derindondurucudan hoop suya,önce haşlanacak!
1 soğan ince kıyılmış,ama piyazlık şeklinde,
1 iri sarımsak incecik kıyılmış her zaman ki gibi,
1 domates rendelenmiş
sırasını beklermiş:)
haşlanan fasulyenin suyunu da süzünce,
tencereye zeytinyağını da koyunca,
mevzu başlıyor!
ciddiyetle tarife gelirsek;
haşlanmış suyu süzülmüş fasulye
tencereye alınır,
istenilen sıvı yağ istenilen miktarda konulur,
üzerine az önce anlatıldığı gibi
piyazlık tarzında ince kıyılmış soğan konulur,
biber de ince ince kıyılır tencereye eklenir,
domates kabuklarından arınıp rendelenmiş,
yerini almıştır,
bir süre sonra ince vede
ince kıyılmış sarımsak eklenir,
onlar bir müddet takılsınlar kendi hallerinde,
sonra kekik sürprizi yapalım,
ama tuz vardı öncesinde!
birlikte pişsinler damak şenlenene kadar:)
bu yemeği ben değil
gürcistanlı bir dostum yaptı,
çok çok lezzetli bir fasulye yedim,
bu arada;
hayatta olmaz,yoğurdumsuz olmaz!
yeniliklere açık olup şaşırmak isteyenlere duyururum:)
bugün politikadan uzak kalıp
dünya vatandaşı olasım var.
çook sevgiler
Ben artık mars vatandaşı olmak istiyorum mumkunse. Bu fasulyeyi de ilk defa duydum. Fasulye nin cinsi de mi farklı. Eline sağlık arkadaşının. Harika gözüküyor♥
YanıtlaSilyok yok!
Silbildiğin fasulye,pişirme tarzı gürcistan dolaylarından:)
teşekkürler
Hımm, nefis gözüküyor:-) Denek lâzım:-)
YanıtlaSilBen de Mars"a gideceğim sanırım:-)
mars'a gidebilriz evet:))
SilMars yolcusu arkadaşlar benide alın,fasulye güzel görünüyo...afiyet olsun sevgiler gürşen
YanıtlaSilşok şok şok! blogerların mars çıkartması:)))
SilFasulye kılçıksız, domates kıpkırmızı, soğan bembeyaz...bu malzemeleri çiğ bile yerim ben...
YanıtlaSilebru,duruma tercüman oldun bir de aklıma soktun,
Silçiğ tadını bilmediğim sebze yoktur sanırım benim:))
Taze fasulye en sevdiğim yemeklerden biri, bu şekildede mutlaka deniycem nefis görünüyor .
YanıtlaSilsahiden de nefis meltem,kekik bu kadar mı yakışır:)
SilYemek çok lezzetli görünüyor ama ben yine tabağa çanağa takıldım :) Çok zevklisiniz...
YanıtlaSilgamze çok naziksin,teşekkür ediyorum,senin güzel gözlerin valla:)
Silhavvacığım...ellerine sağlık....afiyet olsun.bende çok severim taze fasulyeyi....ben şimdi kurutuyorum.bizim buralarda ...dileriz gölgede kararmadan kuruturuz.kışın onu haşlar..sonra yemek gibi pişirir sarmısaklı yoğurtla yeriz oda çok güzel (kokulu) olur.kardeşim izmirde oranın havasından kurumaz çokta sever ben yaparım.bunuda deneyeceğim.sevgilerimle emel.
YanıtlaSilbiliyor musun emel hiç mi hiç yemedim kurutulmuş yeşil fasulye.
Silüstelik inan bana duymamıştım,araştıracağım ve de deneyeceğim,kurutulmuş sebzeleri çok severim.ancak sanırım rengini korumak için bi malzeme kullanıyorlarmış doğru mu?yani kimyasallar işin içine girince,bilinçli kullanım olup olmadığını da bilmeyince ben biraz çekiniyorum vede artık kurutulmuş sebze de almıyorum.
bu konuda bilgin varsa beni aydınlatırsan memnun olurum emel.
çok sevgiler
havvacığım...ben hiç hazır almıyorum.kuru patlıcan kuru dolmalık biber en iyisi gaziantep olanı iyi olur.denizlide,uşakta yapıldığını biliyorum ama antep ıyı olur derler. şimdi balkonumda patlıcan.dolma biber asılı şimdi kuruyorlar.içlerinini oyuyorum,yorgan ipliği yada kopmayacak şekilde iğne ile keçirerek ipe diziyorum.güzelce kuruyorlar güneşte.sonra yeşil fasulyeyi diliyorum.içeride sofra bezin üzerine yayarak gölgede kurutuyorum çünkü yeşil yeşil olsun diye..sivri biberleri iç çekirdeklerini çıkarıp ortadan ikiye bölüyrum.emaye tepsilerin içinde güneşte kurutuyorum.sonra güzel güzel keselerim var onların içine biraz turşuluk tuz,kuru nane serpiyorum ağızlarinı bağlayıp kaldırıyorum.havacığım sonra bir şey sorarsan iyine yazarım. kardeşlerim buradalar misafir var kalkmam gerekiyor. sevgilerimle emel.
Silçok teşekkür ediyorum,misafirlerine de selamlar:)
Silpeki emel,
saros da mesela kayısı kurutulamıyormuş,bu durumda psebze kurutulması problem olur mu sence?
havvacığım...kuru kayısı kurumuyorsa demek ki saros da hava nemli..nemli havada sebze meyveler kurumaz.ablam ve kardeşiminde size selamları var.sevgiler emel.
Siloh misler gibi:))afiyet seker olsun
YanıtlaSilhavvacim,,,bayiliyorum bu karelere anlatma tarzina
hemen kosup yapmak geliyor icimden:)))))))
bu guzel gunden sevgilerim sana gelsin..
ay ne mutlu oldum ben şimdi sözlerine cihan abla,teşekkür ediyorum
Silgeldi sevgilerin bana,şimdi de sana koşa koşa geliyor
Afiyetler olsun, yogurttt en sevdigim istisnasiz herseyle yerim:))
YanıtlaSilne şahane beni anlayanların olması,teşekkürler
Silsevgiler
Afiyet olsun :))
YanıtlaSilteşekkürler erdi:)
Silhoşgeldin
Kekik duymamıştım hiç, değişik geldi. Yenilikleri denemek lazım :) Zeytinyağlı fasulyeyi bu şekilde pişiririz biz de, çok leziz olur. Harika görünüyor zaten, tenceredeki haline bayıldım.
YanıtlaSildeniz,
Sildoğrusu benim yöntemim bu değil,yani haşlayıp bazı vitaminleri lavaboya göndermek?
ancak lezzet şahaneydi,hele kekiğin kattığı aroma:)kesin dene ben bayıldım
Fasulyeye,domatese,kekiğe parti verdirir gibi anlatmışsın yemeği ay çok eğlendim yine :-) Taştan yumuşak ne varsa severek yiyen bendeniz bu sağlıklı ve neşeli besinlerin karşısında saygıyla eğiliyorum. :-)))))
YanıtlaSilkadriye:))
Silseni okumayı özlüyorum ben,herşeyi ne şahane betimliyorsun,mum gibi oturup seni dinleyesim var.
sevgiler
enfeeesssss :)
YanıtlaSiltolga,
Silcanın sıkılınca gir mutfağa,çok seveceksin.
hem insanı oyalıyor,hem mideye şenlik veriyor:)
sevgiler
Havvacığım bu aralar değişik taze fasulye tarifleri beni benden alıyor.;) çok sevdiğim bu sebzeyi bu kadar değişik tarifle yapabilmek, mutfağa başka bir boyut getirecek. ;) her zamanki gibi sana özgü tariflerinle ve karelerinle yine muhteşemsin. Ellerine ve kamerana sağlık.
YanıtlaSiltaze fasulyeye bayılıyorum.bu tarz da şahaneymiş,bizzat tadıp bayıldım.
Silteşekkür ediyorum nilgün,
bu arada özlem durumu nasıl başadebiliyor musun kızının yokluğuyla:)
sevgiler
Havacılığım kızımla aramızda sadece bir sokak var;) o evden çalışıyor ve müşteri ile toplantı olursa ajansa gidiyor. Bu nedenle sabah kahvaltı dahil buluşabiliyoruz;) henüz zorluk yaşamadık gibi;)))
SilUzun zamandir giremiyordum, ama nedense blog durumlarından bir haber olan cevre insanlarima bile senden bahsederken buluyorum kendimi. Ozlemisim, durumlari ifade edişindeki güzelliği ve resimlerini. Fasulyenin her çeşidini seviyorum ama bende bu türlüsünü duymayanlardanim. Deneyecegim. Seni cok cok öpüyorum :)
YanıtlaSilcansl günaydın
Silbi anda kendimi mahçup ama mutlu buldum,teşekkür ediyorum.
fasulye denemelik,çok lezzetli oldu gerçekten
sevgiler
ay ben de dün fasılle yapmıştım ama gürci mi o ne ondan da yapıyim ki :)
YanıtlaSilyapmalısın,eminim sen seveceksin:)
SilBU akşam yapsam mı ne :)
YanıtlaSilvalla,hastalıktan kırılmasam gücüm olsa kalksam ben de yapsam,çok lezzetli olmuştu:)
Silsevgiler
En sevdiğim sebzenin farklı hali :)
YanıtlaSilEn kısa zamanda denerim ki ellerine sağlık :*
şeymacım
Silben yedim vede çok beğendim vede o nedenle paylaştım canım
Buraya yorum yapmamıştım çünkü; mevsiminde dondurucudan fasulye mi çıkarılıp yenir!!! ve ve ve taze fasulyeye yeşil biber konmaz!!.... ((((:
YanıtlaSilakideş,
Silşartlar diye bişey var,köyden bile uzakta yaşadığın dönem uzun saklama için derin dondurucu yardım ediyor.yaaa!
işte o biber de kekik de benim usulüm değil gerçek mi gerçek gürcü bir hanım tarafından pişirildi,bi de üstelik sahiden çok lezzetliydi:)
heee,sen beğenmeyince yorum yapmıyorsun yani,anladım.