hangi kanal bilmiyorum,
refika yemek yaptı,tatlı aklımda kaldı:)
çok da kolay ve değişik:)
artık hayatımdan yapay şekeri çıkardım:)
bitter çikolata ve
maraş usulü sade dondurma haricinde
uzun zamandır tatlı yemiyorum:)
hurma 16 adet (evde var)
süt 2 bardak veya 400gr (evde var)
dedim ki kendime;
ne duruyorsun,sen de yapsana,sen de yapsana!
bi yerlerden hatırlıyorum ben bu melodiyi:)
hurmaların çekirdekleri ayıklanır,
o tepesindeki bi nokta da:)
aşağı yukarı 40C ısıtılmış süt üzerine boca edilir,
refika kabın kapağını kapatıp,
altına ısıyı korumak için bir nihale koydu,
mutfak havlusuyla sardı,
ben de kurallara uydum:)
üretildiğinden bu yana
martini görmemiş kadehleri de
sunuma uygun gördüm:)
aşağı yukarı yarım saat yada fazlası
bekledikten sonra
rondoda püre kıvamına gelene kadar çırptım.
sıcak muhallebi kıvamına geldi,
kadehlere eşit ölçüde paylaştırdım,
doğru buzdolabına,marş!
off ya!
refika üstüne taze nane yaprakları koymuştu,
işte evde o yok:(
ben de bahçemin çiçekleriyle
etrafına süs yaptım:)
çok tatlı oldu,
süt ve hurma bi araya gelince
yutarken damağını yakacak kadar
tatlı oluyormuş,
evde hindistan cevizi de kalmamış iyimi?
(üstelik adriana lima'nın güzellik sırrı)
uzun zamandır tatlı yapmıyorum!
bu nedenle bazı malzemelerin
yokluğunu bile farketmemişim.
:(
yüreğinizde sevgi ısısı yüksek olsun:)
haftamız çok tatlı olsun:)
çok çok sevgiler
:)