bütün yaz şahane domatesleri görüp görüp kilolarca alıp eve getirmişsen,ayrıca eş falan da senden habersiz,gaza gelip alıp gelmişse:) sos üzerine sos yapmak vazife olmuştur:)
faliyetler aynı ! mekan aynı!
yukarıda gördüğünüz herşey küp küp olacak! o kadar!
patlıcanlar tuzlu suda bekleyecek yarım saat kadar,
iyice canı sıkılacak,kurulanacak küp doğranacak.
domatesin kabuğu soyulacak,küp doğranacak,ince süzgeçten bekletilecek,alttaki kaba akan suyu afiyetle içilecek.
kupkuru olduktan sonra küp küp kesilen patlıcanlar arzu edilen sıvıyağda kızartılıp,fazla yağı gitsin diye önce kağıthavlu serilmiş tabakta dinlendikten sonra,esas yerine geçecek.
suyu afiyetle içilmiş:)) küp domatesler tencereye alınıp,
(yağ yok!bizde böyle!)
arzu edilen büyüklükte ve miktarda ayıklanmış sarımsağı da ilave edip,kıvam alana kadar kaynatılacak.
kıvamlanmış domatese,kızartılmış patlıcanlar ilave edilip,
az biraz da tuz:),zevke göre de karabiberle tatlandırılacak:)
ali amcanın verdiği ve bahçeye dikilen reyhandan bikaç dal alınacak,ince kıyılacak,arasına sevenler maydanoz da katacak:)
tadımlık ayırdıktan sonra:)sıcakken kavanozlara doldurulup,kol kuvvetine güvendiğin ev ahalisine kapak sıkıca kapattırılacak:)
24 saat boyunca rahatsız edilmeden,
kavanozlar başaşağı dinlendirilecek.
işler bitince eller yıkanıp,çakır efendi sıkıştırılacak:))
:)
çok sevgiler
:)
Lutenitsa sandım, ama patlıcan konserve olmuş galiba. Afiyetle.
YanıtlaSil:) patlıcanlı domates sos,yada domatesli patlıcan sos diyelim mi?
Silsevgiler
Ellerinize sağlık.Biz sade domates sosu yapıyoruz. Böyle hiç denemedik.Bunun yemeğini nasıl yapıyorsunuz Havva Hanım?
YanıtlaSilgamzecim,daha çok makarna yada kızartmalara sos olarak veya meze olarak kullanabilirsin:))
Silsevgiler canım.
ohh misss
YanıtlaSilteşekkürler,sahiden de mis:)
Silsevgiler
Eline sağlık Havvacım...o reyhanlarda işin içine girince nasıl bir lezzet olmuştur di mi ama? sevgiler canım
YanıtlaSilsertaç yaparken bile ağzım sulandı:))
Silsevgiler tatlım.
bu arada okul hayatı nasıl gidiyor?
Valla harika görünüyor. Kendi kendime hayıflanmadım değil keşke bende yapsaydım diye ama insan bunları mevsim geçmeden paylaşır ki bu garibanlar da bu tariflerden faydalansın ama değil mi? :)
YanıtlaSilÇok sevgiler...
ay çok tatlısın ve aynı zamanda haklısın:)
Silbi karışık,yoğun,problemli zamanlar geçirdim,sağlık,aile falan filan,dolayısıyla fotoğraflanmış ama bi kenarda kalmışlardı.anca şimdi kısmet oldu:)
pardon.
sevgiler
Domates ve patlıcan olmazsa olmaz sebzelerimden, harika görünüyor da nerde bende o yetenek^^
YanıtlaSilben de çok severim onların herşeyini:)
Silbu arada istersen yaparsın,kesin:)
sevgiler
Ah ne harikasın ya ben çok ama çok üşeniyorum bu tür güzelliklere:( yapamıyorum yani bildiğin tembellik....:( eline sağlık çok nefis gözüküyor, bardağın güzelliği, zerafeti de gözümden kaçmadı:)
YanıtlaSilÇakır'ı mıncıkladım, öptüm:)
valla müjde benim de üşendiğim çok oluyo bazen gaza geldiğim de çok oluyo:))biri varsa yapan:) öylede olur yani:))
Silteşekkür ediyorum çok:)
sevgiler
Ay unuttum afiyetle tüketin canım.
YanıtlaSilohh mis gibi kış hazırlığı olmuş :) bayılıyorum mutfağını seven kadınlara elinize sağlık :)
YanıtlaSilteşekkürler,ama hayatımın her döneminde sevmedim itiraf ediyorum:))
Silsevgiler
Çok lezzetli görünüyor, afiyetler olsun size :)
YanıtlaSilesracım yaptım yaptım hepsi sarosda kaldı.:)) gidince alıcam hepsini:)
Silsevgiler
Hımm miss :)
YanıtlaSilsevgiler
SilÇok güzel görünüyorlar ben sadece domates sosu yapmıştım. Patlıcanda yapayım birazcık bari canım çekti:)
YanıtlaSilne büyük kolaylık olacak kışın sana, herşeye uyar, makarna yanına, et yanına, masaya zeytinyağlı niyetine... say say bitmez.
YanıtlaSilMuhhhh que comida más deliciosa , que tengas buenas noches
YanıtlaSilBen de ilk defa közleyip dondurucuya koydum bu sene, bakalım nasıl olacak.
YanıtlaSilHayırlı akşamlar, kış hazırlıkları muhteşem olmuş. Afiyetle yemek nasip olsun inşaallah. Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilSaygılar.
Hepsi birbirinden guzel al ekmek dilimlerini batira batira ye oylece dedim kavanozlara bakip bakip:)) elinize saglik
YanıtlaSilSüper!! Ellerine sağlık♥
YanıtlaSilohh nefis.. bloğunuzu takipdeyim bende beklerim,sevgiler :)
YanıtlaSilBenim yorumlarım yine gitmiyor 😢
YanıtlaSilTam evdeki sosları artık tüketmeye başlasam diye düşünürken sizin paylaşımınızda aynı dertle karşı karşıya olduğumuzu okudum tebessümle. Ben de napoliten makarna yapmaya karar verdim bu akşam için. :)) Her şey çok güzel ama en çok Çakır'ı sevdim. Bir an burada olsa da biraz boğussam diye düşündüm. Elinize sağlık.
YanıtlaSilAfiyetler olsun simdiden :)
YanıtlaSilWow! Nefis olmuştur. Kızarmış patlıcanı severim, hele ki domates sosluysa. Meze olarak yemelik tam. Ellerine sağlık Havvacım. İyi haftasonları dilerim.
YanıtlaSilBana da ayır gelip yiyeceğim. Yaaaa sen ne marifetli bir hatunsun. Yağ bencede olmasın zaten patlıcan kızarmış. Onun içindeki yağ yeter :)
YanıtlaSilEllerine sağlık canım. Çok öpüyoruz ... mauvvvvvvv
Havvacığım....ellerine sağlık...şifa olsun...sevgilerimle emel.
YanıtlaSilayyyy bunu patlıcansız yapıyom ki menemen için :)
YanıtlaSil