. Sevgiler kocaman.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkürler,ileteceğim:)
      şimdi neler neler çıkar mis gibi senin elinden:)

      Sil
  12. kaşmik ne ki pomak ne ki. nece yaa neresi burası:)

    (neskafe resim juliette'e açıklama okumuştuum. kaçırmam ben bişiyiikii :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. senin hızına nasıl yetişilir ki?
      kaşmik değil,kaşnik:) diğeri de , Balkanlar'da, Bulgaristan'ın güneyi, Batı Trakya, Doğu Makedonya ve Türkiye'nin Doğu Trakya ve batı bölgelerinde yaşayan Pomakça diye tabir edilen Slav dil grubuna ait farklı Slav şivelerini konuşan, çoğunlukla Müslüman bir Balkan toplumudur.
      sevgiler

      Sil
    2. nası bu kadar hızlısın?

      Sil
  13. yorum yanıtlarken mi. onu mu demek istiyorsun. dikkatliyim sadece ve hafızam çok güçlü. ama çok ağırkanlıyım aslında. yavaş yürürüm, her hareketim çok ağır. annem bana hep kızıyor, o kadar yavaşım ki. ama kafam hızlı sadece valla bak. belki daima yalnız yaşadığım için hızlı olmam gerekmiyor hiç. çok yavaş yemek yaparım, kırk saat banyo yaparım. çok ama çok yavaşım ve keyifli huzurlu. :)

    YanıtlaSil
  14. Ellerinize sağlık canım ,sunumun çok şık afiyet olsun ben bunu normal unla yapıyordum birde mısır unuyla deneyeyim biliyorsun bende boşnak olduğum için bu lezzetleri seviyorum:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. tatlım,bazıları mısır unuyla beyaz unu yarı yarıya kullanıyor,o da olur,ancak mısır ununun kendine has lezzetini sevenler iin ideal,eline sağlık
      kadınlar günün kutlu olsun

      Sil
    2. Sağol tatlım seninde kutlu olsun..

      Sil
  15. tatlım bloğunda bayaaa çalışıyorsun tebrikler ben bu tarifi taptığım zaman içine beyaz peynir de ekliyorum öyle de çok lezzetli oluyor denemeni öneririm

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. he valla arletcim,
      bileğe kuvvet çalışmaca, evde zorunlu takılmaların etkisi var elbette ama gittikçe daha çok emek verdikçe anlamı arttı:)
      kayınvalideme söylicem:)

      Sil
  16. :) Pırasalı kek de diyebiliriz. Öyle değil mi? İçine bence kaşar loru ile üfff, ne güzel olur.:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aynen,pırasalı tuzlu kek,kaşar loru hımm yakışır bence de.

      Sil
  17. Keisinlikle deneyeceğim
    :)
    Kabak tatlısını senin tarifinle yaptım, evdekiler parmaklarını yedi. Ellerine sağlık
    :)
    Şimdiden ağzım sulandı, Mısır unlu herşeye bayılırım
    :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ahh çok mutlu oldum şu kabak meselesine:)
      mısır ununu ben de çook seviyorum

      Sil