4 Kasım 2015 Çarşamba

cak cek!


bütün yaz şahane domatesleri görüp görüp kilolarca alıp eve getirmişsen,ayrıca eş falan da senden habersiz,gaza gelip alıp gelmişse:) sos üzerine sos yapmak vazife olmuştur:) 


 faliyetler aynı ! mekan aynı!
yukarıda gördüğünüz herşey küp küp olacak! o kadar!


patlıcanlar tuzlu suda bekleyecek yarım saat kadar,
iyice canı sıkılacak,kurulanacak küp doğranacak.


domatesin kabuğu soyulacak,küp doğranacak,ince süzgeçten bekletilecek,alttaki kaba akan suyu afiyetle içilecek.


kupkuru olduktan sonra küp küp kesilen patlıcanlar arzu edilen sıvıyağda kızartılıp,fazla yağı gitsin diye önce kağıthavlu serilmiş tabakta dinlendikten sonra,esas yerine geçecek.


suyu afiyetle içilmiş:)) küp domatesler tencereye alınıp,
(yağ yok!bizde böyle!)


arzu edilen büyüklükte ve miktarda ayıklanmış sarımsağı da ilave edip,kıvam alana kadar kaynatılacak.


kıvamlanmış domatese,kızartılmış patlıcanlar ilave edilip,
az biraz da tuz:),zevke göre de karabiberle tatlandırılacak:)


ali amcanın verdiği ve bahçeye dikilen reyhandan bikaç dal alınacak,ince kıyılacak,arasına sevenler maydanoz da katacak:)


tadımlık ayırdıktan sonra:)sıcakken kavanozlara doldurulup,kol kuvvetine güvendiğin ev ahalisine kapak sıkıca kapattırılacak:)


24 saat boyunca rahatsız edilmeden, 
kavanozlar başaşağı dinlendirilecek.


işler bitince eller yıkanıp,çakır efendi sıkıştırılacak:))
:)
çok sevgiler
:)


36 yorum:

  1. Lutenitsa sandım, ama patlıcan konserve olmuş galiba. Afiyetle.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) patlıcanlı domates sos,yada domatesli patlıcan sos diyelim mi?
      sevgiler

      Sil
  2. Ellerinize sağlık.Biz sade domates sosu yapıyoruz. Böyle hiç denemedik.Bunun yemeğini nasıl yapıyorsunuz Havva Hanım?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. gamzecim,daha çok makarna yada kızartmalara sos olarak veya meze olarak kullanabilirsin:))
      sevgiler canım.

      Sil
  3. Eline sağlık Havvacım...o reyhanlarda işin içine girince nasıl bir lezzet olmuştur di mi ama? sevgiler canım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sertaç yaparken bile ağzım sulandı:))
      sevgiler tatlım.
      bu arada okul hayatı nasıl gidiyor?

      Sil
  4. Valla harika görünüyor. Kendi kendime hayıflanmadım değil keşke bende yapsaydım diye ama insan bunları mevsim geçmeden paylaşır ki bu garibanlar da bu tariflerden faydalansın ama değil mi? :)
    Çok sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ay çok tatlısın ve aynı zamanda haklısın:)
      bi karışık,yoğun,problemli zamanlar geçirdim,sağlık,aile falan filan,dolayısıyla fotoğraflanmış ama bi kenarda kalmışlardı.anca şimdi kısmet oldu:)
      pardon.
      sevgiler

      Sil
  5. Domates ve patlıcan olmazsa olmaz sebzelerimden, harika görünüyor da nerde bende o yetenek^^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ben de çok severim onların herşeyini:)
      bu arada istersen yaparsın,kesin:)
      sevgiler

      Sil
  6. Ah ne harikasın ya ben çok ama çok üşeniyorum bu tür güzelliklere:( yapamıyorum yani bildiğin tembellik....:( eline sağlık çok nefis gözüküyor, bardağın güzelliği, zerafeti de gözümden kaçmadı:)
    Çakır'ı mıncıkladım, öptüm:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. valla müjde benim de üşendiğim çok oluyo bazen gaza geldiğim de çok oluyo:))biri varsa yapan:) öylede olur yani:))
      teşekkür ediyorum çok:)
      sevgiler

      Sil
  7. Ay unuttum afiyetle tüketin canım.

    YanıtlaSil
  8. ohh mis gibi kış hazırlığı olmuş :) bayılıyorum mutfağını seven kadınlara elinize sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkürler,ama hayatımın her döneminde sevmedim itiraf ediyorum:))
      sevgiler

      Sil
  9. Çok lezzetli görünüyor, afiyetler olsun size :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. esracım yaptım yaptım hepsi sarosda kaldı.:)) gidince alıcam hepsini:)
      sevgiler

      Sil
  10. Çok güzel görünüyorlar ben sadece domates sosu yapmıştım. Patlıcanda yapayım birazcık bari canım çekti:)

    YanıtlaSil
  11. ne büyük kolaylık olacak kışın sana, herşeye uyar, makarna yanına, et yanına, masaya zeytinyağlı niyetine... say say bitmez.

    YanıtlaSil
  12. Muhhhh que comida más deliciosa , que tengas buenas noches

    YanıtlaSil
  13. Ben de ilk defa közleyip dondurucuya koydum bu sene, bakalım nasıl olacak.

    YanıtlaSil
  14. Hayırlı akşamlar, kış hazırlıkları muhteşem olmuş. Afiyetle yemek nasip olsun inşaallah. Ellerinize sağlık.

    Saygılar.

    YanıtlaSil
  15. Hepsi birbirinden guzel al ekmek dilimlerini batira batira ye oylece dedim kavanozlara bakip bakip:)) elinize saglik

    YanıtlaSil
  16. Süper!! Ellerine sağlık♥

    YanıtlaSil
  17. ohh nefis.. bloğunuzu takipdeyim bende beklerim,sevgiler :)

    YanıtlaSil
  18. Benim yorumlarım yine gitmiyor 😢

    YanıtlaSil
  19. Tam evdeki sosları artık tüketmeye başlasam diye düşünürken sizin paylaşımınızda aynı dertle karşı karşıya olduğumuzu okudum tebessümle. Ben de napoliten makarna yapmaya karar verdim bu akşam için. :)) Her şey çok güzel ama en çok Çakır'ı sevdim. Bir an burada olsa da biraz boğussam diye düşündüm. Elinize sağlık.

    YanıtlaSil
  20. Afiyetler olsun simdiden :)

    YanıtlaSil
  21. Wow! Nefis olmuştur. Kızarmış patlıcanı severim, hele ki domates sosluysa. Meze olarak yemelik tam. Ellerine sağlık Havvacım. İyi haftasonları dilerim.

    YanıtlaSil
  22. Bana da ayır gelip yiyeceğim. Yaaaa sen ne marifetli bir hatunsun. Yağ bencede olmasın zaten patlıcan kızarmış. Onun içindeki yağ yeter :)
    Ellerine sağlık canım. Çok öpüyoruz ... mauvvvvvvv

    YanıtlaSil
  23. Havvacığım....ellerine sağlık...şifa olsun...sevgilerimle emel.

    YanıtlaSil
  24. ayyyy bunu patlıcansız yapıyom ki menemen için :)

    YanıtlaSil