bu çeşitlere,patlıcan,mantar vb.yakışır mı? yakışır.
evde varan neyse o'da olur:)
sarımsağı doğrayalım,soğanıda,
irice olabilir eriyip gidecek,
karıştırma kabına koyalım,
biber,kabak,kalın olmalı
ben biraz ince doğramışım:(
sonra da küp patates:)
zeytinyağ,balsamik sirke, tuz,karabiber homojen olsun:)
karıştırma kabında sebzelerle yakınlaşsın:)
fırın tesisine fırın kağıdı yayalım,
sonra temizlik kolay olsun:)
benim tepsimde hatalarım var;
1-sebzeler(patates hariç) ince doğrandığından pişme süresi eşit olmadı,
patatesleri beklemek zorunda kaldım,
diğerleri daha da inceldi:(
2-evdekiler bitsin yazık olmasın diye
ne var ne yok koyduğum için
miktar tahminimden çok oldu:)
sadede geleyim;
ev hiç kızartma kokmadı:)
tepsime kağıt serdiğim için hiçbişey yapışmadı,
kolayca temizlendi:)
tadı da şahaneydi:)
soğan ve sarımsağı bir yabancı blogda görüp denemek için kullandım,
ılıkken güzel,ama ertesi gün yiyebilmek için yoğurtla karıştırdım.
bir de itirafım var:)
kayınvalidem daha güzel yapıyor:)
sos için;
karabiber,tuz,zeytinyağ kullanıyor,
soğan sarımsak yok,sadece sebzeler var:)
afiyet olsun
güzel cumartesi devam:)
:)
çok sevgiler
Hem de daha sağlıklı :)
YanıtlaSilSarımsak güzel aroma veriyo aslında ;)
Ellerine sağlık :)
Öpüyorum kocaman :*
evet şeymacım sarımsak aroma veriyor,ancak ertesi gün pişman etmese::))
SilEtrafın temiz kalmasından öte kızartmaya göre çok da sağlıklı olmuş. Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilevet ilhan bey,
Silbi kaç güzellik ve iyilik bi araya geldi:))
Ohhh misss ellerine sağlık .... Hem sağlıklı... Hem de zahmetsiz:) Teşekkürler... Sevgiler..
YanıtlaSiltavsiye olunur:))
SilBen de sade yapıyorum, sarımsağı da tavada çok az yağda rendelenmiş domatesler ile karıştırıp bir sos hazırlıyorum en sonunda onu üzerine döküyorum. Bu dolapta beklese bile şahane oluyor
YanıtlaSilen güzeli türk usulü:))
Silİyi fikir, kilo muhabbeti de yok. ;)
YanıtlaSilheaaaytt beaa! kilo da neymiş:))
Silçok güzel görünüyoooor :)
YanıtlaSilellerine sağlık..
kendi de güzel :))
Silhavvacığım.......afiyet olsun...yaz günlerinde kızartma yoğurtla iyi olur..bu fırınlama dahada güzel ve sağlık ellerine sağlık...sevgiler emel.
YanıtlaSilhem zaman tasarrufu hem kalori emelcim:))
Silsevgiler
Kızartmayı çok severdim.Ama sağlık için bırakanlardanım..denemek isterim :) sarımsaklı yoğurtla da ne güzel olur :)
YanıtlaSilceren
Silhımmmm şahane valla :))
of of harika görünüyor.
YanıtlaSilben sarmısaklıda severim.
birde patlıcan buna çok yakışıyor bal olsun.
patlıcan herşeye yakışıyor naciye
Silsevgiler
Kızartma sağlıksız madem, biz de böyle yapar yeriz:)) Sevgiler :))
YanıtlaSilevvvett
Silson derece katılıyorum,işte bal gibi fırın kızartması:))
yoğurtlu ve yoğurtsuz farketmez çok severim canım.ellerine sağlık.çok güzel görünüyor.sevgiler.
YanıtlaSilsevmeyen var mı?
Silvarsa şaşarım!
ohh afiyet olsun:))
sevgiler
Ellerinize sağlık, nefis görünüyor.Hem de kızartmaya göre daha sağlıklı...
YanıtlaSilevet gamze,yağ oranını ayarladın mı,tamamdır,fırın yemeği işte değil mi?
Silen sevdiğim yaz yemeği ....ben biberiye de koyarım dalından tazecik biberiyenin aroması çok yakışır....ellerine sağlık...kabak doğrayışını çok beğendim.
YanıtlaSilayşen hiç bilmiyordum biberiyeyi böyle kullanmayı,bu gün 'güliz'in dünyası'blogunda da gördüm,
Silen kısa zamanda deneyeceğim
teşekkürler,sevgiler
Daha sağlıklıda lezizde.Bir dahiyanesin ya!Sevgisini kattıkça insan öyle sonuçlar alır ki bu sende fazlasıyla var...Evde şu vardı buydu diyorsun ortaya nefis lezzetler çıkıyor yine ellerine sağlık.Yok mu bir tabak daha :)
YanıtlaSil