daha önce böylesini yapmamıştım:)
enginarın lezzetlisini bulmak için;
sapından tutup salladığında,
baş hafif hafif salınıyorsa
put gibi durmak yerine,
tamamdır,sakalsız ve yumuşacıktır.
koca saplar kesilip,güzelce yıkayıp,
tencereye su koyup,yarım limonu da sıkıp
içine atalım enginarları yapraklarıyla,
dış yapraklardan bi parça rahatlıkla koptu mu?pişti demektir!
sosumuza gelince;
1-2 diş sarımsağı bıçak sırtıyla ezelim,
minik doğrayalım.
1/2 demet dereotunu ince kıyalım,
yoğurt,tuz,karabiber ekledim ben,
arzu eden 1-2 kaşık mayonez de katabilir
(ben yapmadım malum diyet hikayesi)
karıştıralım bi güzel.
:)))
taç yaprakları tek tek çıkaralım,
içi dolgun olanları kolaylıkla ayırt edebilirsiniz,
(ben ayıklarken bi taraftan da götürdüm valla)
servis tabağına dizelim.
çanağa gelince sakallar da başlıyor,
işte onun için sabır gerekiyor,
pişmiş olduğu için bıçak falan kar etmiyor,
tek tek yoldum onları:))
ama zafer!çanağa ulaştım:)
eşim için enginar zor zanaat
şöyle bol zeytinyağlı olmayınca:)
ben çiğ bile yerim:)
bence güzel bi değişiklik ve
hafif bir pazar öğle yemeği oldu:)
haftaortası da huzurla geçsin
çok sevgiler
:)
enginar aşkına, herşeyi güzel olur her türlüsü, ellerine sağlık.
YanıtlaSilevettt,al benden de o kadar:))
Silya bu kadar zahmetli ama bu kadar lezzetli ne var ya :) bu arada enginarın iyisini nasıl anlayacağımızı söylediğin için çoookkk teşekkürler :))
YanıtlaSilyok serracım zahmetli değil aslında,ben usulü bilmediğim ve annem beni doğururken çok acele ettiği için,bi an önce sonuca ulaşayım diye biraz çaba harcadım,başlaması yemesi bi saattir ancak:)
SilBirde dip sos ile yemek lazım ellerine sağlık enginar ile ilgili bilgiler içinde tesekkurler :)
YanıtlaSil:)),biraz mayonez,yada zeytinyağı öneririm ama:))
SilHımmmm nefis. Kim demiş diyette olan aç kalır diye :)))
YanıtlaSilEllerine sağlık canım.
Mauvvvv
ah gülaycım açımm,
Silancak açlığımı cazip hale getirmek istiyorum,,
teşekkürler canım
Bir kere böyle soyulmamış almıştım, soydum soydum geriye bi şey kalmadı:-) Ha ha ha, sonradan onun böyle olduğu gibi pişenlerden olduğunu öğrendim:-)
YanıtlaSilHarika bir öğün olmuş, ellerine sağlık.
Bak dolapta enginarım vardı, iyi hatırlattın.
Günaydın:-)
handan aslında pazarda soyulup ne olduğu belli olmayan sularda bekleyen şeyi almak yerine,senin yaptığın daha iyi bence
Silsevgiler
Havvacım Aydın da çok ünlüdür enginar, orada yetişir..Aydınla Muğla'nın arası sadece 1 saattir arabayla :)) ama malesef bu enginar bizim oralarda kimse yetiştirmezdi, yemezdi de. Oysa otu severiz ama..Enginarı gerek görmemiş demek ki bizim büyükler :)).Ben evlendikten sonra tanıştım Enginarla desem hiç yalan olmaz.:)).Ama çok sevdim geç tanıştım çabuk aşık oldum kendisine..tarifini mutlaka deneyeceğim, dip sosla hiç duymamıştım..hele sallanıp alındığını hiç mi hiç duymamıştım.Çok güzel bir bilgi oldu benim için..çok teşekkür ederim..ellerine sağlık..herzamanki gibi süpersin..
YanıtlaSilgüliz
Silaslında enginarı taç yaprakları ziyan edilmeden yemek lazımmış,ancak diğer lezzet malzemeleri devreye giremiyor o zaman,ben de ilk defa yaptım,fena değil değişiklik işte:))
teşekkürler,sevgiler
Ahhhhhhhhh muhteşemmm :) Bir enginar sevmeyene bile enginar yeme aşkını hissettirdin ya helal olsun Havva'cım. Operim cok, sevgiler.
YanıtlaSilaşka gelinir mi böyle:)))hah hah ha! çok tatlısın
Silyemek değil sanat eseri :-) eller dert görmesin. Enginarı sallama yöntemini ilk kez duydum Havva bu harika oldu sağol.
YanıtlaSilne güzel renkleri var değil mi kadriye,sebzenin kendisi sanat tadında:))
Silenginarın her türlüsünü severim buda müthiş görünüyor bende hiç böyle bir tarife denk gelmedim :) elinize sağlık :)
YanıtlaSilBu arada bloğunuzda herhangi bir sorun görünmüyor, aldığınızı yedek bir köşede dursun eğer bloggerda bir sorun olursa yada bloğunuzda ancak o zaman geri yükleyin :*
ben de enginar sevenleri severim,damak tadı var demektir benim için
Silsevgiler,teşekkkürler
Aaa ilk kez görüyorum :)
YanıtlaSilEllerine sağlık denemek lazım :*
çokmbekleme ama güzelim,zamanı geçti geçecek:)
SilHavva cips yerine enginar batırıyoruz sosumuza en sağlıklısından çok lezzetli görünüyor ellerine sağlık.
YanıtlaSilteşekkürler meltem,
Silaynen dediğin gibi:)
Ellerine sağlık Havvacığım. Bu tarif tam ilaç... Bende bayılırım ama bizde de eşinin istediği gibi zeytinyağlı ve bol taze soğanlı yapınca kabul görüyor:) Ben de bu haline, daha doğrusu her haline vurgunum bu güzel nimetin:) Sevgiler yolladım kocaman.
YanıtlaSilteşekkürler nilgün,ama taç yaprakların içindeki de çok kıymetli sağlık için değil mi?
Silara sıra bizim yaptığımıza razı olacaklar artık:)))
sevgiler
havvacığım.....ellerine sağlık beni ne olur yanlış anlama ammada bilmiş deme enginardsa en dipe sakallı yerine geldiğim zaman kaşıkla al , sakallarını kaşıkla temizlerim.(size kolaylık olsun diye) ama bende hiç bilmiyordum bundan sonra sapından tutup sallıcam. ondan sonra enginar alıcam..teşekkürler. sevgiler....emel
YanıtlaSilay emelcim ne demek,hepimizin birbirinin fikrine ihtiyacı var,teşekkür ediyorum bilgini benimle paylaştığın için,sallanmayınca çok sakallı demekmiş:))
Silsevgiler
kereviz ve enginar delisiyim. bunu da bilmiyom yaa. bayılırım artık buna ben :)
YanıtlaSildeepciğim
Silenginar olgunlaşmaya,sakallanmaya başladı,hadi acele et:)))
Come and see how 1,000's of individuals like YOU are working for a LIVING from home and are living their dreams TODAY.
YanıtlaSilSUBSCRIBE NOW